ZO WERK JE SAMEN MET JE LIEFJE ZONDER JE RELATIE OM ZEEP TE HELPEN

Ik noem ze de Bonnie & Clyde van de Nederlandse hiphop en vind ze een van de mooiste stellen die ik ooit zag.

Echt!

0-1355521887-Digitzz en Veronica

Het allermooiste en meest inspirerende vind ik hoe ze samenwerken. Zij, een televisiepresentatrice en hij een rapper.

Sinds kort doen ze een Kimye’tje, oftewel zijn ze samen op tour. Hij als podiumbeest en zij als de prachtvrouw achter de knoppen. En zo reizen ze de wereld rond.

Klinkt als een soort sprookje, niet?

Presentatrice Veronica van Hoogdalem is te gast bij theWhyGirl en ze geeft een gouden inzicht over samenwerken met je liefje zonder dat je je relatie om zeep helpt.

Want als je met je partner samen werkt of samen wil gaan werken zijn er een aantal regels. Het allerbelangrijkste, zegt Veronica, is dat je kritisch naar jezelf moet blijven kijken. Want de drang om overal maar verstand van te hebben, is funest voor je relatie.

Zelf werk ik ook samen met mijn liefje (o.a voor deze blog) En Veronica’s openhartige tips zijn voor mij ook een eye- opener. Klik & geniet van de wekelijkse talkshow

Hier op theWhyGirl ben ik vooral benieuwd naar jou. Wat zijn jouw ervaringen in het samenvoegen van je werk en je liefdesleven? Raad je het de andere WhyGirls aan of zeg je helllls to the no!

Vertel Veronica en mij in de comments onder dit filmpje wat jouw eigen ervaringen zijn in het samenwerken met je partner. Wie weet inspireer jij andere WhyGirls met jouw verhaal!

Enne: altijd als eerste weten wat er op (en achter de schermen van) theWhyGirl staat te gebeuren? Schrijf je in voor mijn gratis WhyGirl updates en ik hou je persoonlijk op de hoogte!

 

D&G

 xZarayda

Join Zarayda's inner circle!

5 comments


 1. Norma

  Zelf heb ik dit 1 keer meegemaakt, Ik had zelf een Schoonheidssalon en mijn toenmalige man een Schilder- en Onderhoudsbedrijf, waar ik oa de administratie voor deed.
  Op zich was de samenwerking gewoon super, maar aangezien het bedrijf van mijn man toentertijd, werd uitgebreid, moest ik helaas het bijltje erbij neerleggen omdat ik zelf tijd tekort kwam om mijn eigen zaak te runnen.

  Met een goede verstandhouding, is er naar mijn inziens geen vuiltje aan de lucht wat samenwerking met je partner betreft, mits je beiden uiteraard op 1 lijn zit.

  Ook is het heel erg belangrijk om niet helemaal opgeslokt te worden door business, aangezien je toch ook een privé leven hebt, waar ook tijd aan besteed dient te worden naast het zakelijke, hetgeen de basis is voor een gezonde relatie.

  Kwestie van passen en meten hoor.

  Ik vind het filmpje van Veronica ook heel erg boeiend en leerzaam uiteraard.
  Komt me bekend voor.

  Wat mij betreft hoeft samenwerking in je eigen zaak met je partner niet het einde van je relatie te betekenen, maar kan de band juist versterken.

 2. Marlon Groenhart

  Ik hanteer al vanaf het begin van mijn professionele leven ( begin jaren 90) het Mixing business with pleasure principe. Zeker als je als zelfstandige werkt is het handig mensen beter te leren kennen, zo creëer je de gun factor. En met je partner werken kan makkelijk door alles te bespreken en je ego aan de kant te zetten. Naarmate je ouder wordt weet je wie je bent en dan hoef je niet ban te zijn om dingen over te laten of om dingen te bespreken.

  In 2008 heb ik er nog een artikel over geschreven en gebruik ik dit al jaren bij de lezingen en coaching die ik geef.

  http://www.marlongroenhart.com

  • theWhyGirl

   He Marlon,
   Heel herkenbaar wat je beschrijft. Ik kan inderdaad ook alles met m’n liefje bespreken en het is een goede leerschool om het ego aan de kant te gooien. Wel moeilijk soms. Maar ik vind het de allerfijnste manier van samenwerken. Want je bouwt samen aan een droombedrijf en dat is het beste gevoel van de wereld!
   xZa

 3. Nina

  Voor mij zijn belangrijke dingen om soepel te kunnen samenwerken en -leven met mijn lief (we delen nu 6 jaar een ontwerpstudio en 11 jaar een relatie): een duidelijke scheiding aanbrengen tussen werk en privé; geen werkoverleg bij dat ontbijtje op bed en af en toe computers UIT. Maar ook communiceren over verwachtingen, mijn eigen kwaliteiten maar ook valkuilen erkennen en onderzoeken, én wakker blijven op projecties is essentieel: in een relatie zijn zakelijke meningsverschillen soms moeilijk los te koppelen van taking it personal.

  • theWhyGirl

   Nina!
   Superherkenbaar wat je zegt. Zakelijke meningsverschillen moet je idd loskoppelen van je eigen egootje. Soms best een uitdaging. Maar ik merk dat, doordat mijn lief en ik samenwerken, we steeds beter leren communiceren, juist ook in ons prive leven.

   Vond trouwens een superleuke MarieTV aflevering (Marie Forleo is mijn internetheldinnenzuster) over mixing business & pleasure. Echt ook wel een stevige eye opener https://www.youtube.com/watch?v=I1SbYQmORkg#t=161
   xZa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *