HOE IK OP DE RADAR VAN SHERYL SANDBERG (TOPVROUW FACEBOOK) KWAM

Hoe zou het zijn als jouw naam en je werk opviel bij de experts en toppers die jij bewondert?

De Oprah’s van deze wereld
De Marie Forleo’s of Danielle Laporte’s
De Humberto Tan’s of de Jeroen Pauw’s

Wat is je eerste reactie als ik je die vraag stel? Enthousiasme en zin om door te lezen? Of wordt je meteen getsunamied door belemmerende gedachten?

Stemmetjes als: dat overkomt mij nooit. Ik moet eerst nog veel beter/mooiere/slimmer of succesvoller worden voordat ik daar klaar voor ben?

Wat je ook vindt of voelt, ik wil je de ogen openen. Dit soort kansen liggen er ook voor jou. Het valt en staat allemaal met 1 keuze. Keep reading, baby!

Afgelopen week werd ik gebeld door een programmeur van WOMEN Inc. Dat is een krachtig vrouwennetwerk voor vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken.

Ze vroegen me of ik mee wilde doen aan een wereldwijd interview initiatief, opgezet door Facebook topvrouw Sheryl Sandberg. Ik twijfelde geen moment en zei meteen ja. Sheryl Sandberg is een heldin. Een voorbeeld. Een stoere vrouw tegen wie ik opkijk. Haar boek Lean In ligt op mijn nachtkastje

Op 8 maart organiseert Sheryl in alle Facebook landen een talkshow via Facebook Live. Het thema: vrouwen en ondernemerschap. Het wordt een soort kettingbrief. Het ene land geeft het stokje over aan het volgende zodat er 24 uur lang interviews over de hele wereld te zien zijn.

WOMEN Inc doet het programma van de interviewmarathon in de Benelux. En directeur Jannet Vaessen benaderde mij. Superawesome!

Ik vroeg Jannet waarom ze mij koos.

Ze vertelde dat ze me al jaren volgde. Ze is een kijker van m’n online talkshow waarin ik ondernemende vrouwen interview. Heeft een aantal van m’n video’s over ondernemerschap bekeken. Had een talk van me gezien op een ondernemers-events. En zo ontstond het idee in haar hoofd.

Aanstaande woensdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) om 12:30 ben ik live aan het talkshow hosten voor Facebook op de pagina van WOMEN Inc

Tune op woensdag 8 maart om 12:30 in en kijk mee via deze link

Ik vertel je dit verhaal niet als een soort ‘kijk mij eens-verhaal.’ Ik wil je in plaats daarvan laten zien welke power erin zit als je gaat durven om je koppie boven het maaiveld uit te steken. Het is die ene keuze die je maakt. De keuze maakt om jezelf, je ideeën en je werk veel meer te gaan laten zien.

Want: als ik niet 3 jaar geleden had besloten om zelf zichtbaar te worden met m’n online talkshow over creativiteit en ondernemerschap, had Jannet nooit voor me kunnen kiezen. En had Facebook (en Sheryl’s team) nooit JA tegen mij kunnen zeggen.

Waar wacht je op om meer van jezelf en je mooie werk te laten zien?

En wat zou er gebeuren? Als je niet langer zou wachten tot het ‘perfect was’ voordat je jezelf en je werk mocht laten zien? Als je in plaats daarvan ongegeneerd een podium geeft aan je creativiteit, je ideeën, je werk en de filosofie.

Pas als jij JA zegt tegen jezelf, komen de smeuïge, heerlijke kansen op je pad.
Pas als jij de Khaleesi van je creativiteit wordt, komt die kans om een koninkrijk te creëren (beetje gekke zin maar je snapt waar ik naartoe wil)
Pas als jij jezelf kiest, gaan andere mensen voor je kiezen.

Ik gun je dat. Je hebt zoveel meer impact te maken dan je jezelf nu toestaat. Laat meer van jezelf en je mooie werk zien. Op jouw manier. Jouw eigen stijl. Niet alleen omdat je het waard bent. Vooral ook omdat het freakin fun is!

Ik blijf je inspireren met praktische tools om dat meer te gaan doen. Zoals deze gratis tool die ik voor je maakte

Enne, zie ik je woensdag 8 maart om 12:30 bij de talkshow via de Facebook pagina van WOMEN Inc Het wordt leuk, inspirerend en interactief.

Dus awesome als je intuned, meekijkt en meepraat

Zie ik je woensdag?

Join Zarayda's inner circle!

2 comments


  1. Mitu Zaman

    Hoe tof, gefeliciteerd 🙂 Ik zou wensen dat ik je artikel altijd met me mee kon dragen als een tattoo 😉 Je woorden inspireren & helpen me (juist deze week) om door te gaan! Soms is het lastig als beginner, maar blijven onthouden waarvoor je het doet (passie & liefde) en gewoon door blijven gaan. Thanks! Ik kijk uit naar je webinar volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *