GRATIS MASTERCLASS 3: CREëREN ALSOF JE LEVEN ERVAN AFHANGT

Ik zit op de 20e verdieping van het Hyatt hotel in hartje Manhattan. Op het dakterras. Ik zit helemaal in mijn eentje want het is hier nog ontzettend vroeg. Mijn vingers vliegen als een gek over mijn toetsenbord. Want ik heb je veel te vertellen.

IMG_8526

Zoals je misschien wel weet, ben ik een week in New York geweest.

Samen met mn business bff’s Simone Levie, Dolly Heuveling van Beek en Nicole Offenberg waren we de afgelopen dagen in Brooklyn, in Manhattan en in Massachusetts, midden in de natuur.

Die laatste plek had alles te maken met de 3daagse Amplify Your Intuition cursus die we hebben gevolgd bij ondernemer, schrijver en spreker Gabrielle Bernstein.

Wat een impact! Gabby tsunamiede ons met inzichten en tools om nog meer te gaan ondernemen vanuit je intuïtie. Om niet langer vanuit voorzichtigheid je verhaal te vertellen maar te gaan creëren alsof je leven ervan afhangt!

Gabby & the crew in New York

Een van de mooiste adviezen vond ik: It’s your presence, not your promotion.

Het gaat om wat je van jezelf geeft. Niet hoe je jezelf verkoopt. Powerful stuff!

Gabby’s inzicht heeft gemaakt dat ik een belofte aan mezelf deed. Ik wil nog meer van mezelf laten zien. En ik wil jou nog sterker ondersteunen.

Wat ook betekent dat ik soms als een strenge Surinaamse mama op je ga komen. Mijn droom voor jou is wat ook mijn droom voor mezelf is. Build your stage & tell your story.

Jouw talent, ervaring en expertise kan het leven van een ander radicaal veranderen. Jij kan het levensverschil maken voor iemand die je nog nooit ontmoet heb.

Voor iemand die je misschien zelfs wel nooit zal gaan ontmoeten. Maar iemand die jou, je kennis en je verhaal nodig heeft. Voor wie jouw verhaal het verschil kan maken.

Dit klinkt groot, I know. Maar dit is waar ik even die strenge Surinaamse mama op je wordt. Want als jij jezelf maar blijft overtuigen dat jij nooit die persoon kan zijn die dit voor een ander kan betekenen, lieg je tegen jezelf. En doe je de mensen tekort die jij kan helpen.

Er is niets makkelijkers (en pijnlijkers) dan jezelf klein te houden uit een soort van valse bescheidenheid.

Daar is niets nobels aan. Je doet dat uit angst. Want ergens voel je ook wel dat je nog veel meer zou kunnen betekenen dan je nu misschien doet. En ergens voel je het verlangen om dat avontuur dat misschien zo onzeker aanvoelt, aan te gaan.

Je bent hier, op de juiste tijd en op het juiste moment. Want het is mijn missie om je daarbij te ondersteunen.

De 3e aflevering van de 5-delige Gratis Masterclass-reeks die ik samen met Nicole Offenberg maak, staat voor je klaar.

En om heel eerlijk te zijn, is deze aflevering misschien wel mijn favoriet.

Nicole en ik geven een kijkje in eigen keuken over keiharde leermomenten die ons, onze creativiteit en ons ondernemerschap vormden.

In Masterclass 3 vertel hoe het overlijden van vader mij wakker schudde en me deed realiseren dat er maar 1 echt risico bestaat: je laten verlammen door twijfel en angst en jezelf daardoor blocken in wat je echt moet gaan doen.

En Nicole Offenberg vertelt hoe ze, een paar weken nadat ze zelfstandig ondernemer werd, haar beide (!) ouders verloor en waar ze het vertrouwen vandaan haalde om haar bedrijf alsnog tot een groot succes te maken.

Ready voor een radicale mindset shift? Luister deel 3 van de Masterclass dan hier:

https://soundcloud.com/thewhygirlnl/nicole-zarayda-over-vertrouwen-en-risicos

Zoals altijd wil ik van je horen wat voor jou het belangrijkste inzicht is dat je meeneemt uit de Masterclass.

Vertel het Nicole & mij  in de comments onder deze post, hier op de blog. Ben benieuwd naar je verhaal

xZarayda

p.s: als je iemand kent die, net als jij, heel veel kan hebben aan de gratis Masterclasses, stuur dit artikel dan door.

p.p.s: als je nog geen WhyGirl VIP-member bent, wordt dan hieronder lid. Dat is 100% gratis en ik hou je via WhyGirl Updates op de hoogte over een toffe challenge en een superevent dat er dit najaar aankomen. Als VIP hoor alles als eerste dus schrijf je gratis in!

p.p.p.s: Tip je leukste vriendinnen om ook WhyGirl VIP’s te worden 🙂

2015-06-08_2155

Join Zarayda's inner circle!

6 comments


 1. Danielle Pasma

  Ik zit op het punt een grote omslag te gaan maken in mijn onderneming. Ik wil van trainingen en workshops IRL overgaan naar een online opleiding. In november stopt er een trainingsgroep en ik sta nu voor de keus: ga ik nog een nieuwe groep starten, waar ik twee jaar aan vast zit of ga ik die tijd op de een of andere manier zien te overbruggen en ik hoop dan dat de opleiding die ik in het begin van het nieuwe jaar wil gaan lanceren voldoende oplevert om mij weer voldoende en hopelijk later ook echt een goed inkomen te geven.
  Ik merk aan mezelf dat ik zoek naar een manier om in die tussentijd toch iets meer inkomen te krijgen, maar weet niet zo goed wat nog…

  Liefs, Danielle

  • Zarayda Groenhart

   Hi Danielle,

   Spannende keuze sta je voor. Ik denk dat alleen jij die keuze voor jezelf kan maken. Wat mij altijd heel goed helpt is toch om goed in te tunen op mijn intuïtie. Om te voelen wat mijn verlangens zijn in mijn werk en leven om om mijn acties daarop af te stemmen. En om vervolgens een realistische inschatting te maken van wat ik daarvoor nodig heb. Mijn angsten bekijk ik ook. Niet om mijn acties op af te stemmen maar wel om echt te voelen waar ik bang voor ben. Juist zodat die angsten me niet verlammen. De komende masterclasses gaan we nog veel dieper in op verlangens vs angsten dus hou je mailbox in de gaten. Of als je nog geen WhyGirl VIP member bent, wordt dat dan snel. Dat is helemaal gratis en onze VIP’s krijgen binnenkort de kans om vrijkaarten te krijgen voor een evenement waar ik met Nicole als mijn tafeldame een talkshow houden over de onderwerpen die we in de podcast bespreken. Wordt echt heel tof dus als je nog geen lid bent, kan je dat hier gratis worden http://thewhygirl.com/vip-member/ Wie weet tot snel! xZa

  • Nicole

   Wat een herkenbaar dilemma, Danielle. Ik heb voor een soortgelijke keuze gestaan. Dat is spannend. Maar ik lees dat je je keuze wel gemaakt hebt en dat je nu het gevolg van die keuze (mogelijk tijdelijk minder inkomen) wilt opvangen. Goed om daar nu al over na te denken wat je kunt doen. Wat vertelt je intuïtie jou? Welke ideeën loop je dan warm voor? Je zegt iets over een tweejarig traject van trainingen. Zou je in de tussentijd een kortere training kunnen maken/geven? Ofwel: waar liggen je mogelijkheden en kansen? Waar zit jouw invloed? Kijk eens of je op een creatieve manier iets kunt bedenken dat bij jou past. Succes!
   Groeten, Nicole

 2. Kim

  Heel interessante masterclass. Bedankt hiervoor. Erg actueel voor mij, ik merk dan ook omdat ik zelf mijn gevoel niet genoeg volg, dat het rauw op je dak komt op een andere manier. Waardoor je erg down kan worden. Het is moeilijk om beslissingen te maken vanuit je hart, omdat je soms niet weet wat de volgende stap is… Hoe gaan jullie hiermee om?

  • Zarayda Groenhart

   He Kim,

   Het is inderdaad spannend om je intuïtie te volgen en soms een stap in een richting te zetten waarvan je niet precies weet hoe en wat. Ik merk dat het bij mezelf altijd weer aankomt op vertrouwen. Vertrouwen hebben in mijn intuïtie en mijn gevoel en vertrouwen hebben dat ik flexibel en krachtig genoeg ben om de dingen die op mijn pad komen, te kunnen dragen. Ik accepteer echt dat het onzekere gevoel van ‘een risico nemen’ erbij hoort en laat me er niet door lamleggen. Gaat de ene keer natuurlijk beter dan de andere keer. Maar een nog groter risico dan niet naar je gevoel luisteren is om maar door te gaan met dingen die niet meer voor je werken, heb ik ervaren. En dat is veel pijnlijker dan al die risico’s waar we vaak zo bang voor zijn.

   Fijn dat Nicole en ik je kunnen helpen met onze podcast. En wie weet tot snel op 1 van onze gratis, live events. xZa

  • Nicole

   Hoi Kim,
   Ja, dat is een lastig punt. Keuzes maken heeft altijd gevolgen. Je weet alleen nooit zeker welke gevolgen een keuze heeft en dat maakt het ook zo spannend. Voor mij heeft je vraag heel erg te maken met vertrouwen. Durf je te vertrouwen op jezelf? Als het een keuze is die je heel graag wilt maken, accepteer je dan ook de gevolgen? Voor mij geldt dat wanneer ik iets heel graag wil, en het is echt een groot verlangen, dan neem ik alle gevolgen op de koop toe. Dat komt omdat het volgen van dat verlangen voor mij belangrijk is. Anders blijf je in je eigen veilige zone zitten. Soms is dat ook heel fijn.
   Ook kijk ik wel altijd naar: stel dat mijn keuze nadelige gevolgen heeft die ik nu al kan overzien: hoe ga ik daar dan mee om? Dan maak ik vaak een plan om daarmee te dealen. Uiteindelijk ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn keuze. En dus ook voor het goed omgaan met de gevolgen van mijn keuze. Die onzekerheid van je keuze hoort er altijd bij. That’s life… Maar soms kan een gevolg je verrassen. En ontdek je dingen die je niet had voorzien. Mooie dingen ook. Zeker bij ondernemen hoort dat je risico’s neemt. En zoals Zarayda ook zegt: een nog groter risico is het wanneer je niet naar je gevoel luistert.

   Groeten, Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *