HOE EERLIJK IS TE EERLIJK? NIEUWE VLOG ONLINE

Ik ben op een missie om een frisse wind door de video- en ondernemerswereld te laten waaien.

Eentje van nog meer eerlijkheid en een nog realistischer beeld van wat er echt gebeurt wanneer je van een creatief idee een succesvolle business bouwt.

Dit is wat ik zie bij veel ondernemers die succesvol zijn. Ze kiezen ervoor om de gladde goeroe te spelen. Degene die alles weet, die nooit meer fouten maakt en die zich nooit onzeker meer voelen. Ondernemers die pretenderen dat ze daar ‘overheen zijn.’

Very cute but I don’t believe you.

Ik begrijp die keuze van het jezelf voordoen als de Gladde Goeroe wel. Het is een makkelijk verteerbaar verhaal dat je je kijkers, volgers of klanten voorschotelt.

Een eendimensionaal beeld waarin je niet al te kwetsbaar hoeft te zijn. Dat soort video’s (of Facebook posts of nieuwsbrieven) zetten jou op een voetstuk. Leveren je volgers, kijkers en klanten op die die jou blind adoreren en ‘door jou gered’ willen worden. Het resultaat: Kijkers en klanten die uiteindelijk teleurgesteld zijn wanneer blijkt dat jij ook maar gewoon een mens bent.

Het is niets voor mij, die gladde goeroe stijl.

Ik wil video’s maken waarin je ziet dat creativiteit, ondernemerschap en geld verdienen met je droom(bedrijf) een prachtige rollercoaster is. Er dagen zijn dat de wonderen je om je oren vliegen. Je in vol zelfvertrouwen knopen doorhakt en keuzes maakt.

Maar dat er ook momenten zijn dat je even compleet het spoor bijster bent. Dat je niet weet of je nu de juiste keuzes maakt. Je aan alles twijfelt. Je op een dinsdagmiddag desolaat onder de dekens verdwijnt met een reep chocolade om vervolgens vijf uur lang slechte series op Netflix te kijken.

Het hoort er allemaal bij. Ook als je dubbel en dwars een paar keer die ‘magische 100.000 euro grens’ passeerde. Ook als je elk jaar je omzet en winst verdubbelt.

Trust me, it still happens.

In mijn nieuwe vlog deze week krijg je zo’n kijkje in:

    • – hoe via LindaTV mijn zwangerschap groot nieuws werd en hoe me dat even uit balans brengt

 

    • – hoe ik gedwongen moet omgaan met een business baal- en faaldag waar ik niets uit m’n vingers krijg

 

    – hoe ik langsga bij een van mijn televisieheldinnen en daar bijna dansend de deur uitloop (check in de vlog waarom!)

Klik op de afbeelding om de vlog te zien

Vraag aan jou:

Hoe kan jij meer van je echte zelf laten zien op video? Wat zijn de wonderen maar ook de struggles waarvan je zeker weet dat het je kijkers of klanten zich erin herkennen?

Bedenk deze week eens hoe je 1% eerlijker kan worden in wat je van jezelf laat zien. Wat is het eerste dat je te binnen schiet?

Have fun!

PS: Doe je nog niet zoveel met video en lijkt het je heerlijk om daarin veel meer te gaan neerzetten? Download dan gratis mijn easy videotraining en ga meteen aan de slag!

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *