7 VIDEO’S DIE JE NOOIT MOET MAKEN ALS ONDERNEMER

‘Wat zijn de meest gemaakte fouten die creatieven en ondernemers maken, wanneer ze aan de slag gaan met video?’

Deze waardevolle vraag kreeg ik van een ondernemer uit mijn community. Ze voelde dat ze meer wilde doen met video en haar werk een groter podium wilde geven. Meer bereik. Meer bekendheid.

Video’s maken die de aandacht trekken van je kijkers. Zodat ze haar werk konden leren kennen en er een gevoel bij konden krijgen. Inspireren, kennis delen en uiteindelijk, door haar positiviteit en door veel te geven, nieuwe klanten trekken.

Ik vertelde haar over de meest sneaky fouten die erin sluipen als je als creatief of ondernemer bezig gaat met video. De fouten die ik zelf stuk voor stuk heb gemaakt toen ik pas als presentatrice en videomaker begon.

Ik vatte ze samen in de 7 video’s die jij als ondernemer nooit hoeft te maken.

1. De video met alleen maar inhoud
Boordevol kennis, feiten en weetjes. Al je collega’s, branchegenoten en businesspartners zeggen: wat een topvideo! Maar al je kijkers halen hun schouders op. Je inhoud is interessant maar de echte reden dat je kijkers op play drukten, krijgen ze niet te zien.

2. De video waarin je alles vertelt
Je bent vol van je werk en wil zo overzichtelijk en gedetailleerd mogelijk je verhaal doen. Hoe vollediger, hoe beter denk je. Misvatting. Een ik-vertel-zoveel-mogelijk-informatie-video is verwarrend voor je kijker en slaat meestal de plank mis.

3. De video waarin je niets vertelt
Je maakt een video maar bent bang om teveel informatie weg te geven. Immers, als jij alles al weggeeft, wie gaat er dan ooit nog iets bij je kopen? Dit is de grootste fout die je kunt maken. Video’s maken vanuit deze angst. Dit soort video’s groeien je business niet maar zorgen juist voor het tegenover gestelde effect.

4. De video waarin je het tegen iedereen hebt
Je passie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren. Als ze je vragen wie je doelgroep is, zeg met overtuiging: iedereen. Je wil zoveel mogelijk mensen helpen. Begrijpelijk. Maar de video waarin je iedereen probeert aan te spreken, is de video waarin je het eigenlijk tegen niemand echt hebt.

5. De keurslijf video
In een poging om professioneel over te komen, is er in plaats van een mens van vlees en bloed een Ongemakkelijke Nieuwslezer in beeld verschenen. Iemand die de feiten opdreunt en de informatie er in hoog tempo uit ratelt. In plaats van professioneel voelt het geheel krampachtig, stijf en juist daarom amateuristisch aan.

6. De beleefde video
Ook wel de brave video. De video waarin je binnen de lijntjes kleurt. Precies zegt wat je kijkers van je verwachten. Je kijkers begrijpen wat je bedoelt en zijn het in principe met je eens. En toch halen ze hun schouders op en klikken ze je video weg. Ongeraakt zijn ze je je video vergeten op het moment dat ze hun laptop dichtklappen of hun telefoon wegleggen.

7. De perfecte video.
Je bent een perfectionist en gaat voor de meest foutloze, gladgestreken, perfect gemonteerde video’s die je kan maken. Er gaat weken, nee maanden tijd in zitten. Je gaat voor 100% perfectie. En dan… Niets. Geen enkel effect. Geen reacties. In plaats van emotie, connectie en herkenning maakte je perfecte video niets anders dan onverschilligheid los.

Dit zijn de 7 foute video’s die je als ondernemer wil voorkomen. Een lekker lijstje. En tegelijkertijd hoor ik het je denken. Maar Zarayda, maar hoe dan wel??!!

Hele terechte vraag!

Vanaf vandaag heb ik als antwoord op die vraag een gloedjenieuwe gratis training online gezet waarin je in 8 stappen leert hoe je wel op de juiste manier aan de gang gaat met video. Hoe je er plezier in krijgt. En hoe je snel, makkelijk en met plezier je eerste video’s maakt.

Die training kan je via deze link gratis downloaden

Heel veel plezier met de training!

Enne, als je iemand in je netwerk kent die ook veel kan hebben aan deze training, stuur de link dan lekker naar diegene door. Je weet nooit hoe je iemand daarmee kan helpen.

Join Zarayda's inner circle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *