GRATIS MASTERCLASS 5: HET EINDE VAN DE KEURIGHEID

Hoe makkelijk was het voor deze vrouw geweest om een lange, zwarte jurk aan te trekken naar dit premiere feest?

rs_634x1024-150715151010-634-amy-purdy-espy-awards.ls.71515

foto: Eonline

Niet lang geleden was ik in New York om inspiratie op te doen voor theWhyGirl en toen ik op een middag samen met ondernemer bff Simone Levie mezelf trakteerde op een mani-pedi, kwam ik het verhaal van Amy Purdy tegen in een tijdschrift.

Deze prachtige paralympics atleet verloor haar benen door een infectie toen ze 19 was. Ze verloor behalve haar benen haar beide nieren en haar milt. Maar dat heeft Amy er niet van weerhouden om al haar sport (-en mode) dromen alsnog te gaan waarmaken.

Amy’s verhaal raakt mij zo omdat ze het lef had om van haar tekortkoming haar kracht te maken.

Simpelweg door zichzelf erin te laten zien. Door niet in haar schaamtebubbel te blijven zitten maar door eerlijk te worden en te zeggen: dit ben ik ook.

Door ook je imperfectie zichtbaar te maken, datgene waar je je misschien wel geschaamd hebt, ontstaat er iets wonderlijks.

IMG_8674

Simone Levie & ik in de Dashing Diva, een schoonheidssalon in NY

Als je durft je imperfectie te tonen, wordt je kwetsbaarheid je kracht. En met die kracht maak je het grote verschil voor jezelf maar ook voor de mensen die zich in je herkennen.

Dit is wat impact is.

Impact is niet: goedbedoelde adviezen schreeuwen vanaf de zijlijn. Maar juist: de kracht en kwetsbaarheid ZIJN die je in de wereld wil zien.

Je weet dat ik je met de Gratis 5-delige Masterclass reeks die ik samen met Nicole Offenberg voor je maakte, wil inspireren om meer fun & vrijheid te brengen in je werk en creativiteit.

Want dat gun ik je. Maar wat ik je nog meer dan dat gun is dat je loskomt van je idee dat  je ‘pas wanneer het perfect is, je dromen kan gaan nastreven’.

Dat het feest pas begint als je alle boeken hebt gelezen. Je die 10 kg bent afgevallen. Je helemaal geen enkele onzekerheid meer voelt. Of wanneer iedereen in je omgeving het snapt en iedereen het ermee eens is.

Wachten tot je perfect bent zodat je kan beginnen is de grootste mindfuck waarmee je jezelf klemzet.

Want dat perfecte moment bestaat niet.

Het enige dat er bestaat is de keuze die je maakt. Om VANDAAG te beginnen. Middenin de chaos van je mind. Maar in vertrouwen dat het allemaal wel goed komt.

In mijn laatste jaren als creatieve ondernemer word ik veel en vaak getest op mijn vertrouwen. Leer ik dat ik me steeds opnieuw los moet maken van het idee dat ik moet streven naar perfectie.

Ik moet steeds opnieuw ideeën loslaten over hoe ik denk dat het moet zijn.

Hoe? Door steeds opnieuw eerlijk te worden over mijn diepe verlangens. Mezelf steeds weer de vraag stellen: Wat wil ik? Welke avonturen wil ik beleven?

Fun = ongegeneerd eerlijk worden over alles wat je wil beleven, zonder je te laten remmen door je eigen vastgeroeste, soms beklemmende ideeën van wat je DENKT dat je zou moeten doen.

In dit laatste deel van de 5-Delige Masterclass reeks praten ondernemer Nicole Offenberg & ik over Het Einde van De Keurigheid.

En eerlijk gezegd vinden we het allebei spannend dat deze laatste masterclass online komt. Want we zijn juist heel eerlijk over de dingen waar je het liefst ‘keurig’ over blijft…

Nieuwsgierig met welke ‘keurigheden Nicole & ik korte metten maken?

Ennnnn:  nadat je de masterclass hebt geluisterd, willen Nicole en ik willen live met je in gesprek.

We willen je helpen om de krachtige keuzes te maken die je dichterbij de fun, vrijheid en financiële zorgeloosheid brengen

Dus als je hebt genoten van de masterclassreeks en live met ons verder wil kletsen omdat je geïnspireerd bent maar je eerlijk gezegd:

 • geen idee hebt waar je moet beginnen in het realiseren van je grote droom
 • je grootse plannen hebt maar geen tijd
 • je laat afremmen door twijfels, onzekerheid en gebrek aan focus
 • je nog steeds geen geld verdient met je passie, talent of expertise

Dan kunnen wij je tijdens de live webinar met je brainstormen & klankborden. Je vragen beantwoorden en persoonlijk met je meedenken.

Deze Nicole & Zarayda Live Q&A Sessie is helemaal gratis en is op woensdag 2 september van 20:00 – 21:15 

Via deze aanmeld link, log je gratis in en ben je erbij 

Tot  2 september om 20:00!

xZarayda

ps: wil je erbij zijn maar kan je woensdagavond om 20:00 niet? Geen nood! Meld je gewoon aan en ik zorg dat je de opnames van het webinar nagestuurd krijgt!

Join Zarayda's inner circle!

3 comments


 1. Wieke

  Wat keurig zeg, dat jullie alles lezen 😉 Bedankt voor deze leuke en inspirerende podcastserie!

 2. Jan-Kees

  Hallo Nicole en Zarayda!

  Daar ben ik weer

  Bij keurigheid denk ik vooral aan hiërarchie. Die hiërarchie heeft er vaak voor gezorgd dat ik over me heen heb laten lopen. In een aantal situaties heb ik geslikt, vaak wanneer er maar één perspectief van de waarheid was.
  Door de hiërarchie verhouding, waarin ik in niet opperhoofd was heb ik vaak uit angst voor de gevolgen mijn mond gehouden. Ook om mijn eigen resultaten zo hoog mogelijk te houden en mijn bevriende status met invloedrijke mensen te koesteren.

  Het is voorgekomen dat ik door die houding in een situatie belandde die mij niet beviel en het echt flink botste tussen de desbetreffende persoon en mij.

  Deze keurigheid levert mij wat op, maar het ligt vaak niet in lijn met mijn gevoel.

  Gek genoeg heb ik met gelijk gestemde personen, weinig moeite met keurigheid gevoelens. Ik wordt soms een bitch genoemd, terwijl dat dit geen een karakter wens van me is.

  Ik kom uit een groot gezin en in heel mijn leven zit ‘rekening houden met een ander’ verweven.
  Als een soort allergische reactie, in situaties waarin dat onnodig van me verwacht wordt doe ik het juist niet. Het zit in mijn irritatie zone, haha!

  Oef, eerlijk!!

  Bedankt voor deze podcasts, ik luister er naar net zoals ik naar een aflevering van Mad Men kijk.

  Groetjes Jan-kees

 3. Danielle Pasma

  Hoi dames,

  Ik heb super genoten van jullie podcasts en ik vond ze erg inspirerend!

  Ik ben echt op een punt aangekomen in mijn leven als ondernemer, maar ook persoonlijk, dat ik de keurigheid uit het raam sodemieter. Tenminste, dat wat ik onder keurigheid versta: je houden aan de verwachtingen van de maatschappij, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, vooral niet te open en eerlijk zijn…

  Fuck it! Ik ben er helemaal klaar mee!

  Ik wil wel open en eerlijk zijn, waarachtig. Ik wil me niet anders meer voordoen omdat ik denk dat anderen dat niet zullen begrijpen of waarderen, omdat ik mensen zal afschrikken. Ik wil mezelf zijn en de mensen en klanten aantrekken die bij mij horen, die mij juist waarderen om de kwaliteiten die ik heb, waarvoor ik een inspiratie kan zijn.

  Dus hop, de Nederlandse keurigheid mag overboord en welkom waarachtigheid!

  Dank voor jullie fijne podcasts en tot het webinar!

  Liefs, Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *