MEER WORK LIFE BALANCE, MINDER SCHULDGEVOEL

Toen ik een paar jaar geleden theWhyGirl begon, had ik een grootse droom waarvan ik snel zou ontdekken dattie onmogelijk was om waar te maken.

Mijn allereerste idee voor m’n blog was: een platform waarop je feilloos leerde om de perfecte work-life balance te creëren.

Ik had zelfs ideeën voor een magische app die het moeiteloos mogelijk ging maken:

een leven waarin je moeiteloos je dromen waarmaakt, je nooit iemand teleur stelt, je altijd op het juiste moment tijd vrijmaakt voor de dingen die belangrijk zijn en nooit ergens tekort in schiet.

Een prachtidee en een gat in de markt, dacht ik. Ik merkte namelijk in mijn eigen leven hoe ontzettend moeilijk het is om alle dingen waar je van houdt, in een perfecte balans te kunnen (be)leven.

Het was een ‘probleem’ dat ik wilde oplossen. Vooral omdat ik een sterke kinderwens heb. Mijn plan was: breng je leven volledig in balans, om vanuit die staat van perfectie mijn gezin te beginnen.

Je voelt em al aankomen, he….

Dit was mijn million dollar idea, dacht ik destijds.

Ik ga mezelf en al die creatieve grootdromende WhyGirls die alle ballen hoog houden en elke dag voelen dat ze structureel tekort schieten, redden van het eeuwige schuldgevoel.

Redden van de frustratie dat je jezelf niet in 10 jij’s kan opsplitsen. Het ongemakkelijke gevoel dat je soms anderen teleur moet stellen. Het schuldgevoel omdat je jezelf regelmatig voorbij loopt.

Tot ik me realiseerde dat de work life balance waar ik van droomde, helemaal niet bestaat.

De oplossing voor het schuldgevoel, de stress en de angst om jezelf en anderen teleur te stellen, ligt op een heel ander vlak, ontdekte ik tijdens het gesprek met Sabrina Starke.

Sabrina Starke is de beste soulzangeres van Nederland. Naast haar prachtige carriere als zangeres en ondernemer is ze de moeder van 2 kinderen en staat ze aan het hoofd van een gelukkig gezin.

Afgelopen week kwam haar nieuwe album uit.

Sabrina bij DWDD

Sabrina bij De Wereld Draait Door, geïnterviewd door Matthijs van Nieuwkerk, foto by Brian Elstak

Sabrina’s nieuwe album is krachtige maar vooral kwetsbare, eerlijke plaat die je diep in je ziel raakt (ik heb me de ogen uit m’n hoofd gehuild bij de prachtige releaseparty)

12019989_10207875919839673_4856310915225217338_n

Sabrina weet als geen ander hoe het is om je aandacht, tijd en energie te verdelen tussen die verschillende aspecten die zo belangrijk zijn.

Op theWhyGirl bank heeft ze een enorme eye opener voor jou, over overlopende agenda’s en het sometimes schuldgevoel waar jij als jonge, grootdromende mama (to be) mee dealt.

Sabrina’s frisse en vooral eerlijke inzicht kan voor jou het begin zijn van een veel minder gestresst en schuldgevoelig leven.

En er is nog meer! In dit seizoen van theWhyGirl Talkshow wil ik je niet alleen inspireren. Ik wil ook dat je actie onderneemt en gaat DOEN!

Daarom heb ik, speciaal voor jou, bij elke WhyGirl aflevering een gratis te downloaden WhyGirl Werkboek gemaakt!

Een gratis Masterclass oefening waarmee jij de inspiratie van Sabrina’s verhaal met een simpele eerste stap vandaag nog omzet in actie. In het werkboek vind je de eerste simpele stappen om meer grip te krijgen op een crazy werk/leven schema en de rollercoaster van emotie die daar bij kan horen.

Download hieronder het gratis Work Life Balance WhyGirl Werkboek. De kans is groot dat je je vandaag nog anders in je vel voelt! {a1160ar12594}

Vertel me in de comments onder deze blog wat voor jou het grootste inzicht is dat je uit de aflevering en/of de masterclass oefening haalt. Sabrina en ik horen het graag van je!

xZarayda
p.s: als je iemand kent die, net als jij, heel veel kan hebben aan de gratis Masterclasses, stuur deze blog of het filmpje dan door

p.p.s: Dit is de albumcover van Sabrina’s nieuwe plaat. Check je girl op de 3e rij (van onderaf geteld) op de 3e plek 🙂

12032228_10207897119570305_1656667912938814066_n

 

 

Join Zarayda's inner circle!

4 comments


 1. marleen

  Wat een fijn inspirerend filmpje. Toch wil ik graag een kanttekening maken bij de uitspraak dat het beter zou zijn voor je kinderen als je als moeder je dromen vervuld… Dat hangt in mijn beleving af van de hoeveelheid tijd die je overhoud voor je kinderen, van de leeftijd van je kinderen en ook van de mogelijkheid om je werk in je hoofd ook echt “uit” te zetten. En daarnaast denk ik dat het heel gezond en leerzaam is om ook tegen de “shitty” dingen aan te lopen als moeder van je kinderen. Zij zijn je grootste spiegels en geven en bijzondere kans jezelf te ontwikkelen en te leren leven in overgave. En dat is iets anders dan je altijd blij voelen doordat je je passie leeft. Lastig hè! Mooi dat dit zo bespreekbaar is hier. Respect x

  • Marleen

   vervuld moet natuurlijk zijn vervult….

 2. Aicha

  Heel mooi en helemaal mee eens! Gezin op de eerste plaats, maar je passie zeker op een mooie tweede plaats! Je helpt je gezin niet door je schuldig te voelen over de dingen die je voor je gevoel niet goed genoeg doet (daardoor voel je je minder lekker in je vel en heeft het gezin daar juist last van). Door jezelf te accepteren zoals je bent, kun je de eigenheid van je kinderen ook makkelijker accepteren. Ook als je het soms niet met hun gedrag eens bent. Juist door je ambitie en passie na te streven, inspireer je hen om hetzelfde te doen. You go girl!! X

 3. Heleen

  Tja, ook ik herken het schuldgevoel. De combinatie werk-gezin is soms best lastig.
  Ben niet de enige die daarmee af en toe mee worstelt. Accepteren dat zaken soms even zo zijn zoals ze zijn, dat vind ik een goed advies. En je realiseren dat je niet alleen mama bent, die kwam bij mij ook heel positief binnen. Zo is het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *