WAAROM IK BEL MET MN INSTAGRAM VOLGERS

Vorige week hing ik ineens met 1 van mijn Instagram volgers aan de lijn.

Dit is hoe het kwam: ik ben achter de schermen bezig met een hele toffe nieuwe gratis training en in een spontaan moment nodigde ik mijn volgers uit om me te bellen om erover te kletsen.

Ik zie zichtbaarheid en zichtbaar zijn als een dialoog.
En dat bedoel ik dus niet op een of andere hoogdravende, conceptuele manier.

Dat bedoel ik super praktisch.

Ik kreeg een flink aantal telnummers binnen en liet me leiden door mijn intuïtie. Ik koos een volger op gevoel, toetste haar telefoonnummer in en ze nam op.

Prachtig gesprek. Ze zei dat ze, dankzij mijn dagelijkse Live Instagram video’s, het gevoel had alsof ze in gesprek was met een oude bekende. Daardoor gingen we meteen de diepte in.

Ik stelde haar vragen over haar business. Vertelde haar over de nieuwe training die ik maak. Had de vraag: hoe zou deze gratis training haar business het allerbeste kunnen helpen? En toen vertelde ze me dit:

‘Wat ik voor m’n klanten doe, doe ik voor mezelf niet.

Als het aankomt op m’n zichtbaarheid tenminste.

Ik weet dat als ik meer zou laten zien van mijn coaching, dat ik veel meer mensen zou kunnen helpen. Als ze dat konden zien. De kracht van wat ik doe. De passie die ik ervoor heb.
De resultaten die ik voor mijn klanten heb.

Dat verhaal moet ik gaan vertellen.

Maar dat vraagt zichtbaarheid. En daarvoor moet ik uit m’n comfort zone. Zet mij voor een groep en ik kan het aan. Maar m’n verhaal doen voor de camera. Dat is andere koek. Eng.’

We gingen de diepte in met het gesprek. Ik daagde haar uit om een laag dieper te gaan zitten en om de gevoelens onder de blokkade te benoemen.

‘Wat houdt me tegen? Dat gevoel dat ik het misschien nog steeds niet goed genoeg weet om me ECHT uit te spreken? Ik vind het gewoon spannend om dat stukje menselijkheid van mezelf te laten zien. Dat stukje dat meer is dan alleen maar feitjes en tips. Maar echt wie ik ben. Wat ik vind. Wat ik voel. Hoe ik het zie.

Dat voelt kwetsbaar. Komt dichtbij. En tegelijkertijd weet ik dat ik daarmee de connectie maak. En dat ik vanuit die connectie veel meer mensen kan gaan helpen.’

We hebben ongeveer een half uur aan de telefoon gezeten en na het gesprek zat ik vol inspiratie. Met ideeën over hoe ik haar (en jou) nog veel meer kan ondersteunen om echt connectie te maken met je mensen.

Die ideeën ben ik, as we speak, concreet aan het verwerken in de gratis training (daarover binnenkort meer).

Dit is wat zichtbaarheid is. Het is een dialoog die je aangaat met de mensen die je het allerliefst wil helpen.

Vanuit dat gesprek ontstaat de impact. Daarmee de business groei. De omzet. De kans om het verschil te maken.

Alle moois in business ontstaat NIET op een eiland waar je alleen zit uit te vogelen wat je allemaal moet doen en hoe je daarin het beste overkomt.

Alle moois ontstaat in contact.

Zarayda

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *