IK TROK HET BIJNA NIET MEER

Mn dochtertje is pasgeleden geboren en mn leven staat op zn kop. De tsunami van liefde voor dit kleine nieuwe wezentje in combi met een heel nieuw ritme en leven (hello, slaap anyone).

Er gebeurt zoveel nieuws en ik voel zoveel nieuwe emoties dat ik het soms niet kan bijhouden.

Hoe gek het ook klinkt, deze tijd doet me ontzettend veel denken aan de periode waarin mn vader overleed.

3 jaar geleden werd mn vader ziek. Hij was alleenstaand en omdat ik niet wilde dat hij aan zn lot overgelaten zou worden in een ziekenhuis, nam ik hem in huis.

Overdag zorgden we voor hem. Hij kon steeds minder en werd uiteindelijk in alles afhankelijk van mij en mn toenmalige partner.

’s Nachts werkte ik aan mn bedrijf. De korte momenten van slapen werden onderbroken doordat ik, in die allerlaatste fase, 4x per nacht tegelijk wakker werd met mn vader. Hij lag in een kamer naast onze slaapkamer. Zijn stem was door de bestraling helemaal verdwenen maar aan elk zuchtje en kreuntje, kon ik precies horen wat hij nodig had en wat ik moest doen.

Die fase van steeds wakker worden ’s nachts was zwaar. Maar de kracht van liefde is zo, dat je de meest zware omstandigheden trotseert. Met dankbaarheid, doorzettingsvermogen en een glimlach.

Waarom het jaar dat mijn papa overleed het moeilijkste en tegelijkertijd een van de mooiste jaren was van mijn leven, vertel ik in de podcast van superondernemer Ninke van der Leck

Dat openhartige gesprek luister je hier

Nu, met mn kleintje en het steeds wakker worden in de nacht, is die tijd met mn papa, weer heel dichtbij. Met mn dochter is de hele context anders. Dit gaat over LEVEN en geluk ipv een ouder die aan het sterven is.

En toch lijken de situaties soms op elkaar.

Leven. Dood. De liefde. Zorgen voor de mensen van wie je houdt.

Dit is wat vreemd is: ik ben creatiever dan ooit.
Heb 1001 ideeën. Voor het leven, de opvoeding van onze dochter en ook voor mn business.

Eerst vond ik dat raar. Waarom juist nu zo’n bruishoofd? Maar tijdens een stil moment snapte ik het ineens:

Wanneer de meest wezenlijke elementen van ons leven het belangrijkst worden, valt ons ego weg. Alle kleine, onbelangrijke dingen verdwijnen naar de achtergrond. We raken onze kern. Weten instinctief wat er toe doet. Welke keuzes we te maken hebben. Wat nu prioriteit heeft en wat niet.

Op de momenten van rouw EN op de momenten van pure levenslust, ontdekken we hoe krachtig we zijn. Hoeveel we kunnen en hoeveel we te geven hebben.

Ik ben nog heel erg aan het zoeken naar mijn nieuwe ritme als kersverse mama. Maar tussen de flesjes, het kolven en de poepluiers door, geef ik mijn bruishoofd de volledige vrijheid.

Schrijf ik mijn nieuwe ideeën op. De outline voor een nieuw boek, geweldige nieuwe trainingen voor VideoBusinessSchool en thema’s, onderwerpen en gasten voor ZaraydaTV, wat in 2018 gelanceerd wordt.

Zoveel moois, geïnspireerd door het allermooiste in mijn leven!

Hoe zit het bij jou? Wanneer ben jij op je best en op je sterkst?
Vertel het me in de comments hieronder!

Join Zarayda's inner circle!

2 comments


 1. Barbara Deekman

  Ik ben het creatiefs wanneer mijn twee zorg kinderen slapen.

 2. Regina

  Dag Zarayda,

  Nogmaals hartelijk gefeliciteerd met je dochter. Ik ben inmiddels oma van een 7 jarige knul met wie ik op avontuur ga in het park. ik leer hem klimmen in bomen, paddenstoelen opsporen, de natuur ontdekken, musea bezoeken, stadswandelingen maken en leren kijken, luisteren, voelen en ervaren. Ik geniet hiervan. Ik ben op mijn best als ik het beste bij de ander naar boven kan halen, als ik kan begeleiden, als ik lesgeef, als ik onder een beetje druk sta dan presteer ik beter. ik her ken wat je zegt over je vader. ook ik heb mijn moeder uit het verpleeghuis gehaald en een jaar thuis voor haar gezorgd samen met andere verpleegkundigen en vrijwilligers. Het was een bijzonder jaar. Daarvoor heb ik naast een fulltime baan als leidinggevende in de thuiszorg, alleenstaand met 5 kinderen, waarvan twee pleegkinderen, mijn moeder ook verzorgd in het verpleeghuis. Soms ben ik stil en verwonderd waar ik de kracht vandaan heb gehaald en ik weet dat die kracht van God komt. Daarnaast mijn grote liefde voor mensen. Ik kan nog veel meer delen, maar dan wordt het en boekwerk:)
  Lieve groet,
  Regina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *