BREAKING NEWS: HET IS OKé OM PLEZIER TE HEBBEN

Waar heb jij zoveel plezier in dat het jou een completer mens maakt? Misschien gekke vraag, maar heb jij er weleens over nagedacht?

Toen ik mijzelf deze vraag stelde, kwam ik tot een verassende conclusie.

Een paar maanden geleden voelde ik opeens dat ik wilde gaan vloggen, maar meteen was daar een blokkade. Ik durfde het niet. Ikke, een ervaren en gepassioneerde video-verhalenverteller, kwam mezelf tegen.

De kern van mijn twijfel? Ik had video altijd ingezet om de verhalen van anderen te vertellen. Om tips, inzichten, en adviezen te delen. Het ging om de ander of om de inhoud, niet om mij. Dat voelde veilig.

En toch besloot ik om te doen.

Ik geniet ervan om kleine en grote dingen te delen die mij opvallen. Ik geniet ervan om zelf te bepalen wat ik deel en dat ik daarbij geen toestemming hoef te vragen. Vloggen staat voor mij voor vrijheid. Vloggen geeft me plezier en ik gun het mezelf om die reden.

Pleasure is power. Ik kies ervoor om me goed te voelen. Ondanks mijn omstandigheden. Ondanks tegenslagen. Ondanks drukke agenda’s, eindeloze to-do-lijsten en stress om wat anderen van me vinden.

Plezier is mijn religie geworden.

Met de vlog wil ik laten zien dat het oké is om te kiezen voor plezier. Als vrouw. Als ondernemer. Als vriendin. Als dochter. Als maker. Als creatief. Als mens. We leren het nergens. Krijgen het bijna niet van onze ouders mee. Leren het niet op school en niet in het bedrijfsleven, maar ik denk dat het het missende puzzelstuk is. Als je eenmaal leert naar dat gevoel te luisteren.

Met trots en liefde deel ik dan ook mijn allereerste ‘officiële’ reisvlog met je. Ik neem je mee naar Havana, Cuba. Echt, het voelt alsof je in een jaren ’50 filmdecor rondloopt. Bekijk hieronder mijn vlog.

Vraag aan jou: Waar heb jij zoveel plezier in dat het jou een completer mens maakt? Sta je jezelf toe om plezier te ervaren en dat je drijfveer te laten zijn?

Vertel het me in de comments onder dit blog.
Leuk om daar van je te horen!

Join Zarayda's inner circle!

1 comment


 1. Ellen

  Plezier hebben is denk ik het allerbelangrijkste naast alles wat je hebt omdat je zonder plezier onmogelijk (in mijn wereld) kunt genieten en vooral stilstaan bij wat er voor moois om je heen gebeurd.
  Mijn plezier haal ik dagelijks uit de klantjes die langskomen in mijn winkel
  De kinderen die vertrekken met een mooie black doll en waar ik het geluk van in de ogen zie.
  dagelijks kan ik zeggen dat ik met VEEL plezier mijn winkel binnen stap en de mensen met een blij gezicht weg zie gaan. daar haal ik mijn plezier en geluk uit. Geen doel is te ver weg met plezier en met dit gevoel creëer ik weer meer energie en vanuit deze energie beleef ik plezier in wat ik doe en hoe ik leef …. Wer dagelijks aan je inner happiness en plezier 🙂
  Veel Plezier !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *