EGOïSTISCH

De grootste misvatting over zichtbaar(der) worden is dat het narcistisch of egoïstisch zou zijn.

Ik ben het daar zo 1000% mee ONEENS. Als grootdromer of ondernemer zichtbaarder durven worden, gaat over de ander.

Over wat je met je kennis, je ervaring, je vuur en je willingness voor die ander kan betekenen. Het gaat over geven. Over empathie want voor goede zichtbaarheid dien je je steeds weer in te leven in de hoofden en harten van de mensen die je wil helpen.

Goede zichtbaarheid vraagt lef. Overgave. En gaat over prioriteiten. Je maakt de verlangens en angsten van je community en/of je klanten belangrijker dan wat anderen eventueel van jou zouden kunnen vinden.

Je bent in dienst van die community. En niet van je ‘kleine ego’.

Vorige week gebeurde er iets supertofs. Ik kreeg een berichtje van @merlemudde over een Insta Live video die ik maakte en die heel veel voor haar betekend heeft.

Merle is een vaste kijker van mn dagelijkse Insta Live videoshow. Die dagelijkse video’s die ik op Insta (lovingly called #ZaraydasZichtbaarheidShow) gratis maak. Merle had zoveel waarde gehaald uit de show van maandag dat ze me een superbijzonder berichtje stuurde.

Ik zeg JA! tegen haar aanbod. En ik vind het een geweldig verhaal.
Ik durf het te ontvangen.

Maar meer nog dan het geld is Merle’s berichtje voor mij zoo waardevol omdat het me motiveert om door te gaan. Door te gaan met geven. Met delen. Met hardop leren. Met mezelf zachtjes doorontwikkelen.

Zichtbaar zijn is een dialoog met de mensen voor wie jij een verschil wil maken. Vanuit herkenning. Connectie. Vanuit die verbinding een verschil maken.

Dat heeft niets te maken met narcisme.
Maar juist alles met dienstbaarheid en groei.
Zoveel voor degene die ziet als voor degene die gezien wordt.

Durf dienstbaar te zijn. Durf jezelf te laten zien. Verbind je met dat mooie idee dat 1 video, al is het maar voor 1 persoon, een verschil kan maken.

Iets mooiers dan dat is er toch niet?!

Zarayda

Join Zarayda's inner circle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *