VAN SCHULDEN NAAR €400.000,- IN 10 MAANDEN TIJD

{a1160ar12306}

Van de zomer werd ik geïnterviewd voor Volkskrant Magazine. De reporter Henk van Straten reed met me mee naar een evenement dat ik had georganiseerd voor mijn VideoBusinessSchool studenten en vroeg me het hemd van het lijf over mijn bedrijf en online ondernemen.

Een paar dagen later werd het artikel gepubliceerd. Het was een superpositief artikel en geweldig geschreven. Toch ik betrapte mezelf erop dat ik me ongemakkelijk voelde  toen ik deze zin teruglas:

fragmentje Volkskrant interview

 

Daar stond het opeens, zwart op wit. Ik ben in mijn ondernemerschap financieel succesvoller dan ik was als presentatrice bij de televisie.

Soms is het eng om de waarheid zo recht voor z’n raap op papier te zien.

Mijn eerste gevoel toen ik het artikel las, was trots. Trots dat ik 3 jaar geleden het had gedurfd om de sprong in het diepe te wagen en was gaan doen waar ik van droomde.

Dat ik heb gedurfd aan mezelf toe te geven dat het mijn verlangen was: een eigen succesvol mediabedrijf op te zetten. Dat ik heb gedurfd om hulp te vragen, om te investeren in kennis en om te kiezen voor een avontuur waarin ik me net zo vaak zeker als onzeker voel.

Dat was mijn eerste gevoel. Maar meteen daarna komt het ongemak bij die ware woorden in een van de best gelezen magazines van NL.

“Wow, ben ik niet te openhartig geweest? Straks denken mensen dat ik hoog van de toren blaas. Wat als mensen het me niet gunnen? Er jaloerse of nare reacties komen?”

Dan weer de trots. Hoe cool is het om, in een van de financieel meest uitdagende tijden ever, zonder ondernemerservaring een bedrijf uit de grond te stampen. En financieel succesvoller dan ooit te zijn terwijl we 90% van onze kennis, content en netwerk gratis weggeven aan onze lezers, luisteraars & kijkers?!

Op the WhyGirl ben ik openhartig. Over de dingen die ik moeilijk en spannend vind in het opbouwen van mijn bedrijf. Maar ook over de dingen die goed gaan. Omdat ik aan jou wil laten zien wat er mogelijk is, als je gaat durven jezelf en je ‘onrealistische’ dromen serieus te nemen.

Het is een enorm taboe. Eerlijk worden over GELD. Over wat het voor ons betekent en wat de waarde voor ons is. Wat we ermee willen en wat ons er angstig aan maakt. En daarom hebben we het er maar liever niet over.

Mijn gast in theWhyGirl talkshow deze week is een voorbeeld als het aankomt op eerlijk worden over geld.

Ondernemer Simone Levie zat in 2013 nog dik in de schulden toen ze hoogzwanger een nieuw bedrijf begon. Met een baby op de arm hielp ze zichzelf uit de schulden en verdiende ze binnen 10 maanden € 400.000,-

IMG_8725Simone tijdens haar Spirit Business Event 

Simone is een voorbeeld voor mij. Haar openhartigheid over de lessen die ze leerde over geld en hoe ze, door haar mindset te veranderen, haar hele leven veranderde, hebben in mijn eigen leven een groot verschil gemaakt.

In theWhyGirl talkshow vertelt Simone jou hoe ze haar financiële lot in eigen handen nam en een financieel succesvol bedrijf (en daarmee een zorgelozer leven) voor zichzelf creëerde.

En er is nog meer! In dit nieuwe seizoen van theWhyGirl wil ik je niet alleen inspireren. Ik wil je ook aan het werk zetten.

Daarom heb ik, speciaal voor jou, een gratis te downloaden WhyGirl Werkboek gemaakt. Een gratis te downloaden Masterclass oefening waarmee jij de inspiratie van Simone’s verhaal met een aantal simpele eerste stappen gaat omzetten in actie. Je krijgt de masterclass meteen in je mailbox als je je hieronder aanmeldt.

{a1160ar12306}

p.s: als je iemand kent die, net als jij, heel veel kan hebben aan de gratis Masterclasses, stuur deze blog of het filmpje dan door

Join Zarayda's inner circle!

27 comments


 1. Linda

  Interessant! Al had ik wel een iets andere inhoud verwacht naar aanleiding van de titel! (Wellicht komt dat omdat ik geen vaste volger ben.) Ik ben benieuwd naar de opdracht die je geformuleerd hebt.

 2. Lex

  Als Simone in 10 maanden tijd 400.000 euro verdient met een online cursus over het opzetten van online cursussen, dan zouden kritische mensen ook kunnen concluderen dat haar online cursussen zwaar overpriced zijn.

 3. Yvonne

  ‘Zet die stip aan de horizon!’ Dank je wel, Simone en Zarayda. Ik heb de aflevering in 1 adem uitgekeken. Wat inspirerend. Tijd om echt aan de wereld te laten zien wat mijn aanbod is voor familieleden elkaar beter te leren kennen en nog meer waardering te delen. En ook te onderzoeken wat ik weg kan geven, want alleen de verdien-kant is nu helder voor me. Het is tijd om te gaan slapen, maar dan wel een beetje met een kloppend hart over wat ik realiseren en betekenen en de ideeën borrelen weer.

  • Gillian Alvares

   Dacht ik dus ook, maar hier reageren ze wijselijk niet op….

 4. Nathalie

  Super bedankt!
  Net de eye-opener die ik nodig had om mijn droom om te zetten in actie, en me niet meer te laten weerhouden door dat vervelende angststemmetje, dat telkens opduikt. Ik heb nu voor mezelf heel specifiek benoemd hoe ik het verschil ga maken in mijn omgeving. Ik focus me op mijn doel en actieplan, en ik ga ervoor gaan. Nogmaals bedankt xxx

 5. TheWhyGirl.com

  […] In 2013 hielp Simone zichzelf uit de schulden. Hoogzwanger begon ze een nieuw bedrijf en ging ze van schulden naar € 400.000,-  omzet in 10 maanden tijd. […]

 6. Latifa El-Guada

  Mooi en inspirerend om te zien hoe Simone met zoveel passie kan vertellen over haar doelen! Vooral “je waarde incasseren” kwam wel even binnen zeg.

  Ik loop er al tijden tegenaan om blogs te gaan schrijven en mezelf meer zichtbaar te maken. Simone en jij zorgen er voor dat ik het ook echt wil gaan doen!

  Niet meer bezig zijn met dat stemmetje dat ik het niet kan, niemand op mij zit te wachten en zelfsabotage. Ik kan het wel! Jullie zijn inspirerende voorbeelden hiervan, makes me want to get better! :-))

  Hartelijke groet,
  Latifa El-Guada

  • Zarayda Groenhart

   Hi Latifa,

   Wat fijn dat Simone en ik je inspireren! En mooi om te zien dat je jezelf belooft om je niet meer te laten stoppen door de belemmerende stemmetjes en dat je er serieus werk van gaat maken om straks je waarde te kunnen incasseren. Het maakt me blij dat we je met de WhyGirl talkshow daarin kunnen ondersteunen! xZa

 7. Saskia

  Goed en herkenbaar filmpje Zarayda. Je eigen waarde erkennen ten aanzien van geld is super belangrijk. Geld is mijn talent en heb ik altijd makkelijk aan kunnen trekken en vermenigvuldigen. Ik ging daarin volledig mijn eigen weg en trok me nooit wat aan van negativiteit of slechte adviezen van anderen. Toen ik 4 jaar geleden startte als ondernemer stokte de geldstroom ineens omdat ik mij als ondernemer ineens een stuk minder waardevol vond. Om voor mezelf te gaan staan en uit te dragen waar ik goed in was, voelde ineens heel ongemakkelijk. Daar had ik als werknemer totaal geen last van. Gelukkig had ik genoeg financiële buffers opgebouwd in al die jaren om mezelf toe te staan om deze ontdekkingstocht aan te gaan. Ik heb in mezelf geinvesteerd en hoewel het echt een tijd heeft geduurd, is de kar weer gaan rijden. Het heeft me letterlijk en figuurlijk verrijkt. En hier help ik anderen nu mee.

  • Zarayda Groenhart

   Saskia, wat mooi om jouw verhaal hier te lezen! En super dat je anderen mensen weer helpt met waar jij zelf een ontwikkeling in hebt gemaakt. Paying it forward, I love that! xZa

 8. Marianne

  Ik had me al ingeschreven voor de challenge maar dit filmpje echt een extra inkijkje in de achterliggende gedachte. Ik ben benieuwd als (zzp’er), wat het me gaat brengen!

  • Zarayda Groenhart

   Hi Marianne,
   Fijn dat we je wat meer context en achtergrondverhaal hebben kunnen geven! Keep us posted met wat het je brengt! xZa

 9. Mohini

  Leuk om mijn waarde statement in te vullen! Het helpt mij weer te focussen en te finetunen. Het kan nog beter maar dit is zeker een goede stap!

  Ik leg het in mijn agenda zodat ik het elke dag zie.

  Bedankt.☺

  • Zarayda Groenhart

   Lieve Mohini,
   Heel nice dat je je WhyGirl Waarde Statement op een plek hebt waar je het elke dag ziet. Dat is een geweldige manier om het te doen! Gaat je veel moois brengen xxZa

 10. Yvon

  Heb het filmpje nog niet gekeken (geen oordopjes), maar ga het straks zéker doen.
  Zelf twijfel ik (eigenlijk wij, mijn partner & ik) al een tijd over wat we moeten doen. Zijn werk maakt niet écht gelukkig (én is niet uitdagend) en ik weet niet goed wat te doen als ik klaar ben met mijn 2e semester Chinees (we wonen in China).
  We denken er soms over freelancers te worden en digitale nomaden te worden, maar er zijn zoveel twijfels! Waar te beginnen en durven we het risico te nemen?

  • Zarayda Groenhart

   Yvon, dit filmpje en de masterclass kan het begin zijn van jullie digitale nomadenavontuur dus check de aflevering en download de gratis masterclass. En vanaf daar weer stap voor stap verder. xZa

 11. Carla

  Ik volg Simone al een tijdje, maar iedere keer val ik weer terug. Hierboven las ik dat iemand een foto van het statement heeft gemaakt en op het bureau blad heeft gezet. Dat ga ik ook doen, zodat ik iedere dag weer lees dat ik het kan en dat ik het waard ben. Zo leer je hier onder elkaar ook weer. Prachtig!

  • Zarayda Groenhart

   Lieve Carla, dat is idd het mooie van de verhalen in de comments. We inspireren elkaar! Laat je me weten welk het effect het op je heeft als je de WhyGirl Waarde Statement, getekend en al, uitprint en ophangt? Zodat je het elke dag kan lezen. Vind dat heel leuk om van je te horen! xZa

 12. Nicole

  Wat een heerlijk werkboek! Mooi om via deze oefeningen mijn ideale werkweek te visualiseren en ook om mijn bezwaren zo zwart op wit te zien… Het healt gelijk :).
  Ik heb de statement via Canva op een foto gezet en die als bureaubladachtergrond gemaakt, zo zie ik het elke dag als ik mijn laptop opstart.
  Super, super bedankt!!!!
  Met een warme groet,
  Nicole

  • Zarayda Groenhart

   Super Nicole! Zo goed om te lezen dat de WhyGirl Waarde Statement je bureaublad is geworden! Kreeg tranen in mijn ogen toen ik het las. En zoals je hierboven leest, inspireer je er weer andere WhyGirls mee. Dankjewel voor het delen! xZa

 13. Michele

  Dank Zarayda, voor dit inspirerende filmpje en voor alle mooie dingen die je doet. Ik herken het ZO wat Simone zegt. Ook ik had een topbaan en geld was nooit een issue, toen ik een diepe innerlijke reis ging maken werd dat ineens heel anders. Nu geniet ik weer van de energie van geld, ik zet mijzelf neer met mijn bedrijf (fuck it 🙂 en geven en ontvangen is steeds beter in balans. Dit soort filmpjes helpt daarbij! Liefs Michèle

  • Zarayda Groenhart

   Michele! Zo fijn om te horen dat de talkshow kan bijdragen aan jouw proces. En prachtig om te lezen dat het geven en ontvangen steeds meer in balans raakt. Is voor mij en voor veel andere WhyGirls een heel actueel thema dus dank voor het delen van je verhalen! xZa

 14. Veron

  Wat een mooi interview Zarayda, dank je wel daarvoor. Ik heb meteen de mini masterclass gedownload en alle vragen eerlijk en oprecht beantwoord. Ik werd helemaal blij bij vraag 1 en 2. Bij vraag 3 voelde ik mezelf terugvallen in twijfel, in de stemmen in mijn hoofd waarmee ik me snel identificeer. Gelukkig kwam daar het waarde statement achteraan. Ik heb het een paar keer hardop tegen mezelf gezegd. Ik werd erdoor ontroerd, er kwamen tranen in mijn ogen die er gewoon mochten zijn.
  Ik heb het gevoel dat ik, als ik dit waarde statement elke dag voor mezelf hardop voorlees, sterker word en de waarde die ik te geven heb ook daadwerkelijk durf te geven.
  Super bedankt voor deze prachtige mini-masterclass!

  • Zarayda Groenhart

   Lieve Veron,

   Wat geweldig dat je meteen aan de slag bent gegaan met de masterclass. En heel mooi om te horen dat de Waarde Statement zoveel voor je betekent. Blijf het elke dag tegen jezelf zeggen & watch what happens!! xxZa

 15. Heleen Schrijvershof

  Wow, wat een te gekke vrouw en een super mooi en belangrijk onderwerp. Vooral de omschrijving: je waarde incasseren spreekt me heel erg aan. Bedankt! Deze ga ik nog wel een paar keer bekijken denk ik zo.

  • Zarayda Groenhart

   Goed nieuws Heleen! Check ook de gratis te downloaden masterclass want daar krijg je een hele krachtige tool om juist die waarde ook echt te gaan incasseren. xZa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *