M’N BABYPRIMEUR BIJ LINDATV

’s Ochtends het enthousiaste appje van de regisseur: ‘Hij staat online!’
Mijn hart die een slag overslaat. De allereerste gedachte:
‘Ik durf het niet terug te kijken.’

Ik negeer m’n gedachten. Vingers vliegensvlug over het scherm van m’n iPhone: ‘Thanx Hans! Spannend! Je hebt er vast iets moois van gemaakt.’

Ik probeer de link te openen op mijn telefoon. Lukt niet. Iets van opluchting.
Daarna die stem in mijn hoofd: ‘stel je niet zo aan. Hoe lang doe je dit al?!’

Het moment uitstellen. Fake focus op een onbelangrijke klus op m’n to-do-lijst.
Daarna toch gewoon doen. Laptop openklappen. Naar Linda.TV. Inloggen.

Mijn filmpje helemaal bovenaan de pagina. Als eerste item van de dag. Al best veel bekeken. En ook al comments eronder.

Ik klik op PLAY. Geluid uit. Eerst kennismaken met de beelden. Een langzame glimlach om m’n mondhoeken. Het ziet er supermooi uit.
2e ronde. Dit keer met geluid. Een euforisch gevoel van binnen. Een warm gevoel van trots.

Ik ben helemaal mezelf. Ongegeneerd mezelf. Ik laat mezelf zien en de dingen die andere mensen mooi en leuk of heel raar kunnen vinden.

En ik vertel het nieuws. Het is m’n media coming-out en het voelt kwetsbaar en bevrijdend tegelijk. Was niet gepland. Niet strategisch. Gewoon eerlijk geworden over mezelf. Omdat het de realiteit is.

Klik op de afbeelding op het filmpje te bekijken

Soms geloven mensen me niet wanneer ik vertel dat ik het nog altijd spannend vind om mezelf terug te zien op beeld wanneer ik het item niet zelf filmde en monteerde. In de bijna 13 jaar bij de televisie is het er nog altijd.

Ik ben overal geweest, van DWDD tot Wie Is de Mol. Bij Jeroen Pauw en Humberto Tan. TLC en Koffietijd. En of ik nu groot nieuws voor het eerst deel of gewoon deelneem aan het gesprek van de dag, ik vind het nog altijd spannend.

En toch blijf ik JA zeggen. En voel ik een heerlijke trots gevoel wanneer ik mezelf terug zie op beeld. Dat is een taboe in Nederland om toe te geven. Dat je soms ook gewoon trots op jezelf bent.

De trots die ik voel komt voort uit die eeuwige paradox. Je wil de wereld laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt. En je poept em soms 3 kleuren in je broek. Tegelijkertijd. Hoort er allemaal bij. Voor iedereen.

Zichtbaar worden en jezelf laten zien, is een keuze.
Trots genoeg zijn om jezelf te laten zien is een keuze.
Niet omdat het moet. Niet eens omdat je ‘mensen wil inspireren’. Maar gewoon omdat het je vet lijkt. Gewoon om te kijken wat je kan.

En voor wie zich laat gijzelen door die hardnekkige misvatting: je podium pakken heeft niets te maken met toeval, met bekendheid of met geluk.

Het is een keuze. Een keuze die je elke keer opnieuw maakt. De keuze die gaat over het volgen van je nieuwsgierigheid. Het loslaten van controle en jezelf overgeven aan het avontuur.

Ik gun elke grootdromer, elke ondernemer en elke verschilmaker dat trotse gevoel dat hoort bij kiezen om jezelf te laten zien, in al je (soms doodgewone) glorie.

Dus. Wanneer zie ik jou en je mooie werk bij LindaTV?

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *