HET VOELDE ALSOF IK NAAKT WAS..

Ze begon ermee, ver voordat ze zich er klaar voor voelde.

Ze had nog niet de juiste apparatuur.
Ze was niet technisch genoeg.
Ze wist niet precies wat voor video’s ze wilde maken
Ze wist nog niet precies hoe video haar business zou laten groeien
Ze was bang dat haar oud-collega’s en de zakelijke wereld waar ze uit kwam het niet zou snappen
Ze was geen jonge vlogger van 22, met lang blond haar en een schare fans op Youtube
Ze had geen idee hoe ze zonder netwerk, mensen moest strikken voor haar interviewshow

Ze wist maar 2 dingen zeker:
Dat het idee om meer met video te gaan doen haar blij maakte.
En dat ze, diep in haar hart, een nieuwsgierigheid voelde die ze wilde volgen

Die nieuwsgierigheid bracht haar naar VideoBusinessSchool: mijn online video academie voor ondernemers. Marije en ik ontmoeten elkaar tijdens een live tweedaagse waar ze me voor het eerst vertelde over haar idee voor #HoeDoetZijDat

‘Hoe komt het dat het sommige vrouwen lukt om alle ballen hoog te houden terwijl anderen burn-outs krijgen? Er wordt zoveel van ons verwacht. Carriere’s, drukke banen, kinderen, huwelijken. Familie. Sociale verplichtingen en verwachtingen van anderen. Ik wil een interview-show maken met succesvolle vrouwen waarin we echt eerlijk worden over hoe we het doen.’

Marije had zelf een paar jaar daarvoor een stevige burn-out gehad die haar wakker schudde. Ze stopte haar carriere als HR Manager in het bedrijfsleven, schoolde zich om en begon haar eigen praktijk. Coacht nu vrouwen die net als zij, de regie over hun energie terug willen pakken.

Marije zette de leerlessen van VideoBusinessSchool in op de manier zoals ik het het allerliefst zie. Ze schreef zich in, ging met de lessen aan de slag en BEGON GEWOON. In plaats van te wachten op het perfecte moment. Of tot ze het perfecte idee had of de perfecte apparatuur.

Met de Integere Interviewtechnieken van VideoBusinessSchool schoolde ze zichzelf in de kunst van het vraaggesprek. Ontwikkelde ze het lef om succesvolle vrouwen te benaderen om hun bloedeerlijke verhaal bij haar in de show te doen.

Dit is Marije’s apparatuur waarmee ze haar online show opneemt:

video opname

Interessante namen in de ondernemerswereld zeggen ja. Zien Marije’s enthousiasme en integriteit en voelden zich veilig genoeg om hun verhaal te doen. Een geweldig nieuw videoplatform HoeDoetZijDat.nl is geboren.

Marije is zo zachtjes aan op weg om de Oprah van haar branche te worden. Oud- collega’s uit de HR wereld die eerst sceptisch waren, willen nu door haar gecoacht worden. Ze trekt nieuwe klanten en nieuwe kansen naar zich toe met haar video’s. Haar kijkers kennen haar, houden van haar en vertrouwen haar. En elke week ontdekken meer mensen Marije en haar werk.

Afgelopen week interviewde Marije mij voor haar show. Als Surinaamse VideoBusiness Mama was ik trrrrrrrots want Marije deed het ongelofelijk goed!!

Ineens voelde ik de power van de lessen die geef in VideoBusinessSchool. Marije’s interview-vragen zijn messcherp en integer en ik voelde de ruimte om me kwetsbaar op te stellen. Dat gevoel dat je ineens naakt staat, maar dan op de mooiste, meest veilige en integere manier.

Door Marije’s mooie vragen, werd ik openhartig over:

  • de grootste uitdaging die ik als ondernemer voel nu ik zwanger ben (jep, Marije had de primeur!)
  • de ergste afwijzing die ik als BNN presentatrice kreeg en wat voor effect die afwijzing op me had
  • Wat voor invloed mijn ondernemerschap en snelgroeiende bedrijf heeft op mijn liefdesrelatie

Vrijdag 21 april komt ons interview online op hoedoetzijdat.nl

Laat je inspireren door Marije’s moed om het videoplatform van haar dromen op te zetten en ons eerlijke gesprek.

En durf er eens over na te denken. Wat zou er gebeuren als jij met video begon, ver voordat je je er ‘klaar’ voor voelde? Vertel het ons in de comments, of op de blog.

Have fun!

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *