PODCAST #1 ZO MAAK JE EEN DOCUMENTAIRE ZONDER BUDGET OF CONNECTIES

Wat als je een exclusief kijkje kon krijgen achter de schermen van het wereldje waar jij in wil werken?

Het is de eerste WhyGirl Woensdag van 2015 en we trappen het nieuwe jaar af met een gloednieuwe rubriek op je favoriete talkshowblog.

In theWhyGirl Podcast Achter de Schermen, stel ik je voor aan mijn netwerk van creatieve go-getters. Ze begonnen met niets maar zijn inmiddels keihard bezig hun dromen waar te maken.

De tools, tips & inzichten die je van ze krijgt, is misschien net wat jij nodig hebt. Om dit jaar door te breken in de creatieve branche van je dromen.

I8mXn_w7UY1IXXgP36TX3gXhlEThaUbWKJ-hlQAmyKpFRYf80A07GcZi6JaWCuZZ3xWjUD-ZI-c=w1256-h501

Want daarom bestaat deze blog. Sinds een paar jaar verdien ik mijn geld alleen nog maar met de dingen die ik allerleukste vind. Ondernemen, interviewen en andere creatieve ondernemers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen.

Het motto van mijn voorbeeldondernemer Marie Forleo is: ‘start before you’re ready.’ Want het leven is kort (zo ontdekte ik recentelijk nog maar weer eens) en zeg eerlijk, waar wacht je eigenlijk op?

Ontmoet filmmaker Shamira Raphaela, een televisiemaker die programma’s als Expeditie Robinson en Chantal Blijft Slapen (met Chantal Janzen).

Shamira zette haar  televisiecarriere op het spel om de documentaire van haar leven te maken. Ze maakte een super persoonlijke film over haar heroïneverslaafde vader die al zijn hele leven in het criminele circuit zit.

Toen ze begon met haar film, had Shamira geen geldschieter en geen connecties in de documentairewereld. Ze kreeg van alle kanten het advies om vooral niet te proberen om zelfstandig een film te maken.

DM7BOYPgkGEjM8frm3NhaMf5mufcx079GRqy3wdg2bMsNsm3H6UIPIUDtUoiuLzTOshPdQ=w1253-h463

Shamira luisterde niet naar de kritische stemmen, en wel naar haar hart. Inmiddels is haar documentaire een internationaal succes en werd haar film uitgezonden op NPO3. Maar de weg ging niet over rozen

2SJ1Bu4Wo_6FcSe1uxDg4B3uqrgBjviyNZyTABhh7X_JQAJCDlYjYFPl12L9lQEx2Kmy-llJzvY=w1256-h501

In mijn gesprek met Shamira is ze openhartig over alle dingen waar filmmakers niet vaak eerlijk over durven te zijn. En ze leert jou hoe je:
– begint met een groot project zonder budget
– hoe je je voet tussen de deur krijgt in een branche waar je niemand kent
– hoe je dealt met racisme en vooroordelen
– waarom je soms met je vuist op tafel moet slaan

Luister hieronder naar #1 van theWhyGirl Podcast met Shamira

https://soundcloud.com/thewhygirlnl/zo-maak-je-een-succesvolle-documentaire-zonder-budget-of-connecties

Zoals altijd wil ik van jou weten wat het grootste inzicht is dat je uit Shamira’s verhaal haalt. Vertel het me in de comments onder deze blog.

En om me te vertellen wie ik zou moeten uitnodigen voor theWhyGirl Podcast (en wie weet ben jij dat zelf wel!) schrijf je je gratis als WhyGirl VIP-member. Zodat je op de hoogte bent van alles wat er achter de schermen speelt en me kan vertellen welke verhalen we zeker niet mogen missen! x Zarayda

Join Zarayda's inner circle!

4 comments


 1. Joyce

  Wat een inspirerende verhalen! Ja… meervoud want ik werd geïnspireerd door jullie beider verhalen. Ge-wel-dig!
  Wat heb ik voor inzicht opgedaan uit deze podcast? Start before you are ready… begin met je verhaal vertellen en de rest volgt vanzelf. Heb vertrouwen!

  Ik weet wat me te doen staat. Of beter gezegd; ik weet wat ons als gezin te doen staat!

  Dank!

  groetjes, Joyce

 2. Amina

  Wow wow wow! Ten eerste is dit een podcast die ik langer wilde luisteren en er telkens niet van kwam. Maar vandaag was het dan zo ver. En hier heb ik geen spijt van in tegendeel ik had gewoon eerder moeten luisteren. Wat een powervrouwen zijn jullie zeg!! Ik roep ook al jaren dat ik graag een docu wil maken. Maar omdat ik geen enkele vorm van ervaring heb wist ik nooit waar te beginnen. Ik heb uit een soort wanhoopsdaad een spiegelreflexcamera gekocht in de hoop er ooit mee aan de slag te gaan. Maar dat valt nog eens tegen. NA het horen van Shamira’s verhaal (moet de docu namelijk nog zien) krijg ik alleen maar motivatie. Zoveel tegenslag dat ze heeft meegemaakt maar toch die pitbull durven te zijn om zeker maar niet los te laten. Chapeau niets meer dan recpect. Ik neem dat dan ook vooral mee. En om niet bang te zijn om mijn eigen verhaal te vertellen. Ik mis dit soort lange interviews. Ik kon hier tijdens je lijn5 periode enorm van genieten. Vooral de vluggertjes waarna je later dieper op de zaken in ging. Zarayda hiero achter de pc (Marokkaanse dame in haar late 20ies) zit een trotse supporter van je werk. En ik merk dat ik door je video’s, nieuwsbrieven, boek, je eigen verhaal veel energie uit haal. Thanks!

 3. Fara Bellinga

  Heel mooi eerste podcast Zarayda! Er motiverend en inspirerend verhaal! Heb er weer energie van gekregen. Bedankt hiervoor!

  Liefs, Fara

  Ps: wat ik er uit heb gehaald, zoals je vraag, dat alles mogelijk is zolang je er zelf maar 100% in gelooft en het echt voor je ziet.

  • theWhyGirl

   Dankjewel lieve Fara! Hou de komende tijd theWhyGirl in de gaten want er komt nog veel meer moois aan!
   xZa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *