SYLVANA SIMONS OVER ‘AFROGATE’ EN ANDERE KRITIEK OP JE UITERLIJK

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het even gemist had. Na een socialmedialoos weekend scrolde ik maandagochtend door mijn Facebook tijdlijn en daar gebeurde het. Een van mijn favo blaadjes Grazia had een nogal lullig stuk geschreven over afro van Naomi Campbell.
Grazia Sylvana AfroGate
Zoals vaak bij dit soort discussies verbaasde ik me ook deze keer weer ontzettend over de oorlog die er in de comments losbarst. Lezeressen die niet snappen waarom ‘die kroeskop zeikerds zich zo druk maken.’ Wauw, wat is er toch freakin weinig inlevingsvermogen. Om te huilen echt.

De stand van zaken is dat de hoofdredacteur van Grazia haar excuses heeft aangeboden voor het artikel en er verschijnt een black hair special in een komend nummer. Ondertussen gaat de discussie in de comments door. En ik zie wat de kern van de oorlog veroorzaakt. Onwetendheid.

Hier op theWhyGirl ga ik altijd op zoek naar het waarom van iets dat me raakt. Ik praat met presentatrice Sylvana Simons over vergelijkbare, haterige kritiek op je uiterlijk die zij niet lang geleden moest incasseren betreft haar afro. Zij legt uit waar de emotie rond dit onderwerp vandaan komt. Hier alvast een kort voorproefje van dat gesprek

Aanstaande woensdag heb ik het volledige interview met Sylvana voor je, hier op theWhyGirl.

Sylvana geeft je daar een helder inzicht waar iedereen iets mee kan en richt zich tot iedereen die gekwetst is door (weer) zo’n ondoordachte opmerking en tot iedereen die niet snapt ‘what the fuss is about.

Hoe Sylvana met haar eigen ervaring deze Afro-gae discussie een extra dimensie geeft, zie je woensdag 7 mei vanaf 14:00 hier op deze blog.

Op de hoogte blijven van all things WhyGirl? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief

[mc4wp_form]

Join Zarayda's inner circle!

16 comments


 1. janaka

  zijn dat gewoon niet laag opgeleid of ongeschoold medemensen die zulke onzin online brengen?
  vergeet niet dat iedereen op internet kan, ook psychopaten, mensen met een IQ onder de 80 en andere dwazen.

  iets lelijk vinden of iets mooi vinden (mode) komt meestal voort uit dat men allemaal achter elkaar aan hollen en het zelfde uit willen zien.
  gewoon je zelf blijven zoals je bent, een individu

  • theWhyGirl

   Janaka,
   Iedereen kan natuurlijk van alles roepen online, so true. En I love it dat jij gewoon je ding doet en je er niet veel van aantrekt!
   xZa

 2. Dee

  Nice. Snap die rare comments ook niet. Ik ben trots op mijn vrouw met afro!

  Maareh, waarom pullen jullie een Regiliootje? English is not stoerder hoor.

  • theWhyGirl

   Hi Dee,

   Thanx voor je comment Dee. En betreft dat Engels, dat ontstond gewoon omdat we in alle ontspannenheid met elkaar in gesprek waren. Gaat nog wel vaker gebeuren vermoed ik. Can joe forgive het us. Vast wel 🙂
   xZa

 3. C.Evangelogiorgos-Beilenhoff

  Belachelijk dat er uberhaupt een discussie nodig is met uitleg . Mensen moeten niet zo dom doen en eens verder kijken dan hun neus lang is. Kom uit een multi cult familie ….duits , deens, nederlands , grieks , surinaams en liberiaans/ nigeriaans . Ik (blond geweest ) pas op de kinderen van mijn zusje en vind het heerlijk om hun afro kapsels in te oliën , te kammen en er door heen te woelen ….waarom elke dag aardappeltjes met jus …een broodje bara is ook zo heerlijk

  • theWhyGirl

   Snap je volledig. Maar uit alles wat er gebeurt, merk je dat mensen toch de context niet helemaal snappen. Blij met Sylvana die heel helder kan uitleggen wat zij daarin meemaakt. En blij dat we hier in de comments dat gesprek voorzetten.
   xZa

 4. C.Evangelogiorgos-Beilenhoff

  Belachelijk dat er uberhaupt een discussie nodig is met uitleg . Mensen moeten niet zo dom doen en eens verder kijken dan hun neus lang is. Kom uit een multi cult familie ….duits , deens, nederlands , grieks , surinaams en liberiaans/ nigeriaans . Ik (blond geweest ) pas op de kinderen van mijn zusje en vind het heerlijk om hun afro kapsels in te oliën , te kammen en er door heen te woelen ….waarom elke dag aardappeltjes met jus …een broodje bara is ook zo heerlijk

 5. Nicole Burleson-Cambridge

  Thewhygirl super welkom geluid! Ik kijk uit naar het volgende blog! Sylvana zag ik onlangs in Paradiso (ZO Gospel Choir) en smaken verschillen maar wat een mooie vakvrouw met prachtige haren!
  Super ladies, keep up the good work! Nicole

  • theWhyGirl

   Nicole,

   Dankjewel voor je comment! Zo fijn om te horen dat theWhyGirl een platform is waar je blij van wordt. Daar doen wij het natuurlijk ook weer voor!
   xZa

 6. Mandy

  Ik kan het Grazia schandaal met iets positiefs afsluiten; TheWhyGirl ontdekt! Leuk Zarayda you rock!!

  • theWhyGirl

   Mandy,

   Wat goed om te horen! theWhyGirl is all about positivity en eerlijkheid. Blij dat je ons gevonden hebt en wij jou 🙂
   xZa

 7. Hilde

  Goed blog Zarayda, complimenten!
  De afro van Naomi, van Sylvana (en ook mijn eigen afro) vind ik prachtig, draag ‘m met trots.
  Goed dat je de onwetendheid te lijf gaat met informatie, dan is er geen enkel excuus meer.

  • theWhyGirl

   Hi Hilde,

   Het is 2014 en ignorance is niet langer bliss, toch?! Nooit geweest trouwens 🙂
   Dankjewel voor je mooie compliment! xZa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *