OPEN BRIEF AAN EEN RACIST: HET LAATSTE WOORD

Al een tijdje werd ik op mijn publieke Facebook pagina belaagd door een dude die het leuk vindt om kwetsende, meestal racistische comments te plaatsen bij mijn posts. Ik had hem al meerdere malen gevraagd waarom hij deed wat hij deed. Geen reactie. ‘Blokkeer hem’, zeiden vrienden. Scheld hem verrot, adviseerden anderen. Maar ik wilde het anders oplossen. En daarom poste ik gisteren deze open brief:

Schermafbeelding 2014-01-12 om 18.30.15

De mensen die mij kennen, weten dat ik, als het racisme of discriminatie aangaat: een redelijk ontvlambaar karakter kan hebben. Maar ondanks dat vuur probeer ik de dialoog aan te gaan. Want ondanks alles geloof ik nog steeds in De Dialoog. Die machtige vorm van omgaan met elkaar die maakt dat we soms beter begrijpen waarom de ander reageert zoals hij reageert. Het is de basis van wat er op theWhyGirl.com gebeurt. En I know, het is soms veel te ‘kumbaya, let’s knuffel a boom’ voor wat je in je binnenste voelt razen. Maar ondanks alles de moeite waard.

Ik was super verrast door alle mooie reacties op FB, Twitter en de andere social media. Dankjewel daarvoor! Er waren ook wat racisten die van het moment gebruik maakten om me nog een trap na te geven. Ook goed. Bob zelf reageerde laconiek in de FB reacties (dank voor alle aand8) Tja…

Mijn wens blijft dat we altijd het eerlijke gesprek kunnen aangaan, juist over de dingen die onze innerMikeTyson doen oplaaien. Love baby! Dat is the cure for al deze madness.

Tenminste, dat denk ik. We gaan het ontdekken.

xZarayda

 

Join Zarayda's inner circle!

1 comment


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *