OVER MIJ

DE MASKERS VAN PERFECTIE GAAN AF

Je bent op de plek waar ik creatieve ondernemers help om ongegeneerd zichzelf te zijn op video en vanuit die onweerstaanbare kracht hun business radicaal te groeien.

Niet vanuit een ‘suffe formule’ of een onnatuurlijk keurslijf. Nope, de maskers van perfectie gaan juist af. Ongegeneerd, helemaal jezelf zijn en dat laten zien. Vanuit die kern video’s maken. Met de kwaliteit en kennis van een televisiemaker. Zodat je de John de Mol van je eigen business wordt.

Zarayda te gast bij 7Ditches.tv

Met echt jezelf zijn + professionele video’s maken als een televisiemaker steek je je kop boven het maaiveld uit. Ik richtte VideoBusinessSchool op: de media academie voor de creatieve ondernemer, waarin ik je stap voor stap leer hoe dat moet

IN 2005 CREËERDE IK ZONDER NETWERK OF KRUIWAGEN MIJN 1E BAAN BIJ MTV

Mijn eigen avontuur met alles wat video is, begon in 2005 bij de televisie. Zonder een netwerk of een kruiwagen maar met een goed idee en een brutaal plan, creëerde ik mijn eerste baan bij MTV.

Per toeval las ik een artikel in een landelijke krant over een nieuw te lanceren MTV-zender: The BOX. Zonder televisie ervaring ging ik de straat op om aan jongeren te vragen wat ze wilden zien op die nieuwe zender. Na een paar maanden(!) elke maandag te bellen naar de directie (hebben jullie m’n plan toevallig al kunnen lezen?), werd ik uitgenodigd op het MTV hoofdkantoor. Kortste sollicitatie van mijn leven. Ik werd aangenomen. Het begin van mijn tv-carrière.

MEER DAN 10 JAAR BIJ DE TELEVISIE

Meer dan 10 jaar werkte ik fulltime als presentator, televisiemaker, radiopresentator, columnist en journalist in Hilversum. Ik werkte o.a bij MTV, BNN, FunX en Radio1. Ik schreef oa voor Nieuwe Revu, de Varagids, NRC Next, VIVA, Flair, JFK en NRC Next.

Bij BNN werkte ik het leukst en het langst. Presenteerde ik programma’s als Spuiten&Slikken, Spuiten & Slikken op Reis en Try Before You Die. Ook was ik te zien in het 13e seizoen van Wie Is De Mol.

Tot het in 2013 ineens niet meer zo leuk was. Dat had veel te maken met een leidinggevende die niet in me geloofde. Hij zag het niet in mij en hoe hard ik ook werkte om me ‘aan hem te bewijzen.’ Het maakt geen verschil. Nu kan ik zeggen dat het een geweldige kans was dat hij niet in me geloofde. Maar toen voelde het anders.

zarayda-carriere-fotos

VAN TELEVISIEPRESENTATRICE NAAR ONLINE ONDERNEMER

Ik wilde me verder ontwikkelen en investeerde in mezelf. Deed allerlei interviewcursussen en droomde van een talkshow. Mijn leidinggevende was duidelijk in zijn standpunt. ‘Jij zult nooit een talkshow hebben, Je bent niet goed genoeg. Laat die droom los.’

Ik liet niet de droom maar de baan los. Na meer dan 10 jaar fulltime bij de televisie gewerkt te hebben, liet mijn zekerheid los en begon voor mezelf.

Het eerste wat ik deed was het presenteren, produceren en lanceren van mijn eigen online talkshow. Vlak na de lancering stonden er ineens twee grote partijen op de stoep die met me wilden samenwerken. Ineens verdiende ik geld met mijn ideeën, mijn blog en mijn eigen creativiteit.

Een half jaar later klopte televisiezender TLC aan. Met de vraag of ze mijn talkshow, die letterlijk in m’n huiskamer wordt opgenomen, konden uitzenden op hun zender! Ineens had ik een eigen talkshow bij een internationale televisiezender. Crazy!!

IK HELP ONDERNEMERS TELEVISIE MAKEN OP HET INTERNET

Door m’n dromen volgen vanuit een duidelijk plan, een slimme strategie en door te investeren in de juiste hulp, ging mijn business vliegen van start. En nu help ik andere ondernemers om dankzij video next level te gaan in hun business.

Arjan Vergeer: oprichter 365DagenSuccesvol

Femke Hogema: oprichter Healty Finance

BOEKEN

Wist je dat Zarayda ook twee boeken heeft geschreven?

Vertel me meer!