VIDEO’S MAKEN? WELNEE! (DEZE ENORME INSCHATTINGSFOUT MAAKTE IK OVER MN BUSINESS)

Ik dacht jarenlang dat mensen met me samen wilden werken omdat ze video’s wilden leren maken.

Bleek dat ik er compleet naast zat.

Sinds een tijd weet ik dat het eigenlijk helemaal niet gaat om video’s maken. Het ging om iets heel anders.

Voordat ik het snapte, richtte ik me soms teveel op de ‘koude kans’ van wat ik aanbied.

De koude kans? De rationele redenen waarom je iets zou moeten doen of iets zou moeten willen. Wat ik deed? Ik vertelde de verkeerde verhalen. Ging heerlijk los over alle feitelijke redenen waarom je video moet inzetten in je creativiteit , je blog of je business:

  • Als je video inzet, heb je 80% meer kans dat iemand iets bij je koopt
  • 1 minuut video staat gelijk aan de impact van 1.800.000 (!!) woorden
  • Je hebt 96% meer kans op een doorklik naar je website of aanbod als je video gebruikt in je emails
  • Video is de beste tool om de know-love-trust relatie met je klanten te ontwikkelen
  • Je bent 53x beter vindbaar op Google als je video’s op je website hebt
  • Op Facebook en andere social media is (live) video de krachtigste tool om een connectie te maken met je volgers (die je klanten worden)

De lijst met video succesfeiten is nog veel langer. Maar op dit soort feiten reageren we vaak als volgt: Oh, interessant. Handig. Zou ik eigenlijk wat mee moeten.

En vervolgens laat het ons koud. Want de meeste van onze keuzes maken we helemaal niet rationeel. De belangrijkste keuzes maken we niet met ons hoofd. We gebruiken ons hart. Onze intuïtie. Onze gutfeeling. En vanuit daar is het hoofd er om de keuze aan onszelf te verklaren.

Herken je dat? Dat je gepassioneerd predikt over jouw passie, product of dienst en dat mensen er wel op reageren maar dat je ook weleens denkt: waarom snappen niet meer mensen wat ik bedoel? Waarom zijn niet veel meer mensen net zo enthousiast als ik? Wat doe ik fout?

Dit is wat er gebeurt. Er zit iets in je Blinde Vlek. Iets wat je wel moet weten.

Dit is de belangrijke vraag waar je antwoord op moet krijgen. Wat willen mensen bij jou beleven? Waar ze willen dat jij hen mee helpt? Waarom kiezen ze voor jou, voor je creativiteit en voor je mooie werk? Welk GEVOEL ze bij je hebben?

Er is een geweldige strategie om daarachter te komen. Daarover zo meer.

Weet je wat het bij mij was? Plezier. Mensen kiezen ervoor om met me samen te werken omdat het ze plezier oplevert. En vanuit dat plezier meer impact en meer inkomen.

Toen ik dat hoorde was ik er even stil van. Ook een beetje verbaasd. Maar vooral dankbaar verrast.

Sinds ik weet dat plezier de grote aantrekkingskracht van mijn werk is, richt ik me daar vooral op. En vertel ik liever de verhalen in plaats van de feiten.

‘Ik had een behoorlijke angst ten aanzien van mijn zichtbaarheid en zag ik erg op tegen het babbelen met de camera.Ik deed nog heel weinig met het internet. Ik schreef me in voor VideoBusinessSchool want ik voelde dat Zarayda mij dat zetje kon geven om mijn zichtbaarheid te vergroten. Door onze samenwerking ben ik over mijn angst heen om tegen een camera te praten. Ik ben het zelfs erg leuk gaan vinden.

Inmiddels heb ik een online Transformatie challenge georganiseerd waar 600 mensen zich voor inschreven! Ook geef ik nu webinars en maak ik filmpjes voor op YouTube. Tot februari dit jaar zat ik nog niet eens op Facebook dus voor mij is dit een gigantische verandering in zichtbaarheid die ik zonder Zarayda niet had doorgemaakt.’
Marieke Kamp: oprichter opleiding Holistisch Coachen & healer

 

Er zijn wat kwartjes gevallen tijdens de coaching met Zarayda. Veel denkpatronen die mij belemmerde zijn zichtbaar geworden. Zarayda voelt zo goed aan wat je nodig hebt. Ze is ook heel eerlijk en concreet. Zegt wat er gezegd moet worden ook als dat misschien niet zo leuk is om te horen. Ze denkt met je mee en is super creatief dus ook op concrete praktische vragen heeft ze altijd direct een antwoord klaar.

De grootste verandering die ik concreet kan noemen na VideoBusinessSchool: ik sta nu écht voor wie ik ben en mijn bedrijf. Ik durf mijzelf te laten zien. Hoe imperfect ik misschien nog ben. Ik durf nu keuzes te maken. Ik heb vertrouwen in mijzelf en mijn bedrijf gekregen.’
Yousrah Jaddour – personal trainer & health coach

 

Voor ik meedeed aan VideoBusinessSchool heb ik behoorlijk gewikt en gewogen. Gaat het me helpen om met mijn bedrijf bekender te worden? Zodat ik meer mensen kan aantrekken. Er was een strijd tussen gevoel en verstand. Mijn gevoel had alláng besloten om het wél te doen, maar mijn verstand stribbelde nog tegen. Gaat het me geven wat ik zoek? Kan ik het niet zelf uitvogelen?

Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan! Het belangrijkste wat ik leerde was: ik doe mooie dingen, heb de wereld echt iets te bieden. Dat is het waard om gezien te worden. Hierdoor vond ik de moed en het plezier (!) om mijzelf op video te zetten.’
Ria Nagel – organiseert retraites

Een mooi verhaal is 100x zo krachtig als een koude opsomming van feiten. En ik ben zo dankbaar wanneer ik dit lees. Het geeft me zoveel moed om nog meer mooie dingen in de wereld te zetten en nog meer mensen te inspireren en helpen.

En om jou uit te dagen 🙂

Ik wil jou uitdagen om te onderzoeken wat mensen nu eigenlijk echt bij je kopen? Wat willen ze bij je beleven? Welk gevoel geeft jouw mooie werk ze en hoe omschrijven ze dat.

Dit is de feilloze strategie die iedereen kan inzetten. Het kost je niets (dan alleen wat bereidwilligheid en tijd) en het levert je van alles op.

Ga deze week 1 gesprek aan. 1 kopje koffie met een (potentiële) klant, iemand met wie je samenwerkt of iemand die jouw werk volgt en fan is (op social media).

Ga het echte gesprek aan en vertel me wat je hoort. Echt waar, dit soort gesprekken veranderen je business en de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Laat je me weten hoe het ging?

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *