KRITIEK OP JE UITERLIJK? DE MANIER OM ER STERKER UIT TE KOMEN

Commotie om een lullig stukje in de Grazia over de afro van Naomi Campbell. Lezeressen die gekwetst waren en andere lezeressen die totaal snapten ‘what the fuss was about.’ Gelukkig was daar Sylvana Simons die op theWhyGirl bank haarscherp uitlegt waar de emotie in Afro-Gate vandaan komt.

Maar ook als je geen afro hebt, is de nieuwe WhyGirl aflevering van vandaag het kijken waard. Want iedereen heeft er weleens mee te maken. Kritiek op je uiterlijk. Je bent te lang, te klein, te dik, te dun, te mooi, noem het maar op. Bottom line, je wordt beoordeeld op het uiterlijk waar je mee geboren bent. Als je dat weleens hebt meegemaakt, weet je uit eigen ervaring hoe pijnlijk het kan zijn.

Deze week vertelt presentatrice Sylvana hoe zij, wanneer ze kritiek incasseert over haar looks, er sterker uitkomt. En ze geeft jou het inzicht waarmee je hetzelfde doet.

Meer over Sylvana lees je hierrrrr

Welke kritiek heb jij moeten aanhoren over je uiterlijk? En maakt de kritiek je kleiner of wordt je er juist nog bijdehander van? Vertel het mij en Sylvana in de comments hieronder!

Join Zarayda's inner circle!

4 comments


 1. Karin

  Ha Zarayda! Nu zie ik in één keer precies waar ik een reactie kan achterlaten én reacties van anderen. Jippie!
  Dank voor de inspirerende aflevering met Sylvana enn supergefeliciteerd met het goeie TLC-nieuws!
  x Karin

  • theWhyGirl

   Lieve Karin,
   Fijn dat je lekker aan het commenten geslagen bent hier en dankjewel voor de TLC felicitaties! En blij dat het mooie inzicht van Sylvana je heeft geinspireerd. Daar doen we het voor!
   xZarayda

 2. Aisha

  Wauw! Ben het helemaal eens met de uitspraken van Sylvana. “Maak het je kracht!” Ik heb zelf voor zover ik me kan herinneren geen vervelende opmerkingen gekregen mbt mijn uiterlijk (tenminste niet na mijn kinderjaren), maar heb wel in organisaties gewerkt waar ik de enige was met een donkere huidskleur. En ja, dan val je op – net zoals Sylvana dat aangaf – en op de een of andere manier vond ik dat juist leuk. Iedereen onthoud je, want je bent anders en dat biedt, als je het vanuit de positieve kant bekijkt, mogelijkheden. Ik denk ook dat het qua persoon verschilt hoe je met dit soort situaties omgaat. Mooi dat Sylvana er in ieder geval een prachtige positieve draai aangeeft.

  @zarayda: ik ben trouwens wel benieuwd of jij zelf niet ooit zoiets hebt ervaren in de mediawereld..

  xx
  Aisha

  • theWhyGirl

   He Aisha,
   Goed om te lezen dat je met een positieve blik de mogelijkheden bekijkt. Love that. Zelf heb ik ook wel de nodige dingen ervaren in de mediawereld. Een paar weken geleden had ik daar een mooi gesprek over met comedian Soundos https://www.youtube.com/watch?v=x7jZagOYspU
   Zij is pijnlijk openhartig over wat zij meemaakte in Hilversum. Kijk em en laat me weten wat je vindt! xZa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *