MIJN RITUEEL VAN 10

Heb jij een ritueel om de dankbaarste momenten een vaste plek in je mind te geven?

Ik leerde van Tony Robbins een simpel ‘integratieproces’. Elke keer wanneer er iets tofs gebeurt, ga ik de dag erna zitten met een opschrijfboekje.

Ik herinner mezelf op papier aan de mooie momenten die gebeurden. Zodat ze in mn mind verankeren. Ik ze blijf voelen en het nooit meer vergeet.

Het is zo belangrijk om space te maken voor de mooie, kleine momenten die je in de waan van de dag snel zou kunnen vergeten.

Ons mensenbrein onthoudt de dingen die moeilijk waren namelijk automatisch. De pijn, de trauma’s en de momenten van teleurstelling of verlies.

Voor de mooie herinneringen moeten we wat meer moeite doen. Hoe vaak maak jij er tijd voor?

Mijn ritueel noem ik: De Tien.

Van elk mooi moment in mn leven probeer ik 10 dingen op te schrijven die ik nooit meer wil vergeten.

Vandaag wil ik mijn Tien met je delen van afgelopen maandag. Mijn 10 van BraveNewMediaWorld. Het was de 4e editie en ik krijg nog steeds kippenvel wanneer ik eraan terugdenk.

Dit zijn 10 kleine momenten die mega indruk op me maakten:

1. Musical ster Channah Hewitt zong bij binnenkomst het lied I Was Here van Beyonce. Acapella, haarscherp en de boodschap ging door merg en been. Je bent hier en je doet ertoe. Wat een mooi begin van de dag

2. Nicole Offenberg maakte een poetry slam voor me. Een gedicht wat ze rappend (!!) ten gehore bracht, opgedragen aan mij en aan Brave. De zaal ging LOS! Want wat kon ze het goed (verborgen talent anyone!). Toon meteen gezet

3. Laat je ontmantelen. Ik deed mijn openingstalk en vroeg de zaal van 200 man om het lef te tonen om zich te laten raken. Zich te ontwapenen. Zodat alle goeds binnen kon komen. Because thats the only way to grow.

4. Toen het gevoelsexperiment. De mindblowing meditatie van Mayana. De uitnodiging in echt op te staan in wie je bent. Fuck klein en veilig. Je bent groots. Onmetelijk waardevol. En de wereld heeft je stem nodig.

5. De meditatie raakte diep. Maskers af. Real people with their real stories. Warmte en veiligheid om het allemaal te mogen voelen. Steun, liefde en opvang daarin

6. Ik met mn mensen. Tussen mn tribe. De plek waar ik me zo goed voel. Geen afstand, geen ivoren toren. I am right there with you, baby. To cheerlead you all the way.

7. Media panel tijd. Een aantal van de meest inspirerende en invloedrijke mensen uit mn netwerk, helemaal in dienst van de zaal. Meedenken. Vragen beantwoorden. Gouden ideeën weggevend. Connecties gelegd die een business leven mee gaan.

8. Hilarisch moment met panellid Jorgen Raymann, die middenin het panel ineens even zn moeder moet bellen. Geen zin om de zaal uit te gaan en voelde zich zo thuis dus gewoon even in de gordijnen bellen met mama. De hele zaal die losgaat van het lachen? Brave voelt als een warm familie uitje met de fijnste family members die je je kan voorstellen.

9. Mn geweldige team. Geen enkele ondernemer doet het alleen. Wat voelde ik me gedragen en gesteund. Samen hebben we iets magisch neergezet. It takes a village, mensen. Echt.

10. Een stiekeme doorkijk in de toekomst. Mijn grootse 10 jaren plan gedeeld met de zaal. Zo spannend. Het proces is het verhaal en ik nam de zaal erin mee. Zo cool om de mooie reacties te zien en voelen.

11. Mijn lieve mama. Die ALTIJD bij mijn evenementen is en wanneer ik haar lieve gezichtje in het publiek zie, voel ik me zoo dankbaar dat ze me zo steunt. Dankjewel mama!
12. Glimmend van trots en dankbaarheid. En ik zit nog steeds in dat gevoel. Roze wolk voor real. Ik kom er maar niet af 🙂
Ok dit waren er 12. Gelukkig kan je nooit te dankbaar zijn in het leven 🙂
Even terug naar jou. Waar ben jij dankbaar voor?
Maak vandaag of morgen 10 minuutjes tijd om je dankbaarheid in micromomentjes op te delen en het voor jezelf op te schrijven. Je voelt je er instantly gelukkiger door.
Zarayda
ps: meer behind the scenes van BraveNewMediaWorld zien? Check hier de prachtige highlight op mn Instagram
pps: de mooie foto’s op ons event zijn gemaakt door Mirjam van Fotografie met Een Verhaal en alle beelden (daarover later meer!) zijn gedraaid door het topteam van De Nieuwe Ondernemers olv Joris Sluijter

Join Zarayda's inner circle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *