‘WAT MOET JE EIGENLIJK WEL EN NIET ZEGGEN IN EEN VIDEO?’ (GRATIS INVULSCRIPT)

‘Wat moet je eigenlijk wel en niet zeggen in een video?’

Die vraag kreeg ik laatst van een sieraden-ontwerpster met een eigen winkel in Amsterdam.

We dronken een wijntje en ze vertrouwde me toe dat ze heel graag met video wilde beginnen. Omdat ze voelde dat ze met video veel meer van haar werk kon laten zien.

Maar er zat een blokkade op. Ze had geen idee waar te beginnen en dus begon ze er maar niet mee.

Herken je dat? Dat je goede ideeën laat liggen omdat je geen idee hebt hoe je moet beginnen

‘Ik weet niet wat ik moet zeggen. Moet ik alles wat ik ga zeggen van tevoren bedenken of werkt dat juist niet. Wat laat ik wel en niet zien? En hoe weet je achteraf of je de juiste dingen verteld hebt?’

Ik deelde met haar mijn simpele maar mega effectieve formule. Het done-for-you videoscript dat elke ondernemer in elke branche kan inzetten.

SCRIPT

1. Introductie (hier vertel je wie je bent en wat je voor je kijker kan betekenen)
Ik ben ……..(naam) en ik ……..(wat je doet of waar je mensen mee helpt)… voor …..(je doelgroep)

2. Je kern (hier vertel je in je eigen woorden waarom je doet wat je doet)
Ik maak deze video omdat ……………

3. Je call to action (hiermee zorg je dat een kijker een fan, volger of klant wordt)
Ga naar ……. en ……. 

Ik geef je 2 voorbeelden van hoe makkelijk het script werkt:
A.
Ik ben Zarayda Groenhart, tv-maker en ondernemer en ik help creatieven en ondernemers om zichzelf en hun werk zichtbaar te maken online en in de media.
Ik maak deze video omdat ik weet dat je creativiteit en je business radicaal veranderen als veel meer mensen je mooie werk leren kennen. Als mediamaker weet ik dat het makkelijker en leuker dan ooit is om meer bereik en bekendheid voor jezelf te creëren. 

Op dinsdag 21 februari geef ik een gratis online training over hoe je vandaag nog begint en meer klanten en meer bekendheid voor jezelf en je werk creëert. Ga naar theWhyGirl.com/gratiswebinar en meld je gratis aan voor de training.

Tot dinsdag!

B.
‘Ik ben Pietje Puk en ik maak handgemaakte sieraden voor ondernemende vrouwen die heel hard werken en zichzelf af en toe mogen trakteren op een mooi cadeautje.

Ik maak deze video omdat ik binnenkort een nieuwe collectie lanceer, gebaseerd op 3 sleutelmomenten die elke ondernemende vrouw mag vieren in haar leven. En ik wil je achter de schermen meenemen en je laten zien hoe ik die sieraden ontwierp en maakte.

Ga naar mijn website pietjepuk.com en schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief zodat ik je op de hoogte kan houden van de lancering.’

Oké, nu jij. Vul het videoscript in en ga ermee experimenteren. Have fun with it!

En als je nog veel meer van dit soort simpele maar hele effectieve tips wil over video en zichtbaarheid, schrijf je dan in voor de gratis online training van dinsdag 21 feb van 11:00 – 12:30

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *