VIDEO: WAAROM DE MAN VAN JE LEVEN NIET ALTIJD DE WARE HOEFT TE ZIJN

Je hebt hem gevonden: de Ware Jacob. Nu rest het jullie alleen nog om samen oud, grijs en niet rimpelig te worden.

Dat dacht WhyGirl Petra van der Vet ook. Op haar 24e vond ze haar grote liefde en op 26-jarige leeftijd trouwde ze met hem. De daaropvolgende jaren waren ze gelukkig samen.

Totdat het ineens niet meer klopte. Hij wel, zij wel, maar niet samen.

Na 12 jaar huwelijk gaat Petra nu scheiden. Ze vertelt op theWhyGirlbank waarom je grote liefde niet altijd te ware hoeft te zijn. En hoe moeilijk het is om echt te accepteren dat, hoewel er niets mis lijkt te zijn met je relatie, je ongemerkt uit elkaar kan groeien.

Herken jij je in het heftige verhaal van Petra? En durf je aan de slag te gaan met het huiswerk en dat moeilijke gesprek aan te gaan met je lief? Laat van je horen in de comments en vertel ons wat het verhaal van Petra bij je losmaakte

Join Zarayda's inner circle!

5 comments


 1. Benjamin

  Lijkt me super vet om hier ook gesprekken met en over mannen te zien! x

  • theWhyGirl

   Hi Benjamin,

   Komt dat even goed uit. In september krijgen we namelijk de eerste mannen op de WhyGirl bank đŸ˜‰
   Blijven kijken dus!

 2. Serge

  Maar dan begrijp ik iets niet. Gaat een wederzijdse liefde op basis van waar de ene wilt wonen en de ander juist niet? Soms gaat het gewoon niet meer in de liefde. omdat je de persoon door en door heb gekend omdat jullie samen zijn gaan wonen of vaker ontmoeten en dan ontdek je dat je niet eens bent met de persoons daadwerkelijke karakter. Als er keiharde liefde is maakt het niet veel uit wat de persoons interesse, baan of woonplaats is.

 3. Jaleesa

  Wauw wat een gesprek! Gewichtige stof die denk ik iedereen wel aan het denken zet. Ik ben nu bijna vier jaar samen met mijn vriend, samenwonend. Het lijkt me vreselijk om langzaam uit elkaar te groeien met hem. Hij is mijn beste vriend, maar ook een geweldige partner. Uiteraard zijn er altijd wel eens discussies en meningsverschillen. We praten daarom ook af en toe over hoe we ons voelen in deze relatie, als het ware even polshoogte nemen. Tot nu toe zit het goed, Petra zei dat ze allebei uiteindelijk toch iets anders nodig hadden om gelukkig te zijn. Ik denk dat het heel belangrijk is om dat van jezelf en van elkaar te weten. Mensen kunnen namelijk altijd nog veranderen in een relatie.

  • theWhyGirl

   Hi Jaleesa,

   Wat mooi om te horen dat Petra’s verhaal zo’n indruk op je heeft gemaakt!
   Dat heeft het op ons ook.

   Uit elkaar groeien heeft inderdaad iets engs, ze noemen het niet voor niets de sluipmoordenaar van de relatie.
   Zoals Petra ook zegt: ‘opeens klopte het niet meer.’

   Maar wat goed dat jullie, net zoals Petra’s huiswerk, af en toe polshoogte nemen en eerlijk zijn over wat je verwacht en wilt van het leven.
   Zo voorkom je de grootste verrassingen.

   Bedankt voor je openhartigheid!

   Team WhyGirl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *