HET SIGNAAL DAT DE SLUITPOST IN JE EIGEN BUSINESS / LEVEN BENT

Ik kwam aan in Kopenhagen en de eerste twee dagen heb ik alleen maar geslapen. Ontzettend moe kroop ik die eerste nachten in m’n sfeervolle Airbnb-bedje. Doodop. Met een handgeschreven to do list op m’n nachtkastje.

Dit was het oorspronkelijke plan. Een creatie-week in Kopenhagen. 7 dagen in mijn eentje, me laten inspireren door een vreemde stad. Nieuwe plannen maken, tot unieke inzichten komen en met een iPad vol nieuwe ideeën naar huis terug.

Het loopt anders. Eerst bijkomen. Van een mooi maar crazy jaar. Twee massa lanceringen, het schrijven en uitbrengen van een nieuw boek. Het opzetten van exclusief 1 op 1 coachtraject. Een korte documentaire, een teamuitbreiding van 3 naar 7 personen.

Toen ik me overgaf aan de moeheid realiseerde ik het me: ik was de sluitpost geworden van mijn eigen creativiteit. Al het andere had voorrang gekregen.  Alles was gelukt. Maar wel een beetje ten koste van mijn eigen balans en rust.

Herken je het? Dat je zo aan het knallen bent, dat je jezelf soms vergeet? Dat de projecten, de plannen en de kids allemaal belangrijker zijn dan je eigen rust? Dat je niet durft toe te geven? Je je niet durft over te geven? Je doorknalt en doorgaat? Juist omdat je blij en dankbaar bent en je het vanuit liefde waar wil maken? Je alles eer aan wil doen. Je bent een super(wo)man en vergeet jezelf in het proces.

Het Kopenhagen-plan is veranderd. Geen creatieweek. Wel een ontspanningsweek. Slenteren. Langs de kanalen lopen. Kleine bistrootjes in glippen en wijn (of champagne) bestellen. Hapjes erbij. Voor me uitstaren. Boekjes lezen. Nutteloze kletspraatjes maken met vreemdelingen.

Toen ik los liet dat Kopenhagen een creatieweek moest zijn, kwam de creatie ineens vanzelf. Beginnetje gemaakt met een nieuw boek. Idee voor mijn podcast-reeks uitgewerkt. Mooi plan voor VideoBusinessSchool 2017. Lekker vrij lopen krabbelen. Het hoeft niets te worden maar het mag.

Ik wil dat jij deze week hetzelfde doet. Een mini-Kopenhagen voor jezelf creëren. Misschien is het een halve dag. Een middag. Of ergens een gestolen uurtje. Even met jezelf zijn, zonder dat iets moet. Ontspannen. Jezelf even trakteren.

Misschien wel in je eentje naar de bios of gezellig met een goede vriend of vriendin bijkletsen. Het hoeft niet nuttig te zijn. Liever niet juist. Het moet vooral leuk zijn. En je helpen ontspannen.

Ik ben er om je er even aan te herinneren. Jij bent niet de sluitpost van je creativiteit, je business of je gezin. Jij bent de spil. De spits van het voetbalteam. De Khaleesi (GOT baby!). En je verdient het om jezelf af en toe op de eerste plaats te zetten.

Plan het deze week nog in. En laat me weten hoe jouw mini-Kopenhagen eruit ziet. Leuk om dat van je te horen. Keep me posted via twitter @Zaraydaatje

En als je zin hebt om mijn Kopenhagen avontuur een beetje mee te pakken: Ik maak mini-vlogs voor op de WhyGirl Facebook pagina. Volg me hier en reis met me mee https://www.facebook.com/theWhyGirl/

Join Zarayda's inner circle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *