WAAROM IK 90% VAN M’N KENNIS, TIJD & NETWERK GRATIS WEGGEEF

Videocursus: ik heb 3 Gratis Videolessen voor je om meer Inkomen & Impact te creëren met je creativiteit, voor je blog of met je bedrijf

Het enige wat je hoeft te doen is naam en email-adres achter te laten. Wanneer je je aanmeldt, verschijnen de videolessen like magic in je mailbox!

2015-03-18_1743


Vorige week was ik bij de 5e editie van Het Grote InterviewGala in Amsterdam.

Een inspirerend evenement, georganiseerd door meesterinterviewer Frenk van der Linden waar de crème de la crème van de Nederlandse journalistiek samenkomt en waar ik bijna elk jaar te vinden ben.

Maar zoals me dat wel vaker overkomt, zat ik met een wild kloppend hart en brute moordneigingen in het publiek.

De aanleiding?

Een paneldiscussie met een aantal hooggeplaatste mannen in pak over de toekomst van media.

Ik stak netjes mijn hand op en wachtte tot de mevrouw met de microfoon mijn kant opkwam. En ik stelde mijn vraag die het hele gesprek al in mijn borstkas brandde aan een van de big shots op het podium

U bent verantwoordelijk voor programma’s die miljoenen Nederlanders dagelijks op televisie zien en u zegt dat jonge mensen nou eenmaal minder en minder inhoudelijke programma’s op televisie kijken. Weet u ook waarom mijn generatie steeds vaker online te vinden is ipv achter de tv?

Mijn vraag had te maken met een aantal scherpe uitspraken die voorbij waren gekomen. Eerder in het gesprek werd er een beetje denigrerend gedaan over de kansen en mogelijkheden van online. En in een ander panelgesprek werden ik en mijn leeftijdsgenoten  de luie, lege en ongeïnteresseerde kijkersgeneratie genoemd.

Mijn nekharen waren steeds verder overeind gaan staan. Ik herkende mezelf  en mijn generatie totaal niet in het geschetste plaatje. Maar ik was bovenal nieuwsgierig. Wat van de ‘feiten en data’ waren meningen van de baas en wat was er werkelijk onderzocht? En voordat je met oplossingen gaat strooien is het misschien belangrijk om te weten waarom je kijkers doen wat ze doen.

Het antwoord van de hoge pief was een snauwerig relaas waarin ik van alles naar m’n hoofd kreeg. Maar wat ontbrak was een echt antwoord. Op mijn waarom vraag.

Toen ik een vervolgvraag wilde stellen, trok de moderator snel de microfoon onder mijn neus vandaan. Er was geen tijd meer om deze discussie te voeren. En dat was het einde van het debat.

Eenmaal buiten de zaal stond ik na te stomen. Mijn lieve InterviewPLUS collega Linda Hakeboom (RAMBAM) vroeg waar ik me zo over opwond. Een goede vraag. Ik kon het niet meteen benoemen.

Inmiddels weet ik wat voor mij de probleem bleek. In de zee van aannames over een groep kijkers, lezers en luisteraars werd er over mijn generatie gepraat. Er werd van alles gezegd en beweerd over ons. Maar er werd niet MET ons gesproken.

 

Ik realiseerde me opnieuw waarom ik zo van dat internet houd. Dat wereld wijde web dat door sommige van de mediabazen zo lullig werd afgeserveerd.

Op het internet gaat het om wat je kan GEVEN. Om luisteren naar wat je lezers en kijkers van je willen zien. Om gelijkwaardigheid. Om transparant durven zijn. En om jezelf ten dienste stellen van je doelgroep.

Het gaat online niet om hoe tof je bent, om hoeveel mensen er voor je werken of om hoeveel zakken geld je te besteden hebt. Online gaat het niet om hiërarchie, om de baas spelen of om ‘bepalen wat kijkers wel en niet nodig hebben.’

Het gaat om wat je kunt geven.

Sinds 2013 ben ik fulltime internetondernemer. En de reden dat ik bijna al mijn tijd investeer in het maken van theWhyGirl online talkshow, een terugkerende Podcast waarin je tips & tools krijgt van mijn netwerk over hoe je doorbreekt in je droombranche en in het delen van persoonlijke verhalen, inzichten en strategieën op deze blog heeft alles met JOU te maken.

Door 90% van mijn kennis, tijd en netwerk gratis weg te geven, wil ik wat voor jou (en je dromen) kunnen betekenen.

Mijn online avontuur heeft ervoor gezorgd dat ik samenwerk met mensen die me inspireren. Met creatieve content creators en ondernemers van wie ik iets kan leren en die iets van mij willen leren.

Ik zeg ja tegen de projecten, de onderwerpen en de mensen die het beste in me naar boven halen. En ik laat me leiden door mijn lezers en kijkers. Zij vertellen me wat ze willen zien en hoe ik ze het allerbeste kan helpen en inspireren.

Dankzij deze blog en het internet heb een leven opgebouwd waarin ik kan werken waar en wanneer ik maar wil en genoeg verdien om voor mezelf en de mensen van wie ik hou te zorgen.

En dat allemaal zonder een triljoen bezoekers of advertentie inkomsten!

Wat m’n formule is?

Ik heb geleerd hoe ik online video op een authentieke manier kan inzetten om het inkomen en de impact te creëren waar ik (goed) van kan leven.

1546289_753912228050305_2609849259731237129_n

De afgelopen 12 maanden zijn voor mij een totale rollercoaster geweest. Ik schreef en publiceerde m’n eerste boek, Het Waarom Meisje, ik organiseerde een reeks evenementen, ik heb een TEDxTalk gehouden, werkte samen met o.a TLC en ik ondersteun creatieve ondernemers met hun dromen.

Privé ging het minder goed. Mijn vader bleek onverwachts heel erg ziek te zijn en overleed een paar maanden na de diagnose.

Dankzij mijn online bedrijf kon ik fulltime voor mijn papa zorgen in de laatste periode van zijn leven. Mijn verloofde en ik namen hem in huis en hebben hem letterlijk tot zijn laatste adem kunnen omringen met de liefde en warmte waar mijn vader in die moeilijke tijd zo’n behoefte aan had.

Het was ongelofelijk zwaar. Maar ik ben dankbaar dat ik de tijd en de ruimte had om er te zijn voor de man aan wie ik zo ontzettend veel te danken heb.

Zonder de mogelijkheden van het internet was het onmogelijk geweest.

Dat gekke, wereldwijde web heeft mij enorm veel gegeven. Het heeft me de mensen gebracht die ik kan helpen met mijn kennis en mijn expertise. En omgekeerd helpen die mensen mij weer. Ze geven me de kans om het leven te leiden waar ik van droom.

Om die reden wil ik wat teruggeven:

Ik heb een gratis videocursus gemaakt waarin ik je wil laten zien hoe jij, door het slim inzetten van online video, een leven kan creëren waarin je nog meer mensen kan helpen, genoeg kan verdienen om goed voor jezelf te kunnen zorgen en waarin je jouw bedrijf kan combineren met een (toekomstig) gezin.

Ik heb 3 Gratis Videolessen voor je om meer Inkomen & Impact te creëren met je creativiteit, voor je blog of met je bedrijf

Het enige wat je hoeft te doen is naam en email-adres achter te laten. Wanneer je je aanmeldt, verschijnen de videolessen like magic in je mailbox!

2015-03-18_1743

 

 

Let op: Het aanbod van deze gratis cursus is maar beperkt geldig. Over een paar weken gaat ie weer offline. Dus laat je naam en emailadres achter en doe er je voordeel mee!

En als je andere creatieve dromers en doeners kent die deze lessen goed kunnen gebruiken, voel je dan vrij om deze blog via mail of social media met ze te delen. Daar kan je deze link voor gebruiken! http://thewhygirl.com/gratisvideocursus

xZarayda

Join Zarayda's inner circle!

4 comments


 1. TheWhyGirl.com

  […] leg je uit wat ik bedoel: Sinds een week staan m’n 3 Gratis VideoLessen om Meer Inkomen & Impact te creeeren voor je blog of je bedrijf online en de reacties zijn echt […]

  • Aranka

   Lieve Zarayda,
   Ik heb na het bekijken van je 3 video lessen heel snel besloten om hier een vervolg aan te geven! Wanneer kan ik me inschrijven voor je VideoBusinessSchool VIP Pakket? Kun je ajb een indicatie geven als je een wachtlijst hebt?
   Groet,
   Aranka

  • theWhyGirl

   Lieve Aranka, hou je mailbox goed in de gaten want binnenkort heb ik een supertof project waar jij echt iets mee kan. In de komende weken hoor je meer en kan je misschien wel sneller aan de slag dan je denkt. je bent ingeschreven dus hou je mailbox in de gaten! xZarayda

 2. Caroline

  Hallo Zarayda,

  Wat een frisse benadering heb je gekozen! Inspirerend.
  Het sluit ook heel erg aan op wat ik nodig heb om mijn bedrijf verder te brengen en kan je hulp wel gebruiken! Ik stoei al een tijd met mijn online presence (die nu bestaat uit een LinkedIn profiel ha ha)
  Ik ben 25 jaar geleden begonnen in de reclame wereld, heb daarvan 15 jaar zelfstandig interim change manager gewerkt in allerlei MarCom en multi-media achtige rollen.
  De laatste 5 jaar werk ik echter steeds meer in het veld van ontwikkelingssamenwerking en dan specifiek op het domein Open Data. Het heeft me gegrepen.

  Wat doen we in een nutshell: door de informatie die beschikbaar is in organisaties (NGO’s en grote donoren) open en transparant te publiceren op een communicatieve en begrijpelijke manier, zetten we organisaties meer in hun kracht en in het bijzonder dragen we bij aan het efficienter en effectiever maken van ontwikkelingssamenwerking.

  Echter: de praktijk van hoe dat moet is niet zo simpel en het wordt vaak heel technisch.

  Ik wil dat anders doen: persoonlijk, menselijke taal, zodat je mensen raakt en inspireert.
  Ik doe dat zo in mijn dagelijkse werk maar het moet groter bereik krijgen: wat wij doen is niet alleen in Nederland van belang en niet alleen voor ons van belang, het gaat om delen en vermenigvuldigen.

  En hier dus mijn concept idee: ‘open consulting’ – een vlog oid
  Maar ja …. nu de uitvoering… Ik kreeg je naam door van Irene Koel en ik zou heel erg graag kennis met je maken en te kijken wat ik van je kan leren.

  Als je dat ziet zitten hoor ik heel graag van je!
  groeten!
  Caroline Kroon
  06 28846730

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *