BOEKEN

EERSTE BOEK

Een paar jaar geleden begon mijn eerste boek als een roman. Ik was gescout door een uitgever. Meteen wild enthousiast natuurlijk. Ik hoorde bij die 1 miljoen Nederlanders die ervan dromen om een boek te schrijven. Enthousiast dacht ik: ik schrijf een roman.

Eenmaal begonnen merkte ik: het loopt niet. Ik wil van alles vertellen maar weet niet precies wat ik nu eigenlijk echt wil zeggen. Mijn redacteur legde de vinger op de zere plek. ‘Volgens mij zit er een verhaal onder het verhaal dat je opschrijft. Ga graven en zoek uit welk verhaal er echt verteld wil worden.’

Bam. Maskers af en bloed-eerlijk worden. Ineens komen de woorden vanzelf. Het werd geen roman, maar mijn eigen verhaal. Op een manier zoals ik het nog nooit verteld had.

TED TALK

Ik gaf een Tedx Talk over mijn boek en de belangrijke levensles die ik leerde van mijn lieve vader:

HET WAAROM MEISJE

Het Waarom Meisje is een boek over de impact van seksueel geweld. Niet alleen voor het slachtoffer maar de impact op een heel gezin. Dit boek is het verhaal van een gezin dat heel eerlijk wordt over de ervaring die hun kijk op de wereld veranderde. Want de dader was iemand die wij allemaal kenden. iemand die we vertrouwden en iemand waarvan we hielden.

Vanuit de media was er aandacht voor mijn boek. Ik was te gast bij Koffietijd en Pluk media maakte een documentaire over het even dat ik naar aanleiding van mijn boek organiseerde.

En Pluk Media maakte een korte documentaire over het event dat ik naar aanleiding van mijn boek organiseerde.

Koffietijd: Het Waarom Meisje

Pluk Media maakte een documentaire over Zarayda

TWEEDE BOEK

Mijn 2e boek Nachten in Havana was een stuk luchtiger. Niet autobiografisch en over een onderwerp waar we nooit over uitgepraat raken.
De liefde. Ik kreeg de kans om een oud en vertrouwd genre een nieuwe twist te geven. Uitgeverij HarperCollins benaderde mij voor een moderne variant van de Bouquetroman en ik dacht ja!

Geen rijke man die een eenvoudig arm maar waardig meisje komt redden als een prins op het witte paard. Nope, in mijn Bouquetroman is de hoofdrolspeler een powervrouw die verliefd wordt op een sexy toyboy. Wiens leven zij uiteindelijk redt.

Een Bouquetroman maar dan met een crazy twist. Steamy lovescenes en stiekem een literair tintje (niet mijn woorden 🙂

Het lanceerfeestje voor Nachten in Havana had een Cubaans tintje

En bij Nachten in Havana maakten we een korte docu en een titelsong met levende jazzlegende Ramon Valle