DEZE VIDEO LANCEERDE MN BNN-CARRIERE

Check wat ik laatst terug vindt! De home made video die me mn carriere bij BNN opleverde. Wow, ik had geen idee dat ie er nog was!

Dit is wat er gebeurde:

Tis 2006 en ik hoor in de wandelgangen dat BNN een nieuw programma maakt. Ik werk als manusje van alles bij MTV en denk, dat wil ik!!

Maar..

Er solliciteren honderden mensen op de functie.
Veel van die mensen hebben meer werkervaring dan ik.
Hebben een beter netwerk en kennen al mensen bij BNN.

Wat kan ik doen om positief op te vallen? En om de klus binnen te slepen?

Ik besluit om, ipv een saaie sollicitatiebrief, een video te maken. Een 4 minuten filmpje waarin ik een onderwerp pak waarvan ik vind dat het in het nieuwe BNN programma thuishoort.

Ik leen (!) € 500,- van de bank, ga naar de Filmacademie en vraag de hulp van een cameraman en iemand die me helpt het filmpje monteren. M’n eerste investering in video.

Ik stuur de video naar BNN en wordt uitgenodigd voor een gesprek. Vertel waarom dit item thuishoort in het nieuwe muziekprogramma van BNN.

Ik word aangenomen. Eerst als regisseur. Later mag ik ook presenteren.
Die paar honderd euro investering in video, levert me een heel nieuw leven op.

Want 1 ding weet ik zeker. Zonder die video was het me nooit gelukt om bij BNN binnen te komen.

Oké, ik heb een paar minuutjes van die vintage video voor je. Om je te laten zien dat het totaal niet perfect was. Hahaha, je moet ergens beginnen toch? Check zelf maar.

Je ziet het, de video is totaal niet perfect. Veel te donker. Het geluid is niet optimaal. Ik zie zoveel dingen die ik nu anders zou doen.

Maar wat er wel klopte was de energie. Mijn enthousiasme. Het plezier dat ik erin had.

Dat is wat de directeur die mij aannam, kon voelen. Dat is waarom hij JA tegen me zei.

Dit is de kracht van video. Video is een drager van energie. Van enthousiasme.

En 1 video met de juiste toon en de juiste intentie kan je business, je carriere en zelfs je leven op zn kop zetten. Op een crazy positieve manier. Zonder de ander te ‘hoeven overtuigen’ van je waarde. Dat vind ik er zo heerlijk aan.

Stel.

Dat je even je twijfels over wat er wel en niet mogelijk is, loslaat. En dat je even je verlangens vrij spel geeft.

Wat voor kans zou je dan willen creëren voor jezelf?
Welke deuren wil je voor jezelf openen?

Vertel het me in de comments hieronder! En censureer jezelf niet. Ik ben benieuwd naar je stoute, misschien wel grote dromen.

Join Zarayda's inner circle!

1 comment


  1. Mariska

    Ha die Zarayda, wat schattig om die video van jou terug te zien. Momenteel maak ik een leuke groei mee m.b.v. jouw Video Business School. Mijn video’s worden steeds beter. En dat is nodig, om mijn online programma’s voor leerkrachten te kunnen lanceren. Ik maak Mindfulness trainingen voor leerkrachten, want gelukkige en ontspannen leerkrachten geven de beste lessen, inspireren kinderen en maken de wereld een beetje beter. Daarom heet mijn project ook Inspire2teach.nl, omdat onderwijs het mooiste vak is dat er bestaat. Daarin wil ik dé stoere onderwijs inspirator zijn, omdat mijn Mindfulness & More (Happiness) programma niet soft en zweverig is, maar praktisch en inspirerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *