4 TIPS OM FANATIEK TE BLIJVEN FREELANCEN NA EEN TEGENSLAG

Hoe blijf je als ondernemer gemotiveerd als je wordt getroffen door een tsunami van tegenslag?

Dit is de vraag die ik de afgelopen 177 dagen stilletjes aan mezelf stel.

Het ene moment is er niets aan de hand. En dan ineens het telefoontje. Mijn vader blijkt ziek te zijn. Kanker. Stroomversnelling. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Verwarrende berichtgeving. Keuzes maken over de toekomst. Welke toekomst?

Onzekerheid. Angst. Pure paniek. Positief willen blijven. Eindeloos scenario’s doorspreken. Vader die zich groot wil houden. ’s Nachts niet kunnen slapen. Uitputting.

Doorvechten. Niet opgeven. Ontkenning.  Automatische piloot. Machteloosheid. Leven in een onwerkelijke bubbel. Overweldiging. Onvoorstelbaar verdriet.

En dan ineens, na een paar maanden is het zomaar voorbij. En val ik in een gat dat dieper is dan ik me ooit voor had kunnen stellen.

8ivkHmDnGsxb3EihaZypxN0Sg6Pfl5Pyr-1BCTW7q1DmWyJvPGVDI-G2flvSyWRfFJXC-rFnEdA=w1256-h484

Meestal hang ik op deze blog de interviewer uit. Stel ik de vragen aan de gasten die ik uitnodig voor mijn talkshow of voor de 2wekelijkse podcast.

Maar vandaag verschuil ik me niet achter een goed gesprek met een leuke, inspirerende gast. Vandaag geef ik, op aanvraag van mijn WhyGirl bezoekers, een kijkje in mijn eigen keuken.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik het best wel eng om je dit kijkje achter de schermen van mijn leven te geven. Want alles is nog zo vers. Ik heb het allemaal helemaal nog niet ‘een plek’ gegeven.

Ik geloof eerlijk gezegd niet eens in dat principe. Ik geloof in vertellen wat er nu is. Te midden van alle chaos. En je hopelijk helpen, als je met dezelfde dingen worstelt.

 

get-there

Ik wil je vertellen hoe ik, ondanks alle tegenslagen, kon blijven functioneren. Want ik ben een ondernemer en dus 100% verantwoordelijk voor het succes of falen van mijn bedrijf.

Niet werken betekent: geen brood op de plank en dus financiele stress. Het laatste wat ik wil is nog meer stress. Dat kan ik niet aan.

En dus moest ik op zoek naar kleine oplossingen. Op zoek naar manieren om niet kopje onder te gaan. Je zult verbaasd staan hoe klein en ludiek de dingen zijn die ik deed om niet door mijn hoeven te zakken. En hoe makkelijk jij die tips zelf kan toepassen.

Om het te redden, moest ik mijn manier van werken veranderen. En in dat proces ontstonden per ongeluk prachtige inzichten.

wuWV_Zv6aRbzgHO7qQ1PukuyYqnINXs3sQy5NTVWgLOLINaZjV3IB3TDKc85lmW82r9p1oNSIYo=w1256-h484

Tegenslagen zijn er in alle vormen. Misschien deal je op dit moment wel met een scheiding of een relatiebreuk. Een burn-out of, net als ik, een sterfgeval in de familie. Of misschien ben je zelf wel ernstig ziek.

Ik hoop dat ik je, met een pijnlijk eerlijk kijkje achter de schermen kan inspireren. Om te blijven vechten voor je droom, voor jouw vrijheid.

Ik kan je niet vertellen dat het makkelijk wordt of beter zal gaan, want ik zit er net als jij middenin. Ik kan je alleen vertellen wat ik doe, om het mezelf wat makkelijker te maken.

https://soundcloud.com/thewhygirlnl/4-tips-om-fanatiek-te-blijven-bij-tegenslag-mixdown

Shownotes:

Weekplanning

Oke, bij welke van de tips of tools heb jij het meeste gevoel? Welke van de tips breng je vandaag nog in de praktijk?

Vertel het hieronder in het comment-gedeelte van de blog. Wil heel graag jouw verhaal horen!

En word ook meteen GRATIS een VIP-member van theWhyGirl. Als VIP’er krijg je een exclusief kijkje behind the scenes, je bepaalt mee over wat er in de Podcast en talkshow gebeurt en je kans maakt op allerlei leuke weggeefacties.

Voornaam

E-mailadres

Join Zarayda's inner circle!

8 comments


 1. Melissa

  Dank je wel Zarayda, voor het delen van je verhaal. Je kwam als geroepen!
  Op dit moment ga ik ook door een moeilijke periode wat familie betreft.
  En het heeft heel veel impact op mijn dagelijkse leven en mijn bedrijf. De eerste twee tips wil ik toepassen. De eerste is een must. Ik moet zo’n plan niet alleen gaan maken, maar het ook blijven toepassen. Dus dat gaat een uitdaging voor me worden.
  Maar ik weet waarvoor ik het doe.
  De tweede tip is heel herkenbaar. Ik wéét dat ik maar 20% van mijn kledingkast draag en dat moet ook veranderen. Ik ga de stylecalendar zeker proberen.

  Nogmaals, dank je wel voor het delen van je verhaal.

  Melissa

 2. Fleur

  Wat een mooie manier om je verhaal te delen.
  Heel indrukwekkend!

 3. TheWhyGirl.com

  […] plan: Mezelf laten zien wanneer het goed gaat. Maar ook wanneer het leven me in de cojones trapt. Zodat ik creatieve, ondernemende grootdromers kan inspireren en helpen om zichzelf zichtbaar te […]

 4. Naomi

  Super dat je deze podcast hebt gemaakt, Zarayda. Ik zit even te denken aan welke tips ik het meest had, maar ik moet zeggen dat ze me stuk voor stuk wel aanspraken. Met name dan dat teentje in het water en het opsplitsen van één taak (blog schrijven) in mini-taken. Dat is wel iets waar ik mee wil gaan spelen.

  Fijne dag!

 5. shirley

  Eindelijk tijd gemaakt om te luisteren naar je Zayrada. Ben heel blij met je blog, met je podcasts en tips. Ik twijfel of ik zo’n creatieve ondernemer ben zoals jij dat steeds noemt, en een go-getter. Ik ben wel een dromer, En ik heb een bedrijf, dus ben ik een ondernemer. Alleen voel ik vaak schroom om dat te benoemen, dus zeg ik vaak ik heb een bedrijf.
  Ik hoop door het luisteren en kijken naar je producties een moediger vrouw te worden. Meer te leven van wat ik droom. Wat me heeeel erg aanspreekt in je tips is ervoor zorgen dat je er goed blijft uit zien. Ik heb in het eerste jaar van mijn ondernemersschap de tegenslag gehad, dat mijn man voor de tweede keer mij in de steek liet met een andere vrouw. De tweede keer was trouwens na een scheiding van 3 jaar. Ik was kapot, maar moest door blijven werken. En vrouwen coachen. Natuurlijk was er begrip maar dat kan je niet lang vragen, de show must go on…. Ik heb twee tieners die grotendeels bij mij zijn. Veel klachten op de borst,/hart. Bleek een op hol geslagen hart, en ritmestoornissen. Teveel om op te noemen hier. Het leven werd uit mij gezogen. Ik ben gelovig, dus dat hielp mij heel erg op de been.
  Maar ik heb mezelf erg verwaarloosd. Hou het nog niet verzorgd, maar geen echte lol, en aantrekkingskracht meer. En dat wil ik terug. Zelfs mijn dochter van 16 probeert me tot vrolijker kleuren en kleding te bewegen. Geld, tijd, vermoeidheid, who cares. Maar het is afgelopen. Ik ben niet zo;n planner en structuurmens. wil ik wel, maar ik strand na 1 week weer in chaos. Maar ik ga ook daarin veranderen “teentje in het water’ en kaizen.
  Ik wil weer zin in mijn leven hebben. En ik wil geloven dat ik een ondernemer ben.

  DANK JE VOOR HET DELEN!!! Je inspireert me ontzettend. Keep the good work going. Liefs Shirl

 6. Nathalia

  Dankjewel Zarayda! Je zei dat je het moeilijk vond om zo’n persoonlijke podcast te maken, wat knap dat het toch zo goed gelukt is! Ik ben zelf ook veel met mijn ritme en routines bezig, precies om deze redenen. Het helpt me om rustig te worden/blijven en om mijn prioriteiten (geliefden, gezondheid etc.) duidelijk voor ogen te houden. Het is precies zoals jij zegt. Je hebt meer grip op je leven en kunt er daardoor meer uithalen. Wat ik nog niet doe, en wel wil gaan doen, is de Style Calender van Hilary Rushford gebruiken. Vaak voel ik me niet zeker genoeg in de ochtend en hou ik het qua kleding daardoor op veilig, terwijl ik weet hoeveel mijn kleding kan doen met mijn gevoel over mezelf door de dag heen. Ik begin vandaag met de style calender van februari! Heel erg bedankt voor de tips. Veel sterkte, je bent supergoed bezig!

 7. Roos Wattel

  Zou dit graag willen volgen, maar ik ben doof. Is het mogelijk om een transcript uit te typen voor doven en slechthorenden? Hetzelfde voor de filmpjes: heel graag ondertiteling. Misschien is dat nu net iets wat je nu niet extra kunt doen, maar voor in de toekomst? Er zijn genoeg doven en slechthorenden die te maken hebben met tegenslag en willen ondernemen en heel veel aan jouw tips kunnen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *