IK ZAT VAST IN EEN ZANDSTORM IN DE SAHARA

Wat gebeurt er met jouw gevoel van vertrouwen, op de momenten dat de chaos toeslaat?

Ik kreeg hier een supermooie les over, toen ik een paar dagen geleden in een zandstorm in de Sahara in paniek raakte.

Even rewind: Ik ben op vakantie in Marokko en het is een van de mooiste reizen die ik ooit maakte. De mensen. De kleuren. De natuur. Het eten. Ik word zo overweldigd door de schoonheid van het land dat er iets in mij ontspant dat blijkbaar toch al heel lang onder spanning stond.

Het doel van mijn reis is ontspanning. Geen werk maar play. Avontuur. Genieten. En in die ontspanning durf ik ineens dingen die me normaal veel meer moeite zouden kosten.

Zoals een prachtige tocht op kamelen door de Sahara woestijn. Ik ben eerlijk gezegd nogal een stadsmeisje (intense natuur overweldigt me), maar de laatste tijd kom ik daar van terug.

Er zit power in de natuur. Kracht. Inspiratie. Creativiteit. En door je over te geven aan de natuur, komen er dingen in je los die anders voor altijd verborgen blijven in je.

En dus de tocht door de Sahara. Bucketlist.

Tijdens de reis komen we een zandstorm terecht. In de geschiedenis van zandstormen zal het vast niet de allerergste zijn geweest. Maar ik vond het eng. Ben sowieso een heldin op sokken wat dit soort dingen betreft. Algemene rampenfobie. Standaard knikkende knieën.
Toch beweeg ik me altijd vrijer en verder dan mijn angsten. Want zo wil ik leven. Zo wil ik zijn. Moedig. Alive. Niet wachten tot de angst weg is, maar gewoon bewegen, met onzekerheid en al.

De zandstorm bracht me een inzicht.
Namelijk dat ik veilig ben. Zelfs in de meest turbulente omstandigheden, kan ik ervoor kiezen om me veilig te voelen.

Zelfs wanneer ik niet weet wat er staat te gebeuren of niet weet wat ik moet doen, kan ik ervoor kiezen om te vertrouwen.

Vertrouwen waarop?

Vertrouwen op het idee dat ik precies ben waar ik moet zijn.
Dat ik precies op de plek ben waar ik iets te leren heb.

En dat het leerproces niet pijnlijk, moeilijk of onveilig hoeft te zijn. Dat de omstandigheid misschien dreigend lijkt of rommelig is. Maar dat ik kan kiezen, middenin die omstandigheden, om te vertrouwen op het leven.

Wie vertrouwt, voelt rust van binnen.

Zo’n mooie les.

Voor ik het wist, was de zandstorm voorbij. En voelde ik me sterker en moediger dan voor de storm. Ik was ook trots op mezelf. Dat ik ondanks mijn angst toch de woestijn in ben gegaan. Trots dat ik, toen de storm kwam, niet boos werd op mezelf dat ik een risico had genomen. Want hoe vaak straffen we onszelf af voor onze moedige beslissingen, als het even niet lekker gaat?! En hoe oneerlijk is dat naar onszelf toe? Naar het lef dat we tonen om te leven?

Ik koos ervoor om te vertrouwen en om te geloven dat ik precies was waar ik moest zijn.

Ook jij bent precies waar je moet zijn.

Misschien loopt niet alles even lekker. Misschien gaat het anders dan verwacht. Misschien zit je middenin een storm of sta je aan de vooravond van eentje.

Blijf bij jezelf. Middenin de chaos. Val jezelf niet af en wees niet boos op jezelf. Een groots leven draagt risico in zich. De kans om overvallen te worden door de storm. En de meeste mensen proberen de storm te voorkomen door langs de zijlijn te blijven staan van het leven. De meeste mensen doen niets en spenderen hun tijd met het bekritiseren van anderen die het wel proberen. De meeste mensen laten het leven als zand door hun vingers glippen.

Jij niet.
Als je deze mail leest, ben je er ook zo eentje. Iemand die een reis of een avontuur is aangegaan. Of misschien wel op het punt staat om aan te gaan.

Die reis is een business die je runt.
Een creatief idee dat je tot leven wil gaan brengen
Een groots verschil dat je wil maken in de wereld.

Het is die nieuwe relatie en het openstellen van een hart dat eerder gekwetst was. Of de keuze om juist iemand te vergeven en om jezelf en elkaar in een nieuw licht te zien.

Dit is waar ik je aan wil herinneren. You are safe.
Soms lijkt het van niet maar je bent het toch. Durf te vertrouwen op het leven. Durf te ontspannen, zelfs als je midden in de chaos lijkt te verkeren.

You are free. Veel vrijer en verder dan je angsten je willen doen geloven.

Zarayda

ps: Wil je meer moois zien van mijn reis naar Marokko, check dan mijn Instagram feed en volg me daar. Daar heb ik heel veel moois verzameld dat ik graag met je deel en daar connect ik dagelijks met je

pps: Wil je dit 2e deel van het jaar veel minder uren werken, veel meer ontspannen en toch je business sterk blijven groeien? Ik ging van een 60-urige werkweek naar een 20-urige en m’n bedrijf werd er veel succesvoller door. Simpelweg omdat ik de dingen anders ging doen. Ik maakte er een gratis 4-delige audiotraining over. Download Een Booming Business In 2 uur Per Dag hier gratis

ppps: ik heb mijn reis naar Marokko gevlogd en die ga ik binnenkort monteren. Ik geef je een gil als de vlog af is en wanneer die online staat!

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *