IK KON WEL DOOR DE GROND ZAKKEN VAN SCHAAMTE

De confrontatie was een van de heftigste die ik ooit had meegemaakt.
Mijn leidinggevende keek me. Zijn blik spottend, zijn woorden keihard.

‘Alle andere presentatoren hebben iets speciaals. Maar bij jou weet ik het niet.
Je bent niet heel stoer. Je bent geen babe. Je bent niet echt grappig. Je praat teveel met je handen. En je bent best donkergekleurd maar hebt geen accent. Ik denk dat kijker geen idee heeft van wie jij nu eigenlijk bent.’

Ik voelde woede. Angst. En schaamte. Hij was de nieuwe leidinggevende en hij had meer ervaring in de televisie. Meer verstand van het vak. Het kon niet anders dan aan mij liggen, zei mijn hoofd. Maar mijn onderbuik zei iets heel anders.

Een paar jaar daarvoor was ik als jonge hond begonnen bij de televisiezender. Ik had al wat ervaring opgedaan bij MTV en toen ik hoorde dat ze bij BNN een nieuw programma gingen doen wat helemaal in mijn straatje paste, was ik niet te stoppen.

Ik bedacht een plan. Ging naar de bank en leende € 700,- Huurde daarvan een cameraman en een editor (iemand die de montage doet) in bij de Filmacademie. Gewoon door daar binnen te lopen en te vragen wie me kon helpen.

Ik dook in mijn (toen nog heel beperkte) netwerk en ontdekte een supercool event van NIKE waar 3 onbekende rappers een nieuwe schoen gingen ontwerpen. Dat onderwerp paste helemaal in het nieuwe programma van BNN. Mijn plan: ik maak een pilot versie (proefaflevering) van het programma waar ik onderdeel van wil zijn.

Het werkte. Er kwamen tientallen televisiemakers en presentatoren op de BNN vacature af. Sommigen met betere opleidingen, meer bekendheid en meer ervaring. Maar ik was de enige die als sollicitatiebrief een ‘kant-en-klaar’ programma aanleverde. En dat leverde mij de baan op.

Jarenlang had ik het top naar mijn zin. Totdat die nieuwe leidinggevende kwam die het totaal niet in me zag. Mijn eerste reactie op zijn afkeuring? Ik ging harder werken. Beter mijn best doen. Meer doen zoals hij wilde dat ik deed. Werd steeds minder mezelf. En ik werd er doodongelukkig van.

In 2013 maakte ik, met steun van mijn lieve papa die toen nog leefde, de belangrijkste keuze uit mijn carriere. Ik liet mijn zekerheid en televisiepresentatoren-salaris los om voor mezelf te beginnen.

Eigen online blog. Eigen online talkshow. Elke week video’s. Investeren in een online ondernemersopleiding om te snappen hoe ik mijn creativiteit omzet in een winstgevend bedrijf. Hard werken. Vallen en opstaan. Heel veel leren over mezelf, de kracht van video en ondernemerschap.

Mijn video’s op m’n blog brachten de juiste klanten op mijn pad. Grote opdrachten van bedrijven die wilden dat ik hen hielp met hun video’s. Freelancers, zzp’ers en ondernemers die mijn hulp wilden met hun video’s.

Ik pakte de kans om anderen te helpen hun podium te pakken. Inspireer ondernemers met m’n video’s om zichzelf en hun werk te laten zien. Precies zoals ze zijn. Juist omdat ik weet dat video dan alleen werkt. Alleen dan kan video voor je gaan werken.

Inmiddels leef en werk ik al een paar jaar locatie-onafhankelijk. Ik doe wat ik leuk vind en kan daar fantastisch van leven. Verdien soms mijn oude jaarsalaris in 1 maand. En dat geeft me de ruimte om nog veel meer te geven.
Want dat is mijn filosofie: 90% van al mijn kennis geef ik gratis weg.

Op maandag 17 april lanceer ik mijn nieuwe gratis training.

Mijn gratis Do it Yourself Training Video voor Creatieve Ondernemers maakte ik zodat ik jou kan helpen om te onderzoeken wat de enorme kansen zijn die er voor jou en je video’s liggen.

In de training laat ik je zien hoe je:
– Zonder ervaring, zonder een een groot budget en zonder technische achtergrond vandaag al kan beginnen met het maken van mooie video’s
– Met video de Go To Girl of Go to Guy van je branche wordt
– Met 8 stappen je video’s professioneel en boeiend maakt zodat je nieuwe klanten en kansen gaat aantrekken

Hou het in de gaten want vanaf maandag 17 april gaat het feest beginnen. Dan vertel ik je waar en hoe je de training gratis download!

PS: Ik was begin deze maand in San Diego om 3 dagen lang nog meer te leren over video om jou weer te inspireren. Klik op de afbeelding & check m’n awesome vlog

Join Zarayda's inner circle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *