HET ONDERSCHATTE ALTERNATIEF VOOR GOEDE VOORNEMENS

Het is me nog nooit gelukt om een goed voornemen langer dan 2 weken na de 1e dag van het nieuwe jaar, vol te houden.

Dus besloot ik er dit jaar niets eens aan te beginnen. Waarom mezelf dwingen iets aan mezelf te beloven, als ik nu al weet dat de kans microscopisch klein is om het te laten slagen.

Wat veel beter werkt en me veel beter bevalt is, het jaar op te dragen aan 3 prachtige thema’s die me inspireren, energie geven en me in beweging brengen vanuit enthousiasme (ipv half schuldgevoel).

2016 wordt het jaar van de drie O’s.

Overgave
Overvloed
Ontvangen

Ik zie het bijna als een soort experiment. Wat gebeurt er als je elke dag van je business, liefde en leven in het teken stelt van jezelf Overgeven aan wat er is? De geweldige en de minder goede dingen. Zonder steeds maar ontevreden te zijn en te willen dat het allemaal anders is. En wat als je durft te gaan voor de Overvloed waar je stiekem van droomt? En alle moois en goeds dat er op je pad komt vervolgens ook echt durft te Ontvangen.

Ontvangen zonder schuldgevoel. Ontvangen zonder je meteen druk te maken of je allemaal wel verdient of waard bent. Moeiteloos en ontspannen ontvangen. Durf je dat?

De 3 O’s zijn brede thema’s die iets losmaken. Ze betekenen voor iedereen wat anders. De komende periode vraag ik aan bekende en minder bekende mensen in mijn omgeving wat de 3 O’s voor hen betekenen.

Gisteren vroeg ik het aan Wie Is De Mol maatje Kees Tol, tijdens een live uitzending vanaf mijn telefoon, met Periscope.

Kees was super openhartig. Echt heel mooi. Hij vertelde vanuit die 3 O’s over zijn liefdesleven, zijn werk als presentator bij SBS 6 en licht een piepklein tipje van de sluier op over een heel cool project wat Kees en ik samen gaan doen dit jaar.

De 10 minuten Periscope aflevering met Kees kijk je hier terug: https://katch.me/zaraydaatje

12494950_908245692624204_2252537931544504032_n

 Man, ik heb zoveel zin in dit nieuwe jaar! Er staan zoveel leuke dingen op stapel. Ik ben druk bezig met een nieuw boek dat in het voorjaar uitkomt.Daarnaast ga ik, voor het eerst een heel exclusief clubje ondernemers 1 op 1 coachen in de volgende stap van hun ondernemerschap.

Op hier op theWhyGirl.com staan er ook toffe dingen te gebeuren. Er komt weer een nieuwe gratis cursus aan waarin ik heel veel waarde weg wil geven aan jou!

Om jou te helpen om jezelf, je missie, je passie en je werk nog zichtbaarder te maken. Ik heb echt hele leuke dingen voor je gepland en sta te trappelen je mee te nemen in dat avontuur.

En natuurlijk wil ik van je horen. Heb jij een woord of een thema waar je 2016 helemaal voor wil gaan?

Vertel het me hieronder in de comments.

Maar voordat je dat doet, wil ik nog heel even met je terugblikken op StadsTaboes, ons superevenement dat we samen met de Gemeente Amsterdam organiseren. Op 11 december 2015 waren we in Hotel Casa400.

Dat was echt superbijzonder. Er waren zoveel aanmeldingen voor ons gratis event dat we helaas niet iedereen konden toelaten. In 2016 gaan we weer heel veel toffe evenementdingen doen. Dus mocht je nog even willen (na)genieten. Of je wentelen in voorpret:

s96il5NfaT9VZEQrHUOFK4SRl7NTPE7a_uuwaWWOtMI‘Ongelofelijk dat dit gratis is aangeboden, het was MINSTENS 200 euro waard. Met Zarayda’s ontwapenende voorkomen, creëerde ze een veilige omgeving voor mensen om zich kwetsbaar op te stellen. Ik heb heel veel inzichten gekregen om mijn bedrijf en mijn leven verder vorm te geven.’  Aicha.

‘Wat is er gebeurd sinds Stadstaboes? Ik heb de huur van mijn bedrijfspand opgezegd en ben op zoek naar een pand dat twee keer zo groot is, zodat we kunnen uitbreiden. We hebben drie mensen extra aangetrokken en gaan een extra groep opleiden die de missie elders in Nederland gaan voortzetten. Ik ben gaan staan voor wie ik ben.’ Rineke.

5tua7P0vAMWrlkPxvqW5RqFTaKs7LgONpWyujPTu8_E

‘Alle gevoelens gevoeld. Gelachen, gehuild maar ook boos en blij. Goede afwisseling in onderwerpen en sprekers. De sfeer was open en veilig. Geen taboes. Iedereen deelde wat er was. Ik vond ook dat Zarayda het geweldig begeleidde. Niet te zwaar en zeker ook met humor. Denken, doen en voelen.’ Owen.

LPkTlp51s4Y1jaZVxkv9R_pkH0A1rdGXM9esZTeYVLw

Ik heb het meeste gehad aan de tips van Nicole Offenberg. Door haar beschrijving merkte ik: oh ja! Ik hoef niet alles in één keer te doen. Ik mag keuzes maken op een manier die goed voor mij voelt en daar mag ik mezelf in vertrouwen. Haar 5 stappen geven een ideale handleiding om met iedere keuze aan de slag te gaan. Back to basics, and back to myself!!  Het effect? Ik heb best wel rigoureuze keuzes gemaakt na StadsTaboes. Ik heb daardoor veel meer werk kunnen verzetten, in mijn eigen ritme!’ Leonie

SlokJ-_t0it7VN9iCr07AAya648u1KMlB-41jDRUq9U

Het verhaal van Simone heeft indruk op me gemaakt. Niet alleen de inhoud ervan, maar ook de kwetsbaarheid om het te delen met ‘het grote publiek’. Eerlijk is eerlijk, ik dacht ook even ‘wil ik dit allemaal wel horen’, maar ik neem eruit mee dat je zeer veerkrachtig kunt zijn als je iets dergelijks traumatisch meemaakt en toch weer gelukkig kunt worden. En dat is een fantastische boodschap. Anke

kfkL0-RTnKUP2A93P96p-ejRNh3RSXb1XnelU4XGpAs

‘Door de salsa workshop ben me meer bewust van mijn lichaam. Ik let op mijn houding en loop zelfs weer rechtop.’ Nicolien

lQ33dGYXbs862pRPMNvYJaCW6wDv0U_qclty2Ig-Mtc

Ik heb Zarayda’s boek gekocht…..Wauw…ze heeft gewoon het boekje opengegooid van begin tot eind. Gewoon de waarheid op tafel gezet.Ik herken me in haar verhaal. Marjon

rkPD53N8raMcOyymKHyURUd2578MAZtorrYwfw6NATw

Ben jij er de volgende keer bij?

Als je nog geen WhyGirl VIP member bent, schrijf je dan meteen effe gratis daarvoor in. Want dan krijg je uitnodiging (en nog veel meer) gewoon in je mailbox.

Je gratis inschrijven als WhyGirl VIP’er doe je op onze homepage en dan krijg je meteen 3 gratis gouden lessen van me over geld verdienen met je droom.  Want dit jaar kom ik Oprah’s Favorite Things op je. Vertaling: ik ga heel veel moois en leuks weggeven. Mis het niet!

xZarayda

ps: ik was deze week te gast bij BNR NieuwsRadio en kwam in een heerlijk, felle discussie terecht over (online) ondernemen en de kansen die wij als creatieve grootdromers in deze tijd kunnen grijpen. Dat gesprek terugluisteren kan hier

IMG_0014

 

 

Join Zarayda's inner circle!

2 comments


 1. Latifa

  Hoi Zarayda,

  Allereerst nog een gelukkig nieuwjaar natuurlijk!

  Mijn voornemen voor 2016 is het jaar van DOEN! Ik ga al mijn dromen omzetten in werkelijkheid. In 2015 heb ik al aarzelende eerste stappen gezet maar dit jaar wordt het jaar van het simpelweg m’n doelen bereiken. Niet laten tegen houden door belemmerende overtuigingen maar er echt gaan staan.

  Ik heb er zin in!

  Groetjes,
  Latifa El-Guada

 2. Latifa

  Hoi Zarayda,

  Allereerst nog een gelukkig nieuwjaar natuurlijk!

  Mijn voornemen voor 2016 is het jaar van DOEN! Ik ga al mijn dromen omzetten in werkelijkheid. In 2015 heb ik al aarzelende eerste stappen gezet maar dit jaar wordt het jaar van het simpelweg m’n doelen bereiken. Niet laten tegen houden door belemmerende overtuiigingen maar er echt gaan staan.

  Ik heb er zin in!

  Groetjes,
  Latifa El-Guada

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *