PODCAST #2 ZO BREEK JE ALS KUNSTENAAR DOOR IN HILVERSUM

Ik weet nog dat ik me groot hield maar dat ik de tranen weg moest knipperen, toen mijn toenmalige leidinggevende me spottend aankeek.

Een talkshow?! Zijn wenkbrauw ging omhoog en hij rolde theatraal met zijn ogen. Ik voelde me piepklein worden. ‘De kans dat zoiets je echt gaat lukken is zo ongeveer 0,2 %. Je doet er verstandig aan om die droom te laten varen.’

Want: ik had niet het juiste karakter, ik had de technieken niet en wist ik dan niet dat er bijna geen vrouwen waren die het konden.

Voor het gemak was hij de Koningin van de Nederlandse Talkshow, Sonja Barend, vast even vergeten. En Eva Jinek die destijds nieuwslezer was bij de NOS maar de Diane Sawyer van NL zou worden.

Inmiddels is het jaren later en denk ik nog weleens aan deze gast, Meestal op woensdag wanneer ik voor theWhyGirl, mijn talkshowblog, aan het werk ben. Deze blog (en de business erachter) is mijn zelf gecreëerde talkshow walhalla waar ik heel prettig van kan leven. Soms moet ik eventjes grinniken. Om mijn traan-ogige zelf van jaren geleden en die tiran van toen.

Inmiddels ben ik dankbaar (ja, echt!) dat ik deze non-believer tegenkwam op mijn pad. Want zelfs de mensen die je uitlachen wanneer je vertelt waar je van droomt, helpen je om te komen waar je moet zijn. Meer over hoe dit uiteindelijk afliep, lees je in mijn boek.

c09707d0df9699309f33025e4f2dde8c

Gelukkig zijn er ook mensen die je inspireren op een positieve manier. Meet de Achter de Schermen Podcast gast van deze week: Spoken Word artiest & huisdichter Derek Otte. Derek treedt op in de grootste zalen van Nederland, is wekelijks te horen op de radio (FunX) en is de vaste huisdichter van de populaire talkshow Jinek met Eva Jinek.

Maar wat je niet wist is dat hij jaren gestruggeld heeft met een beperking die nu zijn grootste talent blijkt te zijn

Quotecard 2 Derek Otte Podcast

In de Achter de Schermen podcast van deze blog krijg je elke aflevering tips & tools van een creatieve ondernemer of maker over hoe je doorbreekt in de branche van je dromen.

Derek vertelt hoe hij met zijn kunst van de Rotterdamse straten in de studio’s van Hilversum belandde.

Om echt te kunnen leven van zijn kunst heeft Derek heel wat moeten doen. En veel moeten laten. Hij stopte met zijn studie rechten om zich te focussen op zijn kunst en heeft voor jou een tool waarmee je ontdekt welke droom er echt in je hart leeft.

Derek Otte Quotecard 3 Podcast

Wanneer je uitspreekt waar je van droomt, heb je te dealen met mensen die zich daarmee bemoeien. Soms uit echte liefde. En soms om allerlei andere redenen.

Toen ik vertelde dat ik droomde van een talkshow en ik uit werd gelachen door mensen die er zeiden verstand van te hebben, had dit effect op me. Ik beet vaker op mijn tong. Durfde niet altijd meer eerlijk te zijn over wat ik graag wilde terwijl ik  bereid was er hard voor te werken en alles voor te leren.

Ook Derek maakte dat mee. En hij vertelt jou hoe je ervoor zorgt dat het je zelfvertrouwen niet (blijvend) aantast.

cQcBfxERfU34tvOPMoKM9ZXRY3K5jXojfXaLhg5Obd66kUQuQwfLboUAGdkT0dMDmXebI8wlVDE=w1256-h510

In de Achter De Schermen Podcast geeft Derek je een mini-masterclass Leven Van Je Kunst:

Hij geeft jou:

  • tips om tegen de stroom in te leven van je talent, zelfs als niemand zegt dat dit je gaat lukken
  • zijn geheim waarmee je, op het juiste moment op de juiste plek bent, om ontdekt te worden
  • de nummer 1 tool waarmee je netwerkt (guess what, je zit er elke dag op!)
  • de realitycheck die je nodig hebt om als creatieveling zo zakelijk te worden dat je kan leven van je kunst.

Meer over Derek en zijn werk vind je hier, en hier, hier en natuurlijk ook hier.

Oke, Derek en ik zijn supernieuwsgierig! Wat is de grootste eye-opener is die je uit het verhaal van Derek meeneemt? Vertel welke tip of tool dat is, hieronder in het comment-gedeelte van deze blog! Laat het me weten.

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *