KRITIEK OP MN VLOGS

‘Die vlog van jou is veel te bloemetjes. Te positief. Eenzijdig.’
Ik keek verschrikt op. ‘Wat?!’

‘Kijk je bent m’n zus en wanneer ik je vlogs kijk, zie ik ook echt mn zus. Maar ik zie je alleen op goede dagen. Op blije momenten.

Ik zie je nooit als je iemand moet ontslaan. Wanneer je tot 02:00 ’s nachts met dikke wallen een deadline haalt. Of wanneer er prive van alles misgaat en je wel gewoon moet doorgaan om je business draaiende te houden.’

Ik was er stil van. Mijn broertje (die filmmaker is en o.a voor Redbull een succesvolle online talkshow maakte) had gelijk.

‘Ik wil niet negatief zijn of mensen lastig vallen met mijn problemen.’
Terwijl ik het uitspreek, hoor ik mezelf gaan.

Precies dit zeggen mijn VideoBusinessSchool studenten tegen me wanneer ik ze uitdaag om eerlijker te worden en ze het niet durven om ook het rafelrandje te laten zien.

Mijn broertje blijft pushen.

‘Geef ze de waarheid. De rauwe, soms ongemakkelijke maar daarom dus altijd waardevolle waarheid. Dat is wat NIEMAND doet in het Nederlandse ondernemerschap. Jij kan dat. Jij durft dat. Je moet het gewoon gaan doen nu.’

Ik voel het kippenvel in mijn nek en weet wat me te doen staat.

Ondernemen is een van de mooiste, beste keuzes die ik ooit gemaakt heb. Ik geniet elke dag van de creativiteit, de vrijheid, het spel.

En soms is fucking moeilijk. Dealen met angsten en onzekerheden. Steeds weer met jezelf geconfronteerd worden. Ballen tonen. Soms niet kunnen uitleggen waarom een gekke keuze de juiste keuze is.

Meteen na de ‘kritiek’ van mn broertje nam ik deze vlog op. En ik voelde het: dit zijn de video’s waar ik jou het meest mee kan helpen.

Klik op de afbeelding om de vlog te kijken.

De toon van 2018 is gezet. Geen gedoe met goede voornemens maar een zielenafspraak met mezelf en jou.

Let me know in de comments wat het antwoord is op de vraag die ik je in de vlog stel.

Lets do this!

xZarayda

ps:
1. Als je dagelijks simpele tips over video, presenteren & media wil + een kijkje achter de schermen van mn business en leven, volg me dan op Instagram en check mn Instagram Stories

2. Ik gaf een TEDx talk waarin ik me heel kwetsbaar opstelde over een moeilijk onderwerp. Een van de moeilijkste dingen die ik deed maar ik heb er totaal geen spijt van. Bekijk mn TEDx talk hier

Join Zarayda's inner circle!

2 comments


  1. Zarayda

    Mooie vraag Judith. En zeker een tof onderwerp om een vlog over te maken. Mislukte projecten, wat ik daarvan leerde en wanneer ik besloot om de stekker eruit te trekken.
    Ik neem dit zeker mee en ga hier een video over opnemen.
    Thanx!

  2. Judith

    Hey Zarayda, gaaf dat je nog eerlijker gaat zijn in je vlogs, al ken ik je al als een heel eerlijk persoon. Wat ik graag van je zou willen weten is hoe jij omgaat met projecten, zakelijke plannen die niet lukten. Die niet succesvol waren. Hoe bepaal je dat, wanneer trek je de stekker er uit? En hoe ga je om met het “mislukken” van je projecten ook in communicatie naar je team en je klanten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *