DAILY DETAILS DIE MN GROTE DROMEN MOGELIJK MAKEN

Ik ben altijd iemand geweest van de grote dromen.

Een bestseller schrijven
Een million euro business en heel veel mensen helpen met 22 uur werken per week
Een gezin van 4 kids met de allerliefste, allerleukste man ter wereld

Sommige mensen vinden het heel moeilijk om groots te dromen. Het overweldigt ze en ze raken ervan uit balans. Laten zich helemaal vastzetten door het ‘maar HOE dan?!’-gevoel.

Ik heb dat niet. Ik kan heerlijk wegzakken in dat gevoel van die grote droom. Krijg er energie van. Een dikke glimlach op mijn gezicht. En ik krijg er zin van om in actie te komen. Zin om stappen te zetten.

Alleen (zoals het gaat met verschillende karaktertypes) heb ik vervolgens te maken met een hele andere uitdaging.

De uitdaging van de piepkleine details die het verschil maken.
Dat gaat mij moeilijker af dan het grote dromen.

Waar herken jij je in? Ben je net als ik, die grootse dromer?

Of ben je juist krachtig in het kleine? Krijg je juist energie van de liefde die zit in de details? Geniet je juist het meeste als het stapje voor stapje voor stapje mag gaan?

Wat het ook is, het ene heeft het andere nodig. De grote dromer heeft de geleidelijke gerichtheid van de gedreven detaillist nodig. En de kleine, krachtigste bouwer de energie en het enthousiasme van de grootdromer.

Gelukkig hoef je niet eerst iemand anders te worden of hoef je niet perfect te zijn om al je dromen waar te maken. 

Maar wat het leven wel van je vraagt is: om open te staan voor hulp en voor oplossingen die jij niet zelf bedacht hebt. Ik wil je meenemen in 3 x 3 kleine dagelijkse details die ik moet doen om mijn grote dromen waar te maken. Daarin vind je ook mijn hulplijnen terug. Want dat is het eerste dat ik gemobiliseerd heb.

Mijn hulptroepen helpen me om de afspraken die ik met mezelf maak, serieus te blijven nemen. Zodat niet alles de hele tijd alleen maar van mijn eigen wilskracht afhankelijk is.

Door de juiste hulp te vragen, besteed je een deel van je wilskracht uit. En wordt het veel makkelijker om je doelen te behalen.

3 piepkleine details om de dag vlekkeloos op gang te brengen

a.
Ik kijk de avond vantevoren in mijn agenda en maak in mijn Full Focus Planner (dit ding is AMAZING, geen spon!) een dagplanning voor de volgende dag.
Tijd die dit kost: 10 min

b. Ik hang de avond vantevoren mijn kleding klaar die ik de volgende dag draag. Zodat mn ochtendroutine veel makkelijker loopt en ik mijn ‘beslissingspower’ bewaar voor veel belangrijkere beslissingen betreft mn business en mn gezin
Tijd die dit kost: 15 min

c. Ik neem de avond vantevoren, zo vaak als mogelijk een uitgebreid bad met zuiverend badzout en een esoterisch olietje. Zodat m’n lichaam ontspant en ik veel makkelijk in slaap val ’s nachts
Tijd die dit kost: 15 min

3 piepkleine die ik doe aan het begin van de dag, meteen nadat ik opsta

a. met mn Airpods in dans ik 1 vrolijk nummer, om mn lichaam wakker te krijgen
Tijd die dit kost: 3,5 min

b. daarna een geleide meditatie (meestal van Mayana)
Tijd die dit kost: 15 min

c. ik drink een glas warm water met citroen of 1 glas selderijsap om mn lichaam te kickstarten en reinigen met iets heel gezonds
Tijd die dit kost: 5 min (selderij persen gaat snel, alleen die juicer schoonmaken is een beetje een pestklusje)

3 terugkerende hulpbronnen in de vorm van mensen die me helpen mn doelen te verwezenlijken

a. Ik train 2x per week met een personal trainer en die sportschool dates staan in mijn agenda en mn planner. Als je nog niet kan investeren in een PT, maak dan een vaste afspraak met een goede vriend of vriendin en maak het heel onvoordelig om af te zeggen (bijv: elke keer als je afzegt, moet je € 10,- overmaken naar die ander)

Tijd die dit kost: 2x 60 min

b. Ik heb een vaste 2-wekelijkse Business & Life Commitment sessie met een van m’n fijnste business besties. Elke 1e en 3e maandag van de maand kijken we met elkaar mee en houden we elkaar verantwoordelijk voor onze dromen
Tijd die dit kost: 30 min

c. Ik heb een wekelijkse hulp in de schoonmaak, zodat ik die 4 uur kan stoppen in ontspanning, werken aan de business of spelen met mn kleintje.
Tijd die dit oplevert: 4 uur

Dit zijn een paar van de details die ik als vaste ritmes in mn leven heb.
Elke behaalde grote droom is het resultaat van alle kleine stapjes die je elke dag zet.

Zonder de kleine daily actions ga je het grootse niet waarmaken.

Wat zijn jouw daily details? 

Ik vind het altijd leuk om te horen of te zien hoe anderen dit doen achter de schermen, dus schroom niet en stuur me een DM (prive berichtje) op Instagram. Of laat een comment achter bij mn laatste post.

Laten we elkaar inspireren in 2020 om nog grotere dromers te worden en met nog kleinere details die grote dromen realiteit te maken.
Keep shining!

Zarayda

ps: Heb je de laatste aflevering van de Zarayda Podcast al geluisterd? Die gaat over de grote visie die ik heb voor mn business, mn team en voor alle mensen die we te helpen hebben. Komen prachtige reacties op de aflevering. Luister em hier

via iTunes

via Spotify

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *