JE WENS OM GEACCEPTEERD TE WORDEN MAAKT JE ONZICHTBAAR

Je behoefte om geaccepteerd te worden maakt je onzichtbaar.

Een paar jaar geleden werkte ik fulltime bij de televisie als presentatrice.
Mijn toenmalige leidinggevende was geen fan van me.

‘Probeer geen grapjes te maken. Je bent niet grappig. En probeer wat rustiger te praten. Je komt hysterisch over als je zo met je handen zwaait. Daar zit niemand op te wachten.’

Zijn commentaar kwam hard aan. Ik probeerde me aan te passen. Hij had al zoveel jaren meer ervaring en was mijn leidinggevende. Hij wist het waarschijnlijk beter, dacht ik.

Hoe meer ik zijn advies probeerde op te volgen, hoe minder ik mezelf was. Zag ik mezelf soms terug op het scherm en dan dacht ik met pijn in mijn hart: ‘wie is dat daar op het scherm?’

Toen ik voor mezelf begon een paar jaar geleden, maakte ik mezelf een heilige belofte. Ik zou mezelf nooit meer zo laten leiden door mijn behoefte om geaccepteerd te worden. Ik zou, overal waar ik kwam, zoveel mogelijk mezelf zijn en dat laten zien. Bijna als een soort experiment. Gewoon om te beleven wat er dan gebeurt.

Vanaf het moment dat ik die keuze maakte, is mijn hele leven veranderd. Kreeg ik de opdrachten, klanten en samenwerkingen op mijn pad waar ik van droomde. Werd ik veel succesvoller. Ook financieel. Werk voelde niet meer als werk maar als een groot creatief avontuur.

Er zit een oneindige kracht in jezelf helemaal laten zien zoals je bent. Een power. Een aantrekkingskracht. Plezier. En heel veel vrijheid.

Het afgelopen weekend presenteerde ik 2 dagen lang het Spirit Business Event van Simone Levie en Dolly Heuveling van Beek. Een crazy geweldige ervaring. Het mooiste compliment kreeg ik uit de zaal:

‘Je was helemaal jezelf op dat podium. Zo grappig, puur en kwetsbaar. Daarmee gaf je ons in de zaal de kans om hetzelfde te doen. Om helemaal onszelf te zijn en onszelf te openen. Dankjewel daarvoor.’

hoge-hakkenloos on stage bij het Spirit Business Event
hoge-hakkenloos on stage bij het Spirit Business Event

En een week geleden was ik te gast bij RTL Z bij het programma Z in Zaken. Om te vertellen over mijn missie voor de creatieve ondernemers die ik begeleid.
Again, zo eerlijk mogelijk zijn. Mezelf laten zien. In alles wat ik wel en niet ben. En dan gebeurt er dus dit:

RTLZ

Kijk hier de RTL Z in Zaken aflevering terug

Is er een plek in je leven waar je jezelf onzichtbaar maakt, in de wens geaccepteerd te worden?

Misschien in je werk? Met je creativiteit en je business? In je familie? Met je gezin en je kids? In je vriendengroep of in je relatie?

De kans is groot dat je dat doet. Je aanpassen is menselijk. Maar als je het teveel doet, raak je je eigen kern kwijt. En zonder die kern kan je niets wezenlijks creëren.

Het is het begin van de week en ik wil je uitdagen.

Ik wil dat je een heilige afspraak maakt met jezelf om jezelf veel meer te gaan laten zien. En dat je er deze week een piepklein experiment in doet. Dat je liefdevol tegen 1 heilig huisje aantrapt.

Dat mag met een groots gebaar. Maar ook met een kleine stap. Kijk in je agenda en kies een moment. Tijdens een gesprek. In een belangrijke meeting. Wanneer je op date bent. Bij een luchtige ontmoeting.

Risk being seen. In all your glory.

Ik wil dat je ermee gaat experimenteren. We zitten op je te wachten!

Join Zarayda's inner circle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *