DE ALLEEN-MAAR-LEUKE-DINGEN-BURN-OUT? ZO OMZEIL JE EM

Je bent een gedreven maar gestreste adrenaline junk van een ondernemer. Er komen kansen op je pad en het is allemaal te leuk. Dus zeg je ja. Je zegt eindeloos ja tegen al die uitdagingen. Zonder te kijken in je agenda of er eigenlijk wel tijd is voor al dat leuks.

‘F*ck it, ik fix het wel,’ denk je bij jezelf. Het is je tot nu toe altijd gelukt, toch? Gewoon beter je best doen en nog iets harder werken. Dan komt het allemaal goed.

En op een zonnige dag slaat het je. Je denkt dat je dood gaat. In blinde paniek realiseer je je dat je je ouders niet hebt gebeld. Dat je eigenlijk te weinig tijd met je liefje doorbracht en dat je beste vriendinnen je steeds vaker moesten missen tijdens avondjes uit.

Alleen je gaat niet dood. Wat je wel hebt? Een acute, lichamelijke burn-out.

Dit overkwam internetondernemer Xaviera Ringeling. Deze internetrockster werd genomineerd als Online Mediavrouw van het Jaar en won in datzelfde jaar de Engaging Woman of the Year Award. Zij zakte tijdens haar werk in elkaar en dacht dat ze een hersenbloeding had. Ze ging naar de dokter en wat bleek? Ze was zwaar overwerkt. Hoe dan??! dacht ze. Ik doe toch alleen maar leuke projecten.

Op theWhyGirlbank vertelt Xaviera openhartig over haar acute Leuke-Dingen-Burn-Out. Scary stuff. Xaviera geeft je gelukkig ook een inzicht om em te omzeilen. Met een simpele agenda aanpassing die we op theWhyGirl het Don’t Go-Crazy-Kwartier noemen, kom je een heel eind.

Meer over Xaviera en haar mediaplatform ContentCollective en haar andere magazines vind je hierrrr

Ik heb je verteld hoe ik mijn dagelijkse Don’t-Go-Crazy-Kwartier invul (Dracarys). En van jou wil ik weten hoe jij dat doet. Voor inspiratie. Vertel het me in de comments onder deze video.

x Zarayda

Join Zarayda's inner circle!

6 comments


 1. Leuke dingen stress - Ninja Moeder

  […] kreeg dit inzicht toen ik keek naar de online video show van Zarayda Groenhart, The Why Girl. In deze aflevering gaat ze in gesprek met internetondernemer Xaviera Ringeling die op een dag de bewuste […]

 2. Carina

  Ik ga (meestal) twee keer in de week om 7u ’s ochtends zwemmen. Ja het is vroeg, maar als ik een uurtje later lekker rustig ontbijt en om 9u aan het werk ga ben ik heerlijk uitgerust! En de dag is nog lang voor heel veel leuke dingen! 🙂 Verder ga ik vaak een rondje lopen tussendoor, even weg, frisse lucht, heel fijn!

  • Xaviera

   jessessss, dat ís erg vroeg ja 🙂 Ik zou willen dat ik het kon, maar ik ben echt heel erg geen ochtendmens. Maar heel goed wel als je dat wel kunt.

  • theWhyGirl

   Carina,
   Ik droom van een ochtendroutine waar ik om 07u een zwembad in plons. lijkt me een supergoede manier om wakker te worden en met zwemmen train je zo ongeveer al je spieren en ontspan je je tegelijk. Helaas ben ik net als Xaviera niet echt een ochtendmens.’s Middags effe een rondje lopen doe ik wel steeds vaker.
   x

 3. Chantal

  Ik laat de hond uit. Dat moet. Maar liefst 3 keer per dag en één keer zelfs een uur lang. Dat zijn mijn verplichte rustmomenten in een verder enorm hectisch bestaan. Ik herken veel in je verhaal Xaviera!

  • theWhyGirl

   Chantal,
   Kan me voorstellen dat, dwars door alle drukte heen, het heerlijk is om effe met de hond er tussenuit gegaan. Lijkt me de perfecte manier van het inbouwen van een rustmoment
   x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *