VAN GROTE DROOM NAAR 1E STAP

‘Snel, kies een gebouw.’
‘Ik kies dat grote grijze gebouw,’ zeg ik
Ok, bij deze is het van jou. Jouw bedrijf! Wat voor bedrijf heb je?
‘Ehhhh… een tijdschrift.’
‘Heel goed. Wat voor tijdschrift is het? En hoeveel mensen werken er met je samen?’
Een…een tijdschrift over turnen? En er werken 200 mensen.’
200? Een goed begin! Wie ga je interviewen voor het volgende nummer? Vertel het me allemaal!’

Als 12-jarig meisje had had ik dit bovenstaande gesprek vaak op zaterdag met mijn vader. Mijn ouders waren gescheiden en op zaterdag haalde papa ons op om het weekend met hem door te brengen.

Met de trein reden we van Hoorn naar Amsterdam. En bij het industrieterrein tussen Zaandam en Amsterdam Sloterdijk, begon het gesprek altijd op dezelfde manier. ‘Snel, kies een gebouw!’

Pas sinds een paar jaar begrijp ik wat voor cadeau mijn vader mij heeft gegeven. Hij heeft me geleerd om groot te dromen.

Hij heeft me geleerd de speelsheid en het avontuur te zien. Om het zelfvertrouwen te ontwikkelen om mijn dromen ongegeneerd uit te spreken.

Hij prikkelde me met vragen en nam alle antwoorden serieus. Gaf nooit het gevoel dat iets niet mogelijk was. Als we maar bereid waar om er hard voor te werken.

Mijn vader overleed 10 maanden geleden. Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor wat hij voor ons, zijn kinderen heeft betekend.

paps&ikke ElleMagazine

Tegelijkertijd zet ik zijn werk voort. Met jou. Door je in theWhyGirl community en op de blog te helpen en te ondersteunen in het volgen van je hart. In het ongegeneerd uitspreken en waarmaken van je dromen.

Wat we vaak missen is: een veilige vierkante meter. Waar we hardop kunnen dromen, hardop mogen verlangen en hardop mogen twijfelen. Zonder dat we erop ‘afgerekend’ worden.

En wat ik de afgelopen jaren steeds opnieuw leer is: het begint allemaal bij ‘onrealistisch’ groot durven dromen.

Om vervolgens de brug te slaan naar het hier en het nu. Want met alleen je grote droom ben je er nog niet. De uitdaging is om die machtige droom weer op te breken in kleine stapjes.

Zodat je vandaag nog kunt beginnen met de 1e kleine stappen om echt te gaan bouwen aan wat je het allerliefst wil neerzetten. In theWhyGirl aflevering van deze week krijg je een krachtige tool om je grote droom behapbaar te maken in kleine brokjes

Te gast is blogger en Youtube-ster Sanny Verhoeven. Net als ik ooit met theWhyGirl, droomde Sanny ervan om een eigen televisieprogramma te maken.

IMG_7756

serieus behind the scenes tijdens opnamedag theWhyGirl talkshow

Ondanks haar contacten bij de televisie, wachtte ze niet tot iemand haar idee groen licht gaf. Ze begon zonder investeerder en zonder steun uit Hilversum haar eigen internetprogramma Sanny Zoekt Geluk.

In theWhyGirl talkshow vertelt Sanny hoe ze na 2 jaar twijfelen en angstig zijn, uiteindelijk de knoop doorhakte en durfde te beginnen met haar droom.

En er is meer! In dit nieuwe seizoen van theWhyGirl Talkshow wil ik je niet alleen inspireren. Ik wil je ook dat je overgaat tot actie! Daarom heb ik, speciaal voor jou, bij elke WhyGirl aflevering een gratis te downloaden WhyGirl Werkboek gemaakt!

Een gratis Masterclass oefening waarmee jij de inspiratie van Sanny’s verhaal vandaag nog gaat omzetten in actie.

Het Van Grote Droom Naar 1e Stap WhyGirl Werkboek is helemaal gratis en krijg je meteen in je mailbox als je je hieronder aanmeldt.

{a1160ar12378}

xZarayda
p.s: als je iemand kent die, net als jij, heel veel kan hebben aan de gratis Masterclasses, stuur deze blog of het filmpje dan door

Join Zarayda's inner circle!

3 comments


  1. lotte

    Echt mooi werkboek. Zarayda en Sanne. Mijn eerste stap is geweest door gewoon te doen, gewoon te beginnen. Beginnen met kopjes koffie en je droomideeën verspreiden. Ben elke dag nog blij dat ik die stap heb genomen:)

  2. Penney

    Ik merk dat ik me er heel erg in herken. 2 jaar geleden had ik het idee om een festival te organiseren. En naarmate de tijd verstreek en er nog steeds geen festival was, waren er ook mensen om me heen die zeiden, gaat het nog gebeuren of? Ik had letterlijk een duwtje in de rug nodig. Met een berg lieve mensen om me heen die in me geloofden, meer dan dat ik in mezelf geloofde, heb ik de stappen ondernomen. En afgelopen 4 juli, op de heetste dag van het jaar, had ik mijn eerste festival. Met 60 kramen en 1300 bezoekers kon ik zeer tevreden terugkijken! Volgend jaar in de herhaling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *