KIES JIJ VOOR JEZELF?

Deze vrouwen zeiden JA tegen hun dromen, JA tegen hun toekomst en JA tegen zichzelf.

Luister en ontdek wat deze keuze hen brengt!

Muriel van Hoek had even geen omzet, dus investeerde ze in zichzelf: ‘Ik luisterde naar mijn intuïtie’.

Laatst voelde Muriel zich een slechte ondernemer: ze had drie maanden niks verdiend. Ze schreef sollicitatiebrieven, maar verstuurde deze nooit. Want ze wist dat ze een belangrijke boodschap te vertellen had. Ze was 9 jaar geleden heel bewust uit loondienst gestapt en voor zichzelf begonnen als arbeids- & organisatiepsycholoog. Ze slaat nu een nieuwe weg in als lichaamsgericht werkend psycholoog, iets waar bedrijven wel voor open moeten staan. Een nieuwe baan in een oude functie is niet de oplossing. Investeren in zichzelf wel. In deze aflevering praten we met Muriel over kiezen voor jezelf, luisteren naar je lichaam en je intuïtie.

Marlies wil geen spanning meer voelen als ze haar missie met de wereld deelt: ‘Ik ben er klaar voor mezelf te laten zien’

Marlies Meenks heeft al twintig jaar haar eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie. Ze is goed in 1 op 1 consults. Maar nu heeft ze een grotere missie: haar boodschap verder de wereld in slingeren. Maar hoe doe je dat, als je al moeite hebt een Facebookbericht online te zetten met een foto van jezelf erbij? Marlies schreef een boek, maakt video’s en deelt die tegenwoordig ook. Een eerlijk gesprek over groei, angst, naar je gevoel luisteren en gewoon doen.

Marlies over waarom investeren in jezelf zo belangrijk is: ‘Vanuit gezondheid en kracht kun je groeien”. 

Investeren in jezelf gaat niet alleen over je business en persoonlijke groei, maar ook over jezelf gezond houden en vanuit die kracht groeien. Marlies zat klem in de rat race van het leven: hard werken, goed voor de kinderen zorgen, sporten, een leuke moeder en partner zijn. Maar tijd voor haarzelf, dat werd niet ingepland. We praten met haar over waarom het belangrijk is te luisteren naar je lichaam, je hoofd, je hart. Want als je niet investeert in je eigen gezondheid, dendert dat op elk aspect van het leven door.

Anne Karen gooide haar business om en werkt nu volledig online: ‘Ik moest een drempel over om zichtbaar te zijn’

 

Anne Karen gaf trainingen aan grote groepen mensen, maar in de coronaperiode kon dat niet meer. Ze besloot haar business om te gooien en volledig online te gaan werken. Nu geeft ze elke ochtend om 07.00 uur via Zoom bio-energetische oefeningen en meditatie aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Een gesprek over de eerste keer de camera aanzetten, de angst voor zichtbaarheid, investeren in jezelf en gewoon vlieguren maken.

Hoe kom je als eigen ondernemer los van verwachtingen van je omgeving? ‘Iedereen om me heen heeft een vaste baan’

Tot vier jaar geleden liet Desiree Molenaar zich leiden door wat haar is meegegeven: een vaste baan met een vast inkomen. Stabiliteit. Maar nadat ze haar baan verloor, besloot ze voor zichzelf te kiezen. Ze werd yogadocent en heeft een eigen yogastudio. Toch achtervolgt haar verleden haar nog altijd. Hoe schudt je jarenlange patronen van je af? Hoe week je los van opgelegde idealen?

Suzanne zegde al haar zekerheden op om haar grotere missie te volbrengen: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt’

“In het diepste van de zee, liggen de mooiste parels”. Soms moet je diep gaan om grote dingen te bereiken. Suzanne zegde al haar zekerheden op, haar baan, haar huis, om haar geld en tijd te investeren in haar missie: anderen inspireren met een zero waste lifestyle zodat de afvalberg in Nederland wordt gehalveerd. Een gesprek over investeren, ondanks dat er weinig geld op je spaarrekening staat, over onzekerheden en over vertrouwen hebben in de toekomst.

Wanneer ben je goed genoeg om fulltime ondernemer te zijn? ‘Mijn imposter syndrome is volledig verdampt’

Het kriebelt al jaren in de onderbuik van Linda Metz: ze wil ondernemer worden, maar wanneer is ze goed genoeg om deze stap te zetten? Wanneer heeft ze genoeg te bieden? Ze kiest ‘de veilige weg’: eerst een opleiding, eerst ervaring op doen. Maar nu is haar missie helemaal duidelijk en gaat ze er vol voor. Ze gaat van haar taalleer-platform een plek maken waar je online en offline bij elkaar kunt komen om een andere taal te leren spreken. In de podcast doet ze een onthulling, die ze nu wel waar móet maken.

Tim weet wat zijn business vooruit kan helpen, maar dan moet hij wel soepeler omgaan met zijn eigen belemmerende overtuigingen

Is het niet egocentrisch om jezelf zichtbaar te maken? Tim Bakker weet wat nodig is om zijn bedrijf te laten groeien, maar moet daarvoor wel soepeler omgaan met zijn eigen overtuigingen. Tim heeft naast zijn carrière als muzikant en zijn baan in de zorg zijn eigen bedrijf als opruimcoach. Hij helpt niet alleen letterlijk met je spullen opruimen, maar ook met de belemmeringen die daarbij komen kijken. Maar hoe stapt Tim over zijn eigen belemmerende overtuigingen heen om zijn dromen en doelen te bereiken?

Monique heeft regelmatig een nieuw inzicht, maar hoe handel je daarnaar? ‘Met babysteps kom ik er ook’

Hoe kan ik een leven creëren zodat ik kan werken tot ik 100 ben? Dit vraagt Monique Brandsma zich regelmatig af. Ze is scherp op haar eigen inzichten, die zijn soms groot en soms klein. Maar als ze een inzicht heeft, dan handelt ze ernaar. Met Monique praten we over inzichten en daadkracht. We bespreken haar game change-moment waarop zij haar carrière aanpaste, maar ook het inzicht ‘zichtbaarheid’ en de moeite die ze heeft om dit ‘leuk’ te moeten vinden. Een open en eerlijk gesprek.

Waarom is zichtbaar zijn voor je eigen bedrijf moeilijker dan voor een baas? Gerie vertelt het verschil

Als leidinggevende van vier McDonaldsrestaurants is Gerie Schonewille super zichtbaar. Ze weet wat ze doet, hoe het moet en staat in haar kracht. Met haar eigen bedrijf wil ze van vrouwen de leiders van de toekomst maken. Maar waarom is het voor haar eigen bedrijf veel moeilijker zichtbaar te zijn? Waarom voelt Gerie zich ineens een stuk kwetsbaarder? Met Gerie praten we over ‘practice what you preace’. Over weten wat je wil, de weg ernaar toe en de kwetsbaarheden die daarbij op je pad komen.

Lojenke zegde haar vaste baan op en gaat vol voor het ondernemen: ‘Perfectionisme loslaten en gewoon gaan’

Ondernemen is loslaten van angsten en onzekerheden. Dat weet Lojenke als geen ander. Ze zegde begin dit jaar haar vaste baan op om volledig voor haar eigen onderneming te gaan. Als virtueel assistent helpt ze anderen om rust en balans te creëren. Maar hoe schudt je perfectionisme van je af? Hoe ontsnap je uit je comfortzone?

Arika zegde haar drukke baan in de advocatuur op zonder back-upplan

Twee kinderen, een hypotheek en een man met twee horecazaken in coronatijd. Ideaal was het niet, maar dapper wel: Arika zegde haar drukke baan in de advocatuur op zonder back-upplan. Zij vertelt over ‘het keerpunt’ en alle angsten, onzekerheden en vreugdemomenten die daarbij komen kijken.

© Endigo Media | KvK 34373699 | BTW nr NL001435722B42 | Algemene Voorwaarden | Privacy en Cookie Statement