OMARM HET MOEILIJKE

Sinds ik m’n moeilijkheden niet meer uit de weg ga, ben ik een magneet voor (business-) kansen geworden.

Laat me je vertellen wat ik bedoel, op deze bloedhete dag:

Één van mijn grote drijfveren is om een gemakkelijke business te hebben. Om gemakkelijk de leukste klanten aan te trekken. Om gemakkelijk veel mensen te helpen. En om moeiteloos mooie omzetten te draaien.

Ik kies voor gemak. Elke dag. En op elk vlak in mijn business en leven.

Maar dit is wat de mooie paradox is: dat gemak alleen ontstaat als je durft het moeilijke te omarmen.

Als je bereid bent de ongemakkelijkheden in het gezicht te staren en ze aan te pakken. Als je durft oncomfortabele keuzes te maken en je daar niet voor wegloopt.

Een van de meest ongemakkelijke waarheden die ik moest omarmen is dat ik, meer dan een jaar geleden een alleenstaande moeder werd.

Ik voelde me zo gefaald. Ik had gedroomd van een gezin, en die droom was uit elkaar gespat. En ik vond het een van de ergste dingen die me overkwam.

Wanneer we ons schamen, is het zo makkelijk om onszelf terug te trekken. Om uit beeld te verdwijnen tot we ons weer beter voelen. Om alleen te komen opdagen wanneer we ons goed voelen.

Dat is wat we veelal op social media zien. Een soort highlight reel. Alleen de mooiste, beste momenten. Terwijl we best wel weten dat die eenzijdige versie van de realiteit slechts de helft van het verhaal is. En we onszelf enorm beperken als alleen die kant er mag zijn.

Als single mom die een big business runt, kon ik niet van de radar verdwijnen. Ik moest komen opdagen. En ik wilde echt blijven. Geen bullshit. Zowel de shine als de shitty moments.

Dus deelde ik mijn verhaal. Het proces van waar ik doorheen ging. Niet de mess, wel de message. De lessen die ik leerde. De inzichten die ik kreeg.

Ik liet mezelf zien. Real en echt. Met overgave en een nieuw soort vastberadenheid die tegelijkertijd met mn dochter geboren werd.

Wat er ontstond was connectie.

Een nog veel diepere verbinding met mijn tribe. Mn volgers. De ondernemers die ik coach.

Die diepe connectie leidde tot meer zichtbaarheid. Niet alleen online maar ook in de media. Mijn verhaal bereikt ineens nog veel meer mensen. En ik heb me nog nooit zo zichtbaar als mezelf gevoeld.

Deze maand sta ik met een mooie cover + bloedeerlijk interview in de KekMama! Megatrots ben ik hierop. En dankbaar voor het platform.

Ik krijg heel veel mooie berichtjes van (single) moms die zich herkennen in m’n verhaal en die zich gezien en getroost voelen.

kekmama magazine

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Het verhaal is bloedeerlijk en de plaatjes zijn prachtig geworden. Het hele interview is een eerbetoon aan ons gebroken (maar op een bepaalde manier toch volmaakte) gezin.

Een eerbetoon aan de vader van mijn dochter die een geweldige co-ouder is. Aan mijn dochter zelf. En aan mijn eigen lef om te durven komen opdagen op momenten dat het niet makkelijk was.

Als je de KekMama toevallig ziet liggen, neem dan ff een kijkje. En connect met me op Instagram als je daar zin in hebt. I love de conversatie die daar ontstaat.

kekmagazine

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Onze grootste groei zit in het aangaan van het ongemakkelijke.

Ik gun je zo de moeiteloosheid die daaruit voorkomt.

ps: ik was trouwens deze week op televisie. Samen met Jorgen Raymann, Ellie Lust en Bobbi Eden was ik te gast bij m’n oude cluppie BNN in Celebrity Call Center. Dat eindigde in Ellie en ik die elkaar huilend knuffelden. Tis een mooie uitzending geworden. Terugkijken kan hier.

Join Zarayda's inner circle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *