IK WERD ONTSLAGEN (EN SCHAAMDE ME KAPOT)

het gevoel destijds was dat ik gefaald had. Dat ik het niet kon. En dat kwam bij mij best hard binnen.

Even wat jaren terug in de tijd.

Ik studeer nog en in het 3e jaar van mijn studie, bemachtig ik een stageplek op een reclame & media bureau.
Ze plaatsten me op de salesafdeling. Ik verkoop advertentieruimte op uitvouwbare studenten-plattengronden (remember those??!)
Ver voor het Google Maps tijdperk.

Mijn bureau is een klein tafeltje en ik zit naar een gast die Remco heet.
Remco verkoopt de sterren van de hemel.
Ik verkoop helemaal niets. Ik snap het product niet, ik vind er niets aan en ik geloof niet dat de klanten er echt iets aan hebben.

De eerste week verkoop ik niets.
De tweede week ook niet.
Week 3 noppes.
Remco daarentegen heeft elke dag sales. Is de held van de afdeling. Bij mij hoor je de krekels.

In week vier word ik van de afdeling ontslagen.
Ze plaatsen me over naar Accountmanagement. Klantencontact.
Daar doe ik het veel beter. Ik mag blijven. Maar ik schaam me kapot.
En in die schaamte, vormt zich een overtuiging:

‘Ik ben geen goede verkoper.’

Die overtuiging volgt me jarenlang.
Tot ik ga ondernemen. De eerste maand van mijn ondernemen, struggle ik. Hoe kan ik nou een goede ondernemer zijn als ik een slechte verkoper ben?

Gelukkig ben ik niet te trots (of te laf) om hulp te vragen.
Ik investeer in wat hulp en leer van een geweldige ondernemer wat sales is.

Wat sales echt is. In de essentie. En hoe het werkelijk werkt.

Mijn misvatting over sales was: het is een pushy, opdringerig en ongemakkelijk proces waarbij je mensen probeert te overtuigen. En waar je jezelf moet bewijzen.

Jakkes.

Maar wat ik al heel snel daarna leerde is dat mijn vooroordelen over verkopen mijlenver van de waarheid ligt.

Fast forward: inmiddels ben ik nu al 6,5 jaar ondernemer.
Verkocht ik (als je al die jaren bij elkaar optelt) voor meer dan 1.000.000 euro aan coaching, spreken en online programma’s

Belangrijker nog: ik ben er gek op nu. Sales is (naast zichtbaarheid, video’s maken en podcasten) een van de dingen die ik heel graag doe in mijn business. Ik vind het makkelijk en heel leuk. Het is een bron van plezier, energie en geeft een magische connectie met mijn klanten.

Crazy toch? Als ik toen wist, wat ik nu weet.

Ik deel dit met je omdat de afgelopen maanden een uitdagende tijd voor veel ondernemers was. Er was ineens onzekerheid. We werden uitgedaagd. Het is pittig. Voor ons ook. Maar bij ons niet omdat er geen geld binnen kwam.

We hadden juist eerder een beetje het tegenovergestelde. Er kwamen heel veel nieuwe, fijne klanten de business binnen die we verder konden helpen.

Sterker nog, in de maand maart, nadat dat de Corona-crisis vet uitbrak en we met zn allen in quarantaine moesten, was het bij ons een van de drukste maanden ooit. Met heel veel fijne nieuwe klanten die we mogen helpen.

Diep diep dankbaar ben ik daarvoor.
En tegelijkertijd vond ik het ook heel moeilijk om te zien dat zoveel andere businesses in diepe struggles raakten.

Wat heb jij daarin meegemaakt de afgelopen maanden?

De dankbaarheid die ik voelde voor onze groei, heb ik omgezet in actie.
Want ik weet heel duidelijk wat bij ons het verschil heeft gemaakt. Wat de keuzes en de stappen zijn geweest, achter de schermen. Hoe onze kijk op sales en de stappen onze business niet alleen gered heeft, maar zelfs heeft doen groeien.

Veel van die groei heeft te maken met wat ik al die jaren heb geleerd over sales. Over connecten vanuit je hart en vanaf daar vanuit gemak verkopen. Op die heerlijke win-win manier die het zo fijn maakt.

Van die hele praktische leerlessen, de simpele stappen die je kan zetten, heb ik een gratis online masterclass gemaakt.

In mijn gratis Masterclass 5 Simpele Stappen Voor Easy Sales in Moeilijke Tijden, laat ik je zien hoe ik, door heel dichtbij mezelf te blijven, veel nieuwe enthousiaste klanten aantrek waar ik, juist ook in deze uitdagende tijd, echt een verschil voor kan maken.

Op maandag 1 juni om 20:00 geef ik deze gratis training. Ik weet niet of we em nog in de toekomst gaan geven, voor nu staat ie alleen op 1 juni gepland.

In de masterclass laat ik je in 5 simpele stappen zien hoe jij hier, diezelfde avond nog aan de slag kan met wat ik je leer.
→SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE GRATIS MASTERCLASS 5 SIMPELE STAPPEN VOOR EASY SALES IN MOEILIJKE TIJDEN←

Ik beloof je dat je met een bom energie, veel nieuwe inzichten en heel veel vertrouwen uit de training komt! Het wordt heel mooi en kan niet wachten om die simpele stappen met je te gaan delen!

Oja, en als je er op 1 juni niet live bij kan zijn, schrijf je dan toch gratis in. Zorg ik ervoor dat je de gratis Masterclass even nagestuurd krijgt.

Liefs,
Zarayda

Inschrijven kan hier:
Gratis Masterclass 5 Simpele Stappen Voor Easy Sales in Moeilijke Tijden←

ps: de nieuwst aflevering van De Zarayda Podcast gaat erover dat veel ondernemers sales een vies woord vinden (zeker in deze tijd) en wat voor effect dat heeft op de mensen die we helpen. Onze klanten. Echt een aanrader want hij zit vol eye openers!

Luister de Zarayda Podcast hier op iTunes
Luister de Zarayda Podcast hier op Spotify

 

 

Join Zarayda's inner circle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *