BLOG START WITH THE WHY

‘Begin Met Het Waarom’

Dit boek van Simon Sinek kreeg ik van een goede vriend in mijn handen gedrukt. Een half jaar geleden vertelde ik die vriend over m’n droomblog. Een plek waar mensen hun masker van moeiteloos succes afgooien en eerlijk zijn over de mooie, maar ook minder mooie kanten van een beslissing of een ervaring. Een plek waar we inspiratie kunnen opdoen en van elkaar ervaringen kunnen leren.

Ik zag het al helemaal voor me. Een wekelijkse online talkshow. De inzichten. Het lachen. De tranen. De ongepolijste, ongecensureerde verhalen.

Waarom? vroeg de goede vriend me. Ik kon het destijds nog niet in woorden uitdrukken. Omdat het me geweldig en mooi leek, was misschien een beetje een lame antwoord. Dus begon ik het boek te lezen. En gaandeweg kreeg ik helderder waarom ik wilde wat ik wilde.

Afgelopen vrijdag namen we weer een nieuwe reeks WhyGirl gesprekken op. Regisseur Martijn Stoppels was erbij. Om tussen de gesprekken door een portret te maken over theWhyGirl en over de achterliggende gedachte.

‘Waarom ben je dit platform begonnen?’

Even was ik bang dat ik het weer niet goed kon uitleggen. Maar terwijl ik mijn antwoord gaf, snapte ik opeens zelf nog beter wat ik aan het doen ben. Zo gaat dat soms.

‘Wat als we, ongeacht onze cultuur, religie, leeftijd en welvaartsniveau allemaal dezelfde soort dingen meemaken?

Wat als blijkt dat we, in tegenstelling wat instanties, politici en slechte televisieshows je willen doen geloven, toch niet zoveel van elkaar verschillen als we denken. Dat we erachter komen dat als we eerlijk zijn over de kwetsbare onderwerpen (ons liefdesleven, onze ambities en dromen, ons leven) we ontdekken dat we ons herkennen in iemand anders z’n verhaal. Iemand waarmee we op voorhand dachten niets gemeen te hebben.

theWhyGirl is een platform waar we door die verzonnen hokjes heen boren. Waar we niet proberen een verhaal te manipuleren zodat het extra sensationeel wordt. Omdat de waarheid zelf al sensationeel genoeg is. Iemand moet die ‘gewone’ verhalen  verzamelen. Dat is wat ik met theWhyGirl doe. En ik stop er mijn ziel en zaligheid in.

That’s my why!

Wat is jouw waarom? En hoe krijgt het vorm?

Laat het me weten, hier in de commentaren onder deze blogpost. Wil het heel graag van je horen

xZa

 

Join Zarayda's inner circle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *