SUMMERSPECIAL THEWHYGIRL PART2

Wat een rare en vooral droevige week is dit.

Precies een week geleden hoorden we het bizarre nieuws, dat een passagiersvliegtuig MH17 uit de lucht werd geschoten. Zelfs nu ik deze zin achter mijn Macbookje intik, kan ik het nog steeds niet geloven.

Al die gezinnen met kleine kinderen die na een jaar van hard werken lekker op vakantie gingen. En de pijn van hun nabestaanden, die ze uitzwaaiden en ze nooit meer terug zagen. Ik ben half in de ontkenning en helemaal van de kaart.

En dat is niet het enige nieuws dat mijn maag doet omdraaien. Want je hoeft maar een televisie aan te zetten om te zien wat voor vreselijks er in Gaza gebeurt. Het voelt een beetje zoals een vriendin van me het eergisteren omschreef. ‘Het lijkt wel alsof de hele wereld in de fik staat.’

Voor dit tweede deel van theWhyGirl Summer Special heb ik een tijdje zitten tobben.

Ik heb nagedacht over wat ik wil delen met je voor deze theWhyGirl Summer Special On The Go. Om heel eerlijk te zijn vond het bijzonder moeilijk. Geen enkel onderwerp leek te passen. Maar door bij mezelf na te gaan welke impact de vliegramp op me heeft, kwam ik uiteindelijk toch bij een verhaal.

Wat ik deze afgelopen dagen merkte bij mezelf, was dat ik van de schrik en ontzetting mezelf meteen voornam om ‘voorzichtiger’ te gaan leven. Mijn plannen om in het najaar naar de VS te gaan voor een inspiratie tripje, zette ik meteen in de koelkast.En de researchreis die ik volgend jaar naar Zuid Afrika wil maken voor een reeks inspirerende WhyGirl portretten, schrapte ik van mijn lijst af.

‘Veel te gevaarlijk met alles wat er nu gebeurt in de wereld.’ Ik heb altijd last gehad van vliegangst en na de gruwelbeelden op het nieuws nam ik mezelf voor om zo lang mogelijk niet in een vliegtuig te stappen.

Ik hoorde het mezelf denken. En wist dat dit niet de oplossing is.

Dit is wat gevoelens van onveiligheid met je doet. Je maakt je kleiner, je durft minder risico te nemen. Je wil het op veilig spelen. Terwijl je in je hart ook wel weet dat die ‘veiligheid’ die je wil afdwingen door geen risico’s te nemen, helemaal niet bestaat.

Om mezelf en jou te herinneren dat, hoe eng soms ook, het leven er is om geleefd te worden, heb ik voor deel 2 van onze SummerSpecial TheWhyGirl een prachtig verhaal van Sanne Wurzer. Eerder dit jaar namen we dit mooie gesprek op en speciaal voor de zomer special wil ik em je opnieuw laten zien.

Sanne durfde haar zekerheid los te laten voor een avontuur waar ze al jaren van droomde.
Klik, kijk  en laat je inspireren door Sanne’s mooie verhaal

Als zomers cadeautje heb ik een extraatje voor je: onze summer special WhyGirl On The Go

Namelijk onze summer proof, inspirerende WhyGirl verhalen als podcasts om mee te nemen on the road.
Voor als je onderweg bent of lekker aan het bijkomen bent op het strand.

Mijn vraag aan jou: Durf jij (nog steeds) te gaan voor het avontuur? Of kies je vooral voor de zekerheid?

En als je je gevoelens of gedachten wil delen over de afgelopen week, mag dat natuurlijk ook. Deel je verhaal in de comments onder dit filmpje.

Sanne en haar liefje zijn inmiddels vertrokken en reizen met een backpack en twee fietsjes door Mongolie.

Je volgt hun avonturen op hun heerlijke reisblog: mascaraenkettingsmeer

1271856

 

xZarayda

Join Zarayda's inner circle!

10 comments


 1. Brecht

  Jammer deze soundcloud kun je niet gewoon downloaden…. Ik heb’t even vergeleken met die andere en er mist gewoon een download knopje… Kannie ook niet mee op vakantie, helaas

  • theWhyGirl

   He Brecht,
   Thanx voor het melden! Gaan erachter aan om het op te lossen!
   xZa

 2. Mariëtte

  In Viva las ik over je website TheWyGirl en werd nieuwsgierig! Wat een inspirerende filmpjes.
  Over loslaten van je zekerheden: een paar keer in m’n leven al gedaan: voor een wereldreis, voor een carriëreswitch (verpleging naar muziek), een scheiding. Op dit moment is m’n leven in een rustiger vaarwater en hoop ik dat het even zo blijft! Ben zeer tevreden als alleenstaande moeder met eigen bedrijf. Sta na alle woelige jaren weer erg in m’n kracht en schrik soms van wat er dan mogelijk blijkt. Ik voel dit als een enorme verantwoordelijkheid: om iets goeds te doen met die kracht en met m’n leven. Dat wordt de uitdaging voor de komende jaren! Als ook (daarin) invulling geven aan het moederschap: met dank aan de wijsheden van Ruth Groenhart. Daar kan ik wel wat mee!

  • theWhyGirl

   Mariette, wat heerlijk dat je ons gevonden hebt. En dankjewel voor je compliment! Na het lezen van je comment, moet ik zeggen dat ik ook erg nieuwsgierig ben naar (meer van) jouw verhaal. Kan ik daar ergens online meer over lezen?
   xZa

 3. Marieke

  Wat is het weer een ontzettend leuk onderwerp om het over te hebben en naar te kijken!
  Zelf houd ik wel van wat zekerheid, maar kan ik ook best avontuurlijk zijn. Helaas trappen sommige mensen om mij heen soms op een rem die zich bij mij plaatsvindt. Met vragen zoals ‘moet je dat nou wel doen?’ word ik erg onzeker gemaakt. Reizen doe ik ook lekker veel, maar een rondreis zie ik mezelf niet doen (inderdaad baan opzeggen maar ook te veel in één keer, ik zie liever elk jaar een stukje van de wereld).
  Wel ontzettend tof, Sanne! Succes en heel veel plezier!

  • theWhyGirl

   He Marieke, wat jij vertelt over die ‘goede’ slechte adviezen die maken dat je op de rem trapt, klinkt me heel herkenbaar in de oren.
   Sanne is ‘as we speak’ op wereldreis en je kan het avontuur met haar meebeleven door haar reisblog te volgen. Echt een aanrader! Mascaraenkettingsmeer.reislogger.nl
   xZa

 4. Indira

  De nare dingen in het leven zetten me juist scherp om de dingen te doen die ik nog wil doen, voordat ik mijn ogen voor goed sluit. Momenteel ben ik bezig met een nieuwe stap in het ondernemen. Ik ga een spannende samenwerking aan met een Amerikaans bedrijf en ga daar vanaf september helemaal voor. Verder heb ik mijn oude liefde voor het DJ’en weer opgepakt, start volgende week met het opnieuw aanleren van draai-skills en heb als doel om hobbymatig op privé feestjes te draaien én als het meezit vanaf volgend jaar her-en-der op de stranden van Ibiza 😉 Nu bestaat er een kans dat ik nog dit jaar ergens in NYC mag draaien. Tsja, als je netwerk maar sterk genoeg is kom je een heel eind. Verder moet een mens – als de behoefte er is – zich zelf kunnen uitdagen, dromen, dat in praktijk brengen en door mogen gaan.

  Veel liefs Indira (DJ Indie)

  • theWhyGirl

   Indira,
   Ik vind het zo tof om te lezen dat je, behalve met je bedrijfje, ook de tijd maakt om je dj ding te doen. Awesome! Draaien in NYC lijkt me de hemel! Instagram ALLES!! zodat we daar ook een beetje bij kunnen zijn 🙂
   xZa

 5. Deb

  Wat een leuke aflevering! Hier krijg je toch spontaan energie van en ook de kriebels. Ik zelf ben iemand die toch meer gaat voor zekerheid en speel vaak on the safe side.. door een gebeurtenis in mijn leven nu moet ik nu gedwongen die zekerheid toch los laten en dat voelt best eng alsof ik aan de rand van een ravijn sta.. aan de andere kant voel ik me vrij.. het is een raar en dubbel gevoel.. en ik moet er nog een beetje aan wennen 😉 spannend aan de ene kant en aan de andere kant doodeng.

  • theWhyGirl

   He Deb,
   Ik ken dat gevoel maar al te goed. Twee jaar geleden liet ook mijn zekerheden los en begon ik voor mezelf. Een sprong in het diepe waar ik letterlijk ziek vab ben geweest. Stress. Maar uiteindelijk is het t zoooo waard geweest! Vrijheid. Volg je hart en vertrouw erop dat je op je pootjes terecht gaat komen! Ik weet zeker dat het je gaat lukken
   xZa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *