DE GROOTSTE MISVATTING DIE JE HEBT OVER JOUW TALENT

“Every artist was first an amateur.”

Een geruststellende gedachte waar je soms helemaal niets aan hebt. Want eigenlijk is er niets enger dan een eigen idee, een eigen project of een eigen werk aan de wereld te laten zien.

Want. Kwetsbaar.

Ik heb het de afgelopen 2 jaar zo vaak gevoeld. Met het starten van deze blog en mijn wekelijkse online talkshow. Met mijn boek. En straks met Creëer Je Eigen Online Show Het is allemaal geweldig en spannend en scary tegelijk.

En soms kan je wel een duwtje in de rug gebruiken. Daarom ben ik blij met de aflevering van deze week

Want illustrator en schrijver Lou Niestadt vertelt je deze week wat een van de grootste misvattingen is die jij hebt over jouw talent. Jep, jij ja 🙂

Lou vertelt haar eigen verhaal van hoe ze haar passie voor tekenen per ongeluk omzette in een geweldige carriere. Het ging vanzelf toen ze haar idee bijstelde over wat haar talent eigenlijk is. Lou vertelt je waarom je JUIST moet beginnen met doen VOORDAT het perfect is.

Klik en kijk de nieuwe WhyGirl aflevering hier!

De afgelopen maand kwamen Lou en haar dochter met een geweldig nieuw boek: Moedige Moeders & Dappere Dochters, de geboorte van een tienerdochter

Een supermooi boek over haar dochter die op 17-jarige leeftijd mama werd. Lou en Jipp vertellen en tekenen openhartig over alles wat ze meemaken. Echt een aanrader!

moedige moeders 2

Lou geeft je op theWhyGirl bank een mooi inzicht over je perfectionisme over boord gooien.

Ik hoop dat Lou’s inzicht je verder helpt in je creativiteit. Als dat zo is, deel en like dit filmpje dan!

En ik wil natuurlijk van je weten: durf je je werk pas te laten zien wanneer het voor je gevoel perfect is? Of durf je het, met twijfels en al, de wereld in te slingeren?

Vertel het in de comments hieronder. Daar ontstaan vaak de leukste gesprekken dus wees niet verlegen

En als je altijd alles als eerste wil weten. En persoonlijk door mij op de hoogte wil worden gehouden over alles wat er op  theWhyGirl staat te gebeuren? Schrijf je in voor mijn gratis WhyGirl updates en ik hou je persoonlijk op de hoogte!

 

xZarayda

Join Zarayda's inner circle!

13 comments


 1. Jacinta Kogelman

  Ik ken het maar al te goed, het jezelf niet te durven laten zien omdat je vindt dat het nog niet perfect genoeg is, jijzelf nog niet goed genoeg bent om mee naar buiten te gaan. En ook ken ik het verlangen naar het volgen van je creatieve stroom. Of zoals Lou zo treffend zegt: ‘gewoon maar dingen doen omdat het leuk is om ze te doen, omdat ze je ruimte geven om te spelen’.
  Zo gaf ik mezelf een paar jaar geleden een 3o dagen project cadeau, om te zien wat er met me gebeurde als ik juist niet zo kieskeurig was naar alles wat ik maakte en deelde. Ik gaf in die periode op een kleurrijke creatieve manier vorm aan mijn zinnen en voelde wat het met me deed om gewoon van dag tot dag mijn verlangen naar creativiteit, schoonheid, zin en ziel te volgen.
  Nu is mijn droom waarheid geworden: een echt boek met de titel KLEUR JE ZINNEN, inspiratie voor een creatief bezield leven, ligt nu voor me. Klaar om door te geven aan anderen hoe fijn het is om je hart te volgen, je zinnen te verzetten en je creativiteit te ontplooien in alle kleuren van de regenboog. Mijn kleurrijke boek biedt je je heel veel inspiratie om hier helemaal op je eigen manier zelf mee aan de slag te gaan of gewoon stil te staan bij wat van waarde is in je leven. En ik kan je zeggen: daar word je zo blij van als je aan het eind van de regenboog de pot met goud vindt.

  Voor info kijk op: http://www.kleurenreis.nl

  Jacinta Kogelman

  • theWhyGirl

   Hi Jacinta,
   Mooi om jouw herkenbare verhaal te lezen. En tof om te zien dat je jezelf een challenge cadeau deed om op die manier te experimenteren met minder perfectionistisch worden. Echt heel goed.
   Ik heb effe op je website zitten neuzen en ik vind het tof om te zien hoe je je eigen creativiteit de ruimte geeft. Keep up the good work!
   xZarayda

  • Lou

   (H)eerlijk Jacinta! Wat fijn dat je droom waar geworden is, en je boek ziet er prachtig uit! Fijn zo’n dertig dagen challenge. Het maakt je vanzelf minder perfectionistisch omdat je de ene dag nou eenmaal gewoon meer zin hebt dan de andere dag. Lang genoeg om in het ritme te komen en kort genoeg om het ook vol te houden. Fijn! Start before you are ready and plan as you go. You go!

   Lou

 2. Anja

  Bedankt voor dit toffe interview! Heel herkenbaar en het geeft me de bevestiging dat ik op het goede pad ben.

  Daarmee bedoel ik, ik ben nét begonnen aan het online delen van dingen die niet perfect zijn en nog niet eens af zijn. En ja, ik vind het doodeng! Haha. Maar ik voel echt dat het nodig is om door dat verlammende perfectionisme heen te breken.

  Ik ben in 2013 afgestudeerd aan het Conservatorium en heb vervolgens een jaar lang in m’n kamer aan m’n muziek gewerkt. Ik bleef het maar uitstellen om dingen online te zetten en toen dacht ik vorige maand f*ck it! De enige manier is om hier doorheen te komen is, gewoon gaan delen en vanuit daar verder groeien. Heb er net een blog over geschreven: ’the art of sharing imperfect art’

  Ik herken ook wat Natasha en Rheyna zeggen over openstaan voor opbouwende kritiek. Idd als je imperfecte dingen durft te delen komen er JUIST mensen op je pad die je verder kunnen helpen.

  Bedankt Zarayda, het is heel mooi hoe je door jouw interviews laat zien dat we allemaal met dezelfde dingen strugglen!

  • theWhyGirl

   Anja,
   Wat fijn dat je zoveel inspiratie haalt uit het gesprek met Lou. Ook ik vind het af en toe spannend om nieuwe dingen online te knallen maar denk net als jij: f*ck it 🙂
   Ben trouwens wel retebenieuwd geworden naar je muziek. Gooi anders nog even een linkje naar je website/youtubepagina in de comments hier, dan kan ik effe kijken. Benieuwd!
   xZarayda

  • theWhyGirl

   Anja!
   I loooove this! Mucho herkenbaar! En heel cool dat je ervoor gaat!
   xZa

  • Lou

   Yes! I am a dreamer! And I’m proud of it. AND OF YOU!

  • theWhyGirl

   Dreamer & a rockstar, lieve Lou!
   Vergeet dat laatste niet 🙂

 3. Natasha

  Heel motiverend!!! Ik ben al bijna 2 jaar lang bezig met mijn tassenlijn. Ik moet wel zeggen dat ik door een proces heen ging. Ik ben namelijk ook heel erg gegroeid (zowel als mens als in de ontwerpen). Ik ben een type van ‘als je iets doet (voor de buitenwereld), doe het GOED’. Ik kwam de laatste jaren wel tot de ontdekking dat ‘iets goed doen’ kan zijn:
  1. Doen met Excellence!
  2. Of perfection (perfectionisme)
  Excellence is geweldig, maar perfectionisme niet!
  Ik kan het verschil zo goed duidelijk maken (aan anderen).
  MAAR ik ontdekte de afgelopen 2 maanden dat de grens van Excellence bij mij toch neigt naar perfectionisme. Ik kwam tot de ontdekking dat ik een obstakel vormde voor mezelf. Los van het feit dat ik het model (sample) beschermde en natuurlijk ook profijt wil hebben van de nieuwe (simpele) functionaliteit van mijn tas.
  Ik besef nu meer dat door perfectionisme los te laten en gewoon te laten zien wat je op dat moment hebt gemaakt (met de beschikbare middelen), je juist (sneller) verder komt. En dat eventueel kritiek door anderen als opbouwend gezien moet worden.
  Dank voor het filmpje, het is echt een duwtje in de rug om gewoon door te gaan naar ‘THE NEXT LEVEL’ en dus ook opzoek te gaan naar een manufacturer en daarna mijn lijn te launchen. Aldoende leert men! Thanks!
  Natasha Smuller

  • theWhyGirl

   Lieve Natasha,
   Ik ben superblij met je mail want het inzicht dat jij kreeg door het verhaal van Lou, dat is de hele reden dat theWhygirl is opgericht. Dank voor het delen!
   Enne, ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar je tassenlijn! Kan je in deze comments een linkje plaatsen naar een site waar ik wat meer over jou en je tassenlijn kan lezen?
   xZarayda

 4. Rheyna

  Yes ! Zo is het ook met mijn website begonnen. In principe zag het er voor mij al goed uit en ik was gewoon razend enthousiast om online te gaan ermee. Toen kwam het naar voren dat mijn teksten toch nog even bekeken moesten worden, maar toen kwam de editor al gauw op mijn pad. That’s how it goes… The puzzle will be completed.

  • theWhyGirl

   Rheyna!
   Heerlijk om jouw verhaal te horen. Zowel in mijn eigen ervaring als door de verhalen van allemaal ondernemende creatievelingen om me heen, hoor ik dit terug. Gewoon beginnen. Ja zeggen tegen jezelf en je droom en dan gewoon vertrouwen hebben. Dan komen de juiste mensen, de juiste hulp en de inzichten om alles op tijd te herkennen vanzelf. Ik geloof er heilig in.
   xZa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *