DE POSITIEVE BIJWERKING VAN FAALANGST

The cave you fear to enter holds the treasure you seek.’ – Joseph Campbell

Ik ben een sucker voor dit soort mooie quotes. Zelfs al heb ik er niet meteen een beeld bij. Want hoe pas je dit soort mooie woorden toe in de praktijk? De grot van je angsten ingaan om je schat te vinden..

Deze week heb ik een verhaal voor je waar het ineens een beetje tastbaar wordt

Presentatrice en voormalig Miss Nederland Kim Kötter is deze week te gast. Zij zette haar faalangst om in een bloeiende carrière.

Op theWhyGirl bank is Kim bloedje eerlijk over hoe ze op de middelbare school werd ze gepest omdat ze haar mond niet durfde open te trekken. Spreekbeurten waren een nachtmerrie en Kim kreeg faalangsttrainingen van een maatschappelijk werker.

Tot haar vader een keuze maakte waardoor Kim de confrontatie aanmoest met haar onzekerheid. Dit was het begin van een 180 graden verandering.

Kim is inmiddels een succesvolle presentatrice en ondernemer. Ze organiseert haar eigen Missverkiezing en is als lifestyle deskundige te zijn bij WNL Vandaag. Onze WhyGirl van deze week heeft een inzicht voor je waarmee jij jouw faalangst kan omzetten in kracht.

Check Kim’s openhartige verhaal hier.

Ik ‘ontmantel’ mijn eigen onzekerheid door het gewoon uit te spreken. Daarom begint een presentatie op een podium van mij heel vaak zo: ‘ik ben supernerveus maar dat gaat over 5 minuten weg. Stoor je in de tussentijd niet aan mijn trilstem.’

Hoe ga jij met faalangst om? Laat je je erdoor remmen of heb je zo je manieren om je niet te laten stoppen door je onzekerheid? Vertel me hieronder in de comments hoe jij je onzekerheid te lijf gaat. Ik wil van je weten hoe jij dat doet. Vast en zeker inspireer je een andere WhyGirl met jouw verhaal!

x Zarayda

psst: Ditgitale penmatties worden? Schrijf je in voor mijn gratis WhyGirl updates en ik hou je persoonlijk op de hoogte van al het leuks dat er de komende weken aankomt!

 

Join Zarayda's inner circle!

3 comments


 1. Eef

  Hallo,
  Leuk dit filmpje nu te zien te krijgen, een jaar later weliswaar.
  Ik ben een dame van 33 jaar die aan de buitenkant zeer spontaan lijkt te zijn maar diep vanbinnen zit er eigenlijk een onzekerheid, een zekere angst.
  Angst om het niet goed genoeg te doen, vrij verlegen,..
  Nu heb ik mezelf kandidaat gesteld voor de functie van stewardess, ben ook geslaagd voor de testen en begin volgende week aan de opleiding!
  Vrij stresserend voor me maar ik weet dat dit de drempel is die ik moet zien te overwinnen! Het is beangstigend want dit zal me helemaal uit mijn comfort zone trekken maar what’s needs to be done, shall be done 😉

 2. Eef

  Hallo,
  Leuk dit filmpje nu te zien te krijgen, een jaar later weliswaar.
  Ik ben een dame van 33 jaar die aan de buitenkant zeer spontaan lijkt te zijn maar diep vanbinnen zit er eigenlijk een onzekerheid, een zekere angst.
  Angst om het niet goed genoeg te doen, vrij verlegen,..
  Nu heb ik mezelf kandidaat gesteld voor de functie van stewardess, ben ook geslaagd voor de testen en begin volgende week aan de opleiding!
  Vrij stresserend voor me maar ik weet dat dit de drempel is die ik moet zien te overwinnen! Het is beangstigend want dit zal me helemaal uit mijn comfort zone trekken maar what’s neef to be done, shall be done 😉

 3. Norma

  Ik heb ook echt met heel veel belangstelling en bewondering naar het filmpje van Kim gekeken en vind het ook inderdaad heel knap, dat ze en haar faalangst zodanig overwonnen heeft en ook nog een inspiratie is voor andere mensen, die met ongeveer dezelfde onzekerheden te maken hebben.
  Ik persoonlijk heb tot einde basisschool te maken gehad met faalangst; bang om in menigtes te praten, ik klapte gewoon dicht als er meerdere mensen aan het communiceren waren.
  Ik kwam heel toevallig met een oudere schoolvriendin in contact; zij was vrij zelfverzekerd, kon zich heel goed verwoorden en heb daar ontzettend veel van geleerd.
  Ik moet hier ook bij vertellen, dat ik ook via een goede vriend die psycholoog is, ook de hoognodige training daarin heb gehad en me nu echt een gelukkig mens mag prijzen, want wat is het toch heerlijk, om je zoals het hoort, te kunnen presenteren.
  Ik kom zelf uit een muzikale familie en stond toch graag in het middelpunt vd belangstelling als het om optreden ging in familiale sfeer bijvoorbeeld.
  Faalangst wat het betreden van een podium betreft, heb ik gelukkig niet. Ik ga graag met mensen om en deel ook mijn ervaringen uit, waardoor anderen er hopelijk wat aan hebben.
  Vandaar dat het mij super geweldig lijkt een eigen talkshow te kunnen presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *