DIE DROOM OF DAT PROJECT WAAR JE AL LANG MEE RONDLOOPT. DIT HELPT JE TE BEGINNEN

Ik was gisteren te gast bij Koffietijd. Om op televisie te praten over mijn grote 2017 project.

Een eigen online televisiezender.

‘Wat gaan we daar als kijkers zien?’ Een terechte vraag van presentatrices Pernille en Quinty.

Je gaat er vrouwen (en mannen) zien die de sprong hebben gewaagd. Die ervoor gingen. Die droom of dat leuke project waar ze al jaren mee rondliepen maar waar ze nooit tijd of geld voor hadden.

Mensen die gewoon maar begonnen zijn. Zonder dat ze een zak geld hadden. Zonder vangnet. Zonder de zekerheid of het ze zou lukken. En ze laten je er zien hoe ze het gedaan hebben. Welke keuzes ze maakten. Hoe ze het lef verzamelden. Hoe ze omgingen met de onzekerheid. En hoe het ze lukte.

Het allermooiste wordt, het zijn mensen waarin je je herkent. Mensen die een vaag vermoeden, een simpel idee of soms alleen maar een gevoel volgden.

Mensen die voor hun droom gewoon een baan hadden. Soms naast hun baan hun droom doen. Mensen die soms gedwongen en soms vanuit een keuze opnieuw moesten beginnen.

Mensen die niet perse de besten waren op school. Mensen waarvan heus niet iedereen dacht: dat is de golden boy of golden girl. Niet de populairsten. Niet de supermodellen. Niet de ‘gekozenen’.

Nope, eerder die vrouwen (en mannen ­čÖé die zichzelf kozen. Succesvol werden. Zij nemen je mee in hun wereld en je krijgt de kans om van hen te leren.

Het idee voor deze zender ontstond al veel eerder in mijn hoofd. Ik ontmoette zoveel inspirerende ondernemers via theWhyGirl.com en mijn online media academie VideoBusinessSchool. Ik leerde zoveel inspirerende mensen kennen en dacht: holy f, dit moeten meer mensen weten!

Soms heb je, om die volgende stap te zetten, mensen om je heen nodig waar je een beetje bij af kan kijken. Mensen die net als jij, voelden dat er meer moest zijn en op onderzoek gingen. Mensen bij wie het lukte. Omdat ze gewoon maar bleven doorzetten. Nieuwsgierig bleven. Er plezier in kregen. En zich niets aantrokken wat anderen erover dachten.

Het is een opwaartse spiraal. Hoe meer van dat soort mensen je kent, hoe geïnspireerder, krachtiger en makkelijker je zelf die stappen gaat zetten.

Zoals mijn beste vriendin Angelique altijd zegt: ‘je moet het even voor je zien, want dan ga je het geloven. En vanuit dat geloof ga je het doen.’

Klik op de foto en kijk het interview terug

unnamed

Confessie: ik heb nog helemaal niet helemaal uitgedacht hoe ik het ga doen. Wat moet je doen en kunnen als je een online televisizender opzet? Geen idee. Ik ga op pad en ga het ontdekken.

En ik ga alles vloggen. Vallen en opstaan. Beginnen voordat ik me ‘er klaar voor voel’. Mijn intentie is om je te inspireren om dat zelf ook meer te gaan doen. Wat ook je droom is. Misschien is jouw avontuur om een half jaar vrij te nemen en met je gezin een wereldreis te maken. Of om je eigen business te beginnen.

Ik wil nadat je een video hebt gezien, staat te trappelen om zelf aan de slag te gaan. Om te voelen dat je veel meer mogelijkheden hebt dan je nu misschien denkt te hebben. Dat je meer gaat genieten. Meer plezier gaat maken. En je steeds minder aantrekt van wat anderen daar dan wel of niet van vinden.

De eerste tv zender avontuur vlog staat online. Ik ga op bezoek bij Elma Maaskant om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen op m’n zender. Zij begon haar droom met lege handen. Maar door ja te zeggen tegen het avontuur bouwde ze ‘per ongeluk’ een geweldige business op. Puur op gevoel.

Elma’s verhaal gaat je inspireren! Check de vlog hieronder en abonneer je op m’n Youtubekanaal om op de hoogte te blijven.

Achter de schermen zei Koffietijd presentatrice Quinty Trustful iets heel moois tegen me. Iets wat me echt raakte. Binnenkort zie je dat terug in de behind the scenes vlog van de Koffietijd opnames

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *